Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 8416
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Tapodyt
Törzstag
Törzstag
768 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216636 Üzenet linkje2014-05-22 21:24:57 

MaciG!

Nálam az 1. a Melus által írt Alaties
2.Lagadakia mindkét öble
utána jönnek a Fiskardo környéki öblök --bármelyik,Spartia 2 sziklája melletti szakasz,meg Limenia,Avithos északi szakasza a nagy szikla környékén.

# 8417
Lililuca
Törzstag
Törzstag
616 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216637 Üzenet linkje2014-05-22 21:47:40 

Vivien64!Az ibusznak vannak nagyon szuper last minute buszos útjaik Kefalòniãra.Nekik vannak Lassiba is szàllàsaik:)
# 8418
Tapodyt
Törzstag
Törzstag
768 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216638 Üzenet linkje2014-05-22 21:52:07 

Mindenkinek aki a szigetre utazik,és ott egyénileg közlekedik felhívnám a figyelmét az egyetlen különbségre amivel találkozni fog.Argostolitól Skala irányába haladva a sziget """autópályája""" 2 végén és a közepén körforgalmak vannak.Ezeknél az ide érkezőknek a hazai megszokottal ellentétben nincs elsőbbség adás kötelező tábla igy a jobbkéz szabály lép életbe,és ezért az oda érkezőnek van elsőbbsége, nem a körforgóban lévőnek.Nem árt ha felkészülünk rá előre lelkileg,nem ott tötyörgünk,mert azt nem szeressék,bár türelemmel viselik.
# 8419
Vivien64
Aktív fórumos
Aktív fórumos
136 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216639 Üzenet linkje2014-05-22 22:05:14  Válasz a #216637. hsz-ra Előzmény #216637

Köszi Lililica icon_smile.gif de sajna last minute-ban nem tudunk menni a párom munkája ill. a lányom sulija miatt icon_cry.gif eddig mindíg ált. aug. végén szoktunk indulni de most előbbre kellett hoznunk a dátumot elfoglaltságunk miatt ez a baj..ami jó időszak lenne nekünk idén az Az aug.8-10.-ei indulás 20-22.-re haza kell érkeznünk...utána kőkemény meló van...azért árjuk irok hátha befut valami...nem tudom még melyik utazási iroda utaztat Kefaloniába busszal??-ami Lassiba megy vagy környékére...ami nem Skála..
# 8420
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216646 Üzenet linkje2014-05-23 07:04:29 

aztán kónyu nehogy véletlenül a nei poris buszra szálljál...
# 8421
Tapodyt
Törzstag
Törzstag
768 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216650 Üzenet linkje2014-05-23 08:31:10  Válasz a #216646. hsz-ra Előzmény #216646

Ha időben észreveszi,akkor nincs nagy baj,még Parálián kiszálhat! icon_lol.gif
# 8422
Zsokri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
381 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216662 Üzenet linkje2014-05-23 12:39:25 

Uppsz lecsúsztam Kónyuról: én is nagyon jó utat szerettem volna kívánni icon_smile.gif
Remélem az utak állapota normalizálódik és a víz is kellemes lesz.

Jó utat, szuper élményeket!

zsokri

# 8423
Lililuca
Törzstag
Törzstag
616 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216666 Üzenet linkje2014-05-23 13:19:43 

Vivien! megkérdezhetem, hogy mi nem jött be Skalaban? Én Lassiban voltam 2009ben és nekem meg pont Lassi nem jött be. Tök jó, hogy közel van a főváros, de nem volt egy jó pékség, cukrászda, gyrosos...csak néhány étterem a főút mentén. Én meg pont emiatt Skalával szemezek, hogy ha egyszer megyünk tuti oda! Nagyon tetszik a tengerpartja. Mondjuk Skala mint város nem tudom milyen...
# 8424
Zsokri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
381 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216668 Üzenet linkje2014-05-23 13:35:18  Válasz a #216666. hsz-ra Előzmény #216666

Bár mi nem Lassiban, hanem Skalán voltunk, de igazad lehet: átmenőben láttuk Lassit: nem kifejezetten egybefüggő település, ez a googletérképen is látszik. Az Argostoliba vezető főút mentén épült ki, kifejezetten a turisták kiszolgálásra apartmanokkal teli.

Skala nagyon egyben van, széles partszakasz, helyes kis terek, cukrászdák, templom stb. Persze ami igaz az igaz: a lényeg, hogy eldöntsük: mi a fontosabb: helyben eltölteni több időt, strandolással, este sétával, vagy pedig inkább az a lényeg, hogy közelebb legyen mindenhez: ne felejtsük el Lassi kb 40 km-t "ráver" Skalára: onnan komp is megy a Paliki félszigetre, plusz az északi részek is ennyivel közelebb vannak. (majd Kónyu esetleg megírja, hogy mi a helyzet az utakkal járhatóság szempontjából)

Úgyhogy én mindenképpen ezt tartanám szem előtt a választásnál. Mindkettőnek meg van az előnye és a hátránya is.

