Sziasztok!
Nagyon tetszenek a Pargáról készült képek és beszámolók szét is néztem az utazási irodák ajánlatai közt de nem nagyon találok olyan apartmant ami közvetlen part közeli .négyen mennénk busszal és olyan helyet keresek ahol lehetőleg minden közel van tengerre néző a terasz a part homokos és sziklás ja és lehessen búvárkodni.Előre is köszönöm a segítséget.
#1805622012-03-06 13:22:45 Válasz a #180550. hsz-ra
Szia! Hát amire tudok válaszolok. 1, Szerintem ott is ráér autót bérelni, mert az árak ugyanazok és még alkudni is lehet. 2,Acheron folyóhoz megy vízi taxi 12euro gyalogolni a vízbe nem nagyon bírsz, mert nagyon hideg.3,Mi júniusban voltunk eddig és a víz igen elég hideg volt akik szeptemberben mennek azoknak már jók a víz hőmérsékletek, de nekem az a 20 fokos víz hideg , de a szélén feküdtem egyfolytában, mert a levegő viszont 45 fok volt júniusban .4, A Garden apartman nagyon szuper ,tiszta a szoba a medencét naponta takarítják és kb.27-28 fokos benne a víz, rengeteget fürödtünk benne. A kerékpár amit írtak , hát 1db volt tavaly, de az is kicsit rossz volt, de azért azzal jártam a mini marketbe ami kb. 5 perc gyalog. A Garden a Valtostól kb 15 perc, de nagyon jó kis azfaltos út van és ott van a kis bolt közbe és nem unalmas az út. Teszek fel képet az útról ahogy megközelítjük a Valtost.
3.) Az Acheron folyóhoz (szurdok - gyalogolós rész) Pargából tömegközlekedéssel (helyi busszal) könnyen el lehet jutni? Nem.Csak bérelt autóval, robogóval fakultatív kirándulással.
Azt olvastam, hogy a folyó torkolatához mennek motorcsónakok, de ahogy láttam a legérdekesebb részek jóval feljebb vannak, ahova már értelemszerűen hajóval nem lehet eljutni.
Gyalogosan több km-t is lehet haladni felfelé a folyó medrében?Több kilométert nem, mert lefagy a lábad.Viccen kívül nagyon hideg+van egy olyan rész is ahol már úszni kell, mert nem ér le a lábad. Strandcipő használata erősen javasolt, mert jó köves a folyó alja. Én mezítláp abszolváltam a távot, jó kis talpmasszázs volt
Az első két tengerparti kép Mallorca dél-keleti partvidékén, a harmadik tengerparti kép Korzika észak-keleti partvidékén, a negyedik kép Korzika hegyei között, az utolsó pedig a Dolomitokban készült.
Egyik út sem társas utazás, hanem saját szervezésben (fapados + bérautó, illetve saját autó) történt. Mivel az autónk lassan másfélévszázados lesz, így erre a nyárra pihenőt kap:) Azért közrejátszott az is a döntésünkben, hogy így most valamivel olcsóbb - és alamivel egyszerűbb is - lesz a nyaralás.
Ami a kerékpárt illeti, ha van lehetőség a környéken, akkor majd bérlünk, mert arra gondoltam, hogy megnéznénk északra pár parti szakaszt kerékpárral.
A hideg vízben való gyaloglás nekem nem akadály, mert 18 foknál hűvösebbi hegyi folyamokban is szoktam vitézkedni, bár a lányok már nem biztos, hogy annyira kitartóak lesznek. Persze a gyereknek vettünk tavaly egy egyszerűbb neoprém felsőt, így Ő jobban bírta a hegyi patakokat, a vízi lábbeli pedig alapfelszerelés
Mondjuk a tenger esetében azért már jobban örülnék legalább egy 23-24 fokos víznek.
Igazából augusztus elején is lett volna még hely, de azt gondoltam, hogy 1 hónnappal előbb kevésbé zsúfoltak az utak és a helyszín is.
Sziasztok!Most komolyan már egy páran feltettük a kérdést de még egyetlen ott járt forumozó sem tudott rá válaszolni, hogy Parga környékén van valamilyen nagyobb supermarket (lidl stb.)ahol olcsóbban lehet alapvető élelmiszereket vásárolni?
#1807772012-03-11 13:24:31 Válasz a #180761. hsz-ra
Szia nincs sokan mondják hogy van egy Coop a városi strandtól kicsit lenteb de szerintem egy rakás ........ sem ér nincs ott semmi tiszta üres az egész bolt van pár dolog de semmi
Lidlbe mi mindig a Lefkadából haza jövet vásároltunk
Semmi komoly de van egy Dallas nevezetű ott nem igen vásároltam csak hűtő mágnest plusz ajándékot az jóval olcsób mint máshol
De egy utcával feljebb ott van egy nagy super market ott lehet vásárolni mindent a mirelittől kezdve a húsokon át mindent és sztm elég olcsón a neve ha eszembs jut akkor megírom
Még csak érdeklődés,és ötletelés van idén mi legyen a terv.Parga már párszor szóba jött nálunk,de mindig kiütötte a nyeregből valamely más ulticél ,szóval ideje megnéznünk
Amit már biztosan tudom,hogy szeretnénk Antipaxira átmenni( csak ide ,nem a szokásos Paxi+Antipaxi hajókirándulásra)
Létezik célirányos vizitaxi?Mint Lefladán Agiofilire? Reggel elvisznek ,este hazahoznak?Ha igen van esély arra,hogy ez szeptember végén is jár még?