Paralia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 8461
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
BBetti
Aktív fórumos
Aktív fórumos
166 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111619 Üzenet linkje2009-07-30 09:23:46  Válasz a #111445. hsz-ra

Sajnos a Hotel Európát én sem ismerem.
# 8462
Pudoli
Aktív fórumos
Aktív fórumos
109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111623 Üzenet linkje2009-07-30 09:42:28 

sziasztok icon_smile.gif

Én teljesen új vagyok, most regisztráltam, és szeretnék Tőletek kérdezni icon_smile.gif
Elnézést kérek, ha már szó volt sokmindenről, de így munkaidő közepette nincs sajnos túl sok időm mindent visszaolvasni, de azért igyekezni fogok icon_smile.gif

Most fogunk utazni aug 17-én Görögországba, busszal, Paraliára, a Campus Club utazási iroda szervezésében.
Elméletileg a Morpheas apartmanházban leszünk.

Véleményeket, tapasztalatokat és hallomásokat szeretnék kérni azoktól, akik ismerik az irodát, az apartmant, mik a tapasztalataitok, mire kell figyelni, mit ne tegyünk, stb icon_smile.gif
Azt hallottam, hogy pl az apartmanokban kauciót kell fizetni megérkezéskor, amit elméletileg visszakapunk a távozáskor, de vajon ez mekkora összegű?
Ha más apartmanokban is van ilyen, ott mennyit fizettetek, és tényleg visszaadják-e?
Jó, nyilván, ha kárt okozok, levonódik, de ha nem...?
És nem mindegy, mekkora plussz pénzzel indulunk útnak icon_smile.gif
Nehogy meglepetés érjen, hogy elúszik már első nap az összes pénzünk icon_smile.gif

Emellett az Olympos-t tervezzük megnézni fakultatíve és a Meteorákat.
Erről is szeretnék hallani információkat, ha van icon_smile.gif

Köszönöm előre is mindenkinek a válaszokat és a segítséget icon_smile.gif

Szép Napot!

Dorka

# 8463
Pudoli
Aktív fórumos
Aktív fórumos
109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111654 Üzenet linkje2009-07-30 11:56:37 

sziasztok megint icon_smile.gif

vissza is olvastam egy kicsit, láttam hogy sok a medúza mostanság, de remélem,, nem zavaróan sok...
a flamingókra vagy pelikánok vagy mikre viszont én is kiváncsi lennék, mikor van a "szezonjuk" ? icon_smile.gif

Pöpitől pedig meg szeretném kérezni, nem-e tud valami olyan lehetőségről, ami nem szervezetten megy az Olymposzra és a Meteorákhoz?
kihez lenne érdemes fordulni ezügyben majd ott Paralián és esetleg mennyibe kerülne úgy?

köszi előre is icon_smile.gif

# 8464
Solyci
Aktív fórumos
Aktív fórumos
288 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111677 Üzenet linkje2009-07-30 13:53:16 

pudoli írta:
nem-e tud valami olyan lehetőségről, ami nem szervezetten megy az Olymposzra és a Meteorákhoz?
kihez lenne érdemes fordulni ezügyben majd ott Paralián és esetleg mennyibe kerülne úgy?
köszi előre is icon_smile.gif

Általában az utazási iroda képviselője (amivel utazol) az első este egy ismerkedős este keretében elmondja, h. milyen fakultatívak indulnak, melyik nap, és mennyiért.

# 8465
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762
Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111679 Üzenet linkje2009-07-30 13:59:10  Válasz a #111623. hsz-ra Előzmény #111623

Hát, ne törjetek-zúzzatok az apartmanban este 10 és reggel 6 között... icon_smile.gif
A kaució általában 50 euró, a kirándulások közül Athén és Szkiatosz kb 45 euro, görög est és az Olimpos kb 25 euró, Meteorák és Edessa kb. 35 euró (per kobak, per alkalom).

(és én is remélem, még mindig több a víz mint a medúza...!)

# 8466
Barbageorgopulosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
241 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111681 Üzenet linkje2009-07-30 14:07:21 

Üdv Paraliafanok !
Bocsesz de az idén kicsit csaltunk, ugyanis csak egy kirándulás erejéig látogattuk meg Paraliát, és környékét. A fő helyszín a Halkidikin, ott is a Kassandrán, egészen pontosan, Afitoson volt.
Először lezizzentünk Platamonasra, délután pedíg átmentünk a sólepárlóhoz, ( A sódombon túl, most is ott ácsorogtak a flamingók ! ) és csak estére néztünk be Paraliára. Az elmaradhatatlan tintahal a Strouga étteremben, ( szekeres)
és az elmaradhatatlan shoppingolás az afroamerikaiaknál. Természetesen az elmaradhatatlan alkuval. ( Vajon miért mondta, hogy " Hungarian maffiozo ? icon_rolleyes.gif ) Éppen csak odaköszöntem Pöpinek, de mivel "kalózjelöltekkel " beszélt, ezért nem igazán akartam zavarni. Hirtelen felindulásból vettünk még vagy négy bőrdzsekit, kabátot, ( két család ! ) aztán már mentünk is, mert kb sacc 150 km volt a visszaút.
Tehát, küldetés teljesítve, az idén is voltunk Paralián.
És valszeg, jövőre is megyünk... icon_biggrin.gif icon_wink.gif