# 8425
Napfény
Aktív fórumos
Aktív fórumos
355 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216669 Üzenet linkje2014-05-23 14:13:31 

Szia Vivien!

Az Ibusznak nem csak last minute útjai vannak Lassira. Két apartmanházba lehet foglalni buszos utazással (Minas és Tzivras),szerintem érdemes megnézned őket!

Üdvözlettel:
Napfény icon_razz.gif

# 8426
Faopal
Aktív fórumos
Aktív fórumos
85 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216672 Üzenet linkje2014-05-23 14:31:25 

Szerintem Skala, mint település hangulatosabb, sok tavernával. Van 2 pékség 3 supermarket, szuvenír boltok, bárok. A főutcát este lezárják az autók elől. Ha jól emlékszem még minigolf pálya is volt, de erre nem tenném a nyakamat. A téren este összegyűlnek a helyi emberek.... Szóval mi szerettünk sétálgatni este. A part hosszú,nincs tömegnyomor még főszezonban sem. Van kavicsos, gyorsan mélyülő rész és van homokos fokozatosan mélyülő(ez utóbbi a sziklák felé van). A víz mindenhol tiszta, szabad szemmel lehet látni a halakat. A sziklákon túl lassan mélyülő víz van kicsit öbölszerű a part, ahol elbújhat az ember icon_smile.gif Tovább sétálva a mounda beachre is el lehet jutni. Ez nem 2 perces séta, mi megálltunk kagylónézegetésre. Vannak 10cm-es kagylórétegek is a sziklafalban. Van amit ki is lehet bányászni. Poros irányában is vannak eldugott kis öblök kristálytiszta vízzel, élővilággal, szép sziklákkal. Laza sétával elérhetők. Moundára az úton sétálva is el lehet jutni, vagy taxival. Emlékeim szerint baráti árral és a megbeszélt időben megy vissza a sofőr. És ugye fel lehet sétálni Old Skalaba is.

Lassi, mint település nem fogott meg. Mi örültünk, hogy nem itt szálltunk meg. A part homokos, tagolt és előfordul, hogy tömegnyomor van, vagy csak mi voltunk ott rosszkor, vagy rossz helyen. Nagy hullámok vannak, élővilágot nem láttam és nem az maradt meg nekem róla hogy milyen kristálytiszta a víz. Pedig tiszta. Talán a nagy hullámok miatt. Nemtudom. Voltunk ott egyszer, de nem vágytunk vissza ide. Foki beach, Atheras beach és még sorolhatnám őket. Na ezekre a helyekre visszavágytunk. Lassi közelében van Svoronata település és az Ammes beach engem pl ez a part jobban megfogott. Nem tudom mért, de nekem Lassiról Paralia jutott eszembe, pedig ég és föld a kettő.
Ha autót bérel az ember akkor sok helyre el lehet jutni és és nem olyan fontos hol van a szállás. (Na jó, azért annyira nem mindegy hol van a bázis talán Sami jobb) Ha erre nincs lehetőség akkor Skala talán jobb választás. Mikor először voltunk 2 hetet Kefalónián 4 napra volt autónk és csak az utolsó 3 nap fürödtünk Skalan. Mi elsétáltunk ezekhez a kis öblökhöz. Helyhez kötve talán itt változatosabban lehet eltölteni a nyaralást.
Na de kinek a pap, kinek a papné.
Ha Lassi nem jön össze Skalan is jól érezhetitek magatokat.

# 8427
Viizo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
212 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216675 Üzenet linkje2014-05-23 16:45:34 

Lassi szvsz nincs olyan jó, mint néhány másik település, egyedül talán a repülőtér és Argostoli közelsége, valamint a teljesen kiépített part szól mellette (már akinek ezek szempontok, Kefalónián pont ennek az ellenkezői lennének a lényegesek).

Szigorúan szubjektíven én a következők közül szemezgetnék: Fiskardo, Assos, Skala, Lourdata, Agia Efimia, Poros, főleg utóbbi 3-4 a nagy fav.

Szervezetten viszont nincs sok választási lehetőség. icon_confused.gif

# 8428
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216683 Üzenet linkje2014-05-23 18:36:02  Válasz a #216675. hsz-ra Előzmény #216675

Poros még szerintem szóba jöhet irodával is, csak akkor azt kell hogy csak a buszjegyet veszed meg, és te odáig mész, mert úgy is ott köt ki a komp szóval le tudsz szállni és keresni ott helyben egyénileg, vagy előre foglalni
# 8429
Tapodyt
Törzstag
Törzstag
768 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216740 Üzenet linkje2014-05-24 20:46:07 

MaciG!

Alaties beach nekem a No1. sznoris hely.

# 8430
Tapodyt
Törzstag
Törzstag
768 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#216741 Üzenet linkje2014-05-24 20:59:59 

Lagadakia Nr2. nyugatabbra eső öble.

Keleti öböl

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió