Sziasztok!A fórumon új vagyok!
Én 2006ban voltam Kefalinián, idén pedig Zakynthoson!
Kefaliniába beleszerelmesedtem, és eltökélt szándékom, hogy odaköltözzek!Tudom kicsit offolom a topicot, de segítséget szeretnék kérni, hátha valakinek van bármiféle infoja a görögországi munkavállalással kapcsolatban, vagy esetleg valakinek van ismerőse aki kint él!A kiköltözéssel kapcsolatban a téli időszak aggaszt egy kicsit, hogy külföldiként tudnék e találni valami munkát. Mindenféle segítséget szívesen vennék!Köszönöm előre is!
Kefallonia szerintem kicsit nyugis sziget ahhoz, hogy munkákban bővelkedjen
Egyébként én is kint szeretnék élni vmelyik szigeten, és pont tegnap találtam asszisztensi irodai munkát Heraklionban (Kréta), csak angolul kellene tudni.
A munkavállalással kapcsolatban sajnos nincs infóm, ez engem is érdekelne, de pl. ma olvatam az egyik utazási iroda honlapján, hogy 2009-es időszakra (május-szept) keresnek animátort, középfokú angol kell, és görög szigetekre... kaja szállást adják, +125 ezer Ft/hó. Kezdetnek nem is olyan rossz, nem?
Már 2x voltam Kefalonián, 2006-ban és 2008-ban. Mindkétszer ősszel, szeptemberben. 35 fok volt, a víz pedig annyira meleg volt, hogy órákig lehetett benne ücsörögni. Ráadásul hihetetlenül kristálytiszta, még egy görög szigeten sem találkoztam ennyire tiszta tengerrel. Felraktam albumot az idei nyaralásunkról, ha esetleg érdekel. És tervezek egy új albumot felrakni néhány lemaradt fényképpel.
Jó álmodozást mindenkinek ebben a latyakos hideg időben!
Üdv
Botta Kati
Tudvalevő,hogy nagy Kefa szeretők vagyunk, jó érzés hallani másoktók is.
Legideálisabb időszak itt az aug.vége és a szept. eleje az itt tartózkodásra.Sziget melyik részén az mindegy: csak ott... Azt onnan merre az már jön magától. Igaz Kati?
Nem mintha az egész nyarat nem tudnánk ott kitölteni...
Igazad van, tök mindegy, hol, bár nekünk Lassi nagyon bejött. Csak a szállás volt gáz , de maga Lassi minden szempontból klassz. Félelmetesen szép strandok, jó éttermek, Argostoli gyalog max 25 perc. És az is tetszik benne, hogy a szállások jó része csöndes helyen van, a főutcán meg pezseg este az élet. Egyébként az egész szigeten találnánk jó szállásokat, csak sajna oda magyar utazási irodák nem szerveznek utat, pl a Fanari road-on, vagy akár Fiskardoban is. Egyénileg szervezve (ezen gondolkozunk erősen) nagyon klassz szállásokat lehet találni.
Ti mikor voltatok ott és hol laktatok?
Mi 2006-ban voltunk Kefaloniában, Svoronátában, az Ammes apartban.
Akkor csak Argostoliba,Lassiba és Svoronataba utaztattak.Úgy tudom nem változott azóta a helyzet.
Szept-októberben "telt ház" van, ami persze azért nem hasonlítható össze a más szigeteken lévő turista tömeggel. És tényleg nyár van, néha jön egy kis zápor, tart 10 percig, utána megint tűz a nap. Minden étterem, üzlet nyitva, a szokásos szieszta időt kivéve. A fővárosban például éjjel 2-kor a főtéren hatalmas a turista kavalkád, csak ülsz és bambulsz és élvezed a nyüzsgést. A helyiek is - egész kis gyerekekkel - sétálnak, beszélgetnek és persze hatalmas vacsorákat nyomnak magukba. Nagy élmény!