Most már agyondumálom ezt a témát, de talán nem haszontalan. Rosszul írtam... Nem hivatalos menetrend, hanem egy INFORMÁCIÓS PORTÁL menetrendje. Akkor is disznóság!
Nem nem voltam hajlandó elárulni, hanem nem találtam meg az oldalt. Én csak a menetrendet szedtem le, az oldal címét meg elfelejtettem már azóta!
Hátha valaki majd jelentkezik, aki már megjárta Lefkada-ról Athént. De a te általad ajánlott oldalt azért raktározom magamnak!
...De a te általad ajánlott oldalt azért raktározom magamnak!
Na még csak az hiányzik, hogy én ezek után - az óvatosságon, körültekintõ keresgélésen túl - ajánljak valamit... De azért azt biztosra veheted, hogy ez az út kb. 5-6 óra csak oda!
Én a ViaMichelin-en néztem, eszerint Nidri-Athén 393 km, idõben pedig 4 óra 42 perc. De (szerintem) erre még nyugodtan rászámolhatunk 1 órát (megállás/pihenés, forgalom miatt, stb.) , tehát közel 6 óra az út.
Mi gondolkodunk, hogy belevágjunk-e, én szeretném, mert teljesen bizonytalan, hogy legközelebb mikor tudunk Görögo.-ba menni, nekünk is egy kicsit "most vagy soha" érzésû a dolog. Sokba fog kerülni és fárasztó túra lesz, ezzel tisztában vagyok.
Nyusssssssssssssszi!
Nehezen írom le, mert már kikaptam érte (mindenféle csúnya viszonyokat feltételezve), de a tapasztalat az a lefkadai id.vezt. ismerõk körében (nevét nem írom ide, mert van aki szitokszóként használja), hogy az illetõtõl nyugodtan érdeklõdhetsz bármirõl, szívesen rendelkezésedre áll majd, és bár nem hatalmazott fel, hogy a nevében nyilatkozzam, de megnyugtatlak, segíteni fog Ez nem jelenti azt, hogy mindent tud, de utána fog nézni.
Más: akármennyi is az út Athénba (biztosan nem 3 óra), ahhoz még add hozzá az athéni csúcsforgalmat
Nyusssszi!
A görög autóbusz társaságnak ez a hivatalos oldala ( dhttp://www.ktel.org/ ) de úgy tûnik most dögrováson van, talán késõbb megcsinálják, vagy telefonon kaphatsz pontos tájékoztatást.
Talán az is segítség lenne számodra, ha elolvasnád Mona blogját - sajnos már rég nem járt erre - aki szintén busszal jött Lefkádára és Õ is 5 órás autóbusz útról ír.
http://mona-lisa.freeblog.hu/archives/2006/07/
Különben én is mentem már Lefkádára a Rio híd felõl és emlékszem, hosszú, nyögve nyelõs út volt, egyszerüen irreális a 3 órás menetidõ au Athén-Lefkasz útra.
Üdv
H.apci!
Ezt az útvonaltervezõt hol találom? Hátha még hasznát veszem, és akkor nem kell minden apróságot itt megkérdeznem.
Az is jó, amit Jox megadott, de nekem önálló programként van meg a Microsoft AutoRoute régebbi változata (2001-es), amin még Görögország egész jól (részletesen) rajta van; sajnos a legújabbon már nem... Ha kotorsz egy kicsit a neten, megtalálod majd' minden verzióját és letöltheted, de nekem lemezrõl van meg; az a biztos. Azért jobb így, mert több variációt elkészíthetek, elmenthetem, bármikor belejavíthatok, stb...