Tegnap jöttünk haza Paraliáról. Szeretném veletek megosztani, hogy nagyon sok a medúza. Egy kisfiú bele is halt a csípésébe.
A tenger lassan mélyülő, finom homokos, de sok hínár van benne, ritkán takarítják.
Tegnap jöttünk haza Paraliáról. Szeretném veletek megosztani, hogy nagyon sok a medúza. Egy kisfiú bele is halt a csípésébe.
A tenger lassan mélyülő, finom homokos, de sok hínár van benne, ritkán takarítják.
Üdv, Ági
Imádom az ilyen és ehhez hasonló hozzászólásokat!
Valaki regisztrál, bemegy egy topicba, és csak a negatívumokat írja le. Na meg rémhírekkel ijesztgeti a nyaralás előtt állókat.
Ha valaki veszi a fáradságot, akkor Paralia környékén is lehet szép és tiszta partot találni. Nem kell a szálláshoz legközelebb eső partszakaszon nyomorogni.
Tavaly szeptemberben szép tiszta volt a víz, hínárt sehol sem láttam.
Az, hogy egy gyermek meghalt nagyon szomorú. De! Biztos, hogy a medúza csípésbe? Vagy csak egy gyorsan terjedő kacsa? És hol volt a szülő, amikor ez történt?
Szörnyű, h. egy gyerek meghalt De azért kiváncsi lennék, h. a szülő ilyenkor hol van...
Amúgy tavaly is volt jópár medúza, mi ezt úgy kerültük ki, h. nyüzsgő helyen fürödtünk, mert azokat a helyeket ők is elkerülték, de azért figyeltünk mindig. Ha meg olyan helyen fürödtünk, ahol kevesen voltak, ott pedig óvatosak voltunk..
Én amúgy igyekszem a lábam elé is nézni a vízben, mert egy tengeri sünbe lépni se lehet leányálom...
Azt szeretném kérdezni, hogy Paralián hotellal kapcsolatban van-e valakinek tapasztalata? Ellátás, parkoló, szobák, stb.
Na ez így, érdekes kérdéscsoport.
Igen, van tapasztalatunk. Jónéhányan többször, (mi 11x) is jártunk már itt.
Ellátás is van. Ki mit szeret. Lehet kérni félpanziós ellátást is, de legtöbben inkább önellátásra rendezkednek be, mivel az apartmanok berendezése erre lehetőséget biztosít. Egyébként rengeteg étterem van. (5-10 euró/ fő egy jó ebéd, vagy vacsora)
Néhány helyen van lehetőség az udvaron parkolni, de inkább az utcán szokás. Nyugi, sosem nyúlnak az autókhoz.
A szobák legtöbbször egyszerűen vannak berendezve, de tiszták, igazából nyaralásra tökéletesen megfelelnek.
Amennyiben a szállodai szolgáltatások érdekelnek, akkor tedd fel újra a kérdésed, hátha valaki abban is tud neked segíteni. ( Mi mindíg apartmanba járunk. De a Hotel Mediterranean-ban szívesen ellaknánk 1-2 hetet.)
Amúgy, olvass vissza néhány oldalt, és megtudod a tutit.
Sziasztok! Végre megint itt! És immáron harmadjára szeretnénk megint Paraliára menni Csak épp még semmi szállás nincs foglalva és tavaly ilyenkor már be voltunk fizetve, remélem még lesz hely!!!!!!
A medúzákkal kapcsolatban, tavaly utazásunk előtt is hasonló rémhírek terjengtek, h tele van velük a víz, meg h milyen koszos, szemetes, hínáros a part, és mi pont nem ezt tapasztaltuk! Igen valóban volt egy kis partszakasz ahol több volt a hínár, meg pár döglött! medúza, de semmi több!!!!!!!
Jut eszembe, fura, h a fradis gyroszost ennyire isteníti mindenki, mi tavaly előtt megkerestük, ott ettük az első gyrost, de valahogy nem volt az igazi!!!! Szerintem a legfinomabb az ott van a templomnál, mennyei tzatziki mártást tesznek bele!
#1078022009-07-04 09:04:39 Válasz a #107791. hsz-ra
Szia!
Szerintem a Zorbas-ra gondolsz! Mi mindig ott ettünk tavaly gyrost. Már alig várom, hogy újra kóstolja, csak megnézzem olyan-e a minősége, mint az emlékeimben.
Üdv, Ági
Ez erdekes, en minden nap megyek Paraliara,de errol meg nem hallottam, hogy egy kisfiu belehalt a meduza csipesbe.
Engem csipett mar meg meduza es mint kiderult allergias is vagyok ra,mivel tobbszorosere dagadt a labam......de elek,nem haltam meg....
Ez valoszinulek csak rem hir terjesztes
Szoval gyertek batran Paraliara , vannak meduzak, de ki lehet oket kerulni
A partot minden nap takaritjak, ha hinarosabb a viz az azert van,mert valoszinuleg elozo nap vihar volt es kisodorta a viz...... ezt nem nagyon tudjak eltakaritani, de aki mostanaban jart Paralian,az lathatott 2 nagy kotro hajot a tengerben. En ugy tudom,hogy Ok epp azon dolgoznak,hogy jovore tisztabb legyen a viz ( koveket,sodert hordanak a vizbe, igy kevesebb hordalek fog kisodrodni a partra )
Jut eszembe, fura, h a fradis gyroszost ennyire isteníti mindenki, mi tavaly előtt megkerestük, ott ettük az első gyrost, de valahogy nem volt az igazi!!!! Szerintem a legfinomabb az ott van a templomnál, mennyei tzatziki mártást tesznek bele!
Igazából, "a fradis gyroszos " csak mint látványosság, volt poénos,( meg a szövege) mi is a templommal szemben, kicsit balra, a Gyromaniában szoktunk jókat enni.
Csatlakozom Szilvihez: én sem hallottam, hogy belehalt volna valaha valaki itt Paralián medúzacsípésbe... Ez egy oltári nagy hülyeség. Tudjátok mekkora hírverés lett volna ebből? Tuti hallottam volna volna mert minden este a főutcán ácsorgok...
NEm kell mindent elhinni, minden oké.
Tegnap meg végre én is fürödtem, de egyetlen medúzát sem láttam