# 8467
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111682 Üzenet linkje2009-07-30 14:08:25  Válasz a #111654. hsz-ra Előzmény #111654

Szerintem, az Olymposra szervezetten érdemes menni. Mi is úgy készülünk idén, ha összejön, akkor Panossal és motorral megyünk. Reméljük nem mossa el az eső idén is ezt a remek mkirándulást.
A Meteorákhoz vagy kocsival mész, vagy szervezett kirándulás keretében. Biztosan megoldható helyközi buszjáratokkal is, de ehhez szükségeltetik némi helyismeret.

# 8468
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762
Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111687 Üzenet linkje2009-07-30 14:23:35  Válasz a #111682. hsz-ra Előzmény #111682

Szomszédasszony icon_smile.gif,
Már csak azért is érdemes szervezetten menni az Olimposra, mert mi megindultunk csak úgy, a hegy felé... amíg lehetett, kocsival mentünk, utána már csak gyalog... és Zeusz kádjánál véget ért az út icon_smile.gif

# 8469
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111692 Üzenet linkje2009-07-30 14:38:41  Re:

Tibibaba írta:
Szomszédasszony icon_smile.gif,
Már csak azért is érdemes szervezetten menni az Olimposra, mert mi megindultunk csak úgy, a hegy felé... amíg lehetett, kocsival mentünk, utána már csak gyalog... és Zeusz kádjánál véget ért az út icon_smile.gif

Szomszéd Úr! icon_lol.gif
Szerintem Ti jól jártatok, mert megtaláltátok Zeusz fürdőkádját, de mi még az oda vezető utat sem.
Mint utólag megtudtuk, pont jó helyen jártunk, csak nem volt meg a kellő bátorságunk, hogy nekiinduljunk.

# 8470
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762
Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111698 Üzenet linkje2009-07-30 15:06:37  Válasz a #111692. hsz-ra Előzmény #111692

Hehh, mi úgy csináltuk, hogy elmentünk kocsival (asszem Litochoroba) eddig a térig:
[/img]
utána megindultunk a "baloldali hegy" irányába:
és mentünk-mendegéltünk egy órán keresztül:
[/img]
eltévedni nem lehet, egy út van és özön turista... icon_smile.gif

# 8471
Pudoli
Aktív fórumos
Aktív fórumos
109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111699 Üzenet linkje2009-07-30 15:11:21 

Sziasztok icon_smile.gif

köszi a válaszokat icon_smile.gif

közben végig is rágtam magam úgy 30 oldalnyi termeléseteken és kb felzárkózottnak árzem magam icon_lol.gif

viszont!
időközbe oda is cseregtem az irodára, hogy mizu, ugyanis hét elején írtam nekik mélt és nem feleltek rá, mondták minden ok, tőlük is megérdeklődtem a kauciót - ők spec azt mondták nem kell fizetni ott semmit... icon_eek.gif icon_question.gif
akkor most ..?? vagy apartmanja válogatja?
és ha fizetek, tuti visszaadják? (ha nem török-zúzok? icon_wink.gif )

amúgy amit Te írtál, Tibibaba, a kaució per főre vonatkozik vagy összevissza ennyi per apartman??

viszont valahol még tavaly azt hallottam egy ismerősömtől, hogy dolgozik valami boltmarketben valamilyen bizonyos Andi, aki magyar és tud privi szervezésű utat a Meteorákhoz... nem tudom, ismeri-e valaki... még telefonszám is volt hozzá... bepróbáljam? icon_confused.gif

majd meglátom icon_smile.gif

Annyira irigylem aki ott töltheti az egész nyarát icon_sad.gif

említettetek valami munka topicot is... kerestem, de nem találtam, belinkelné valaki?

köszi :9

# 8472
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111701 Üzenet linkje2009-07-30 15:13:17  Válasz a #111698. hsz-ra Előzmény #111698

Mi is ezen a téren parkoltunk le. De nem láttuk az özön túristát. Szeptember lévén, már biztos mind hazament.
És tudod, akkor még igencsak le volt szabályozva, hogy mennyire terhelhetem magam fizikailag, így nem is erőlködtem, hogy menjünk. A majdnem karambol nagyon jó indok volt arra, hogy ne kelljen hegyet másznom az őrült férjemmel, aki hegynek felfelé is úgy megy, mint a mérgezett egér. Ha csak családilag túrázunk, akkor 10 perc után kiköpöm a tüdőmet. De ha egy normális fazon irányításával megyünk, akkor a Tordai -hasadék is csak egy laza séta.

# 8473
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762
Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111704 Üzenet linkje2009-07-30 15:26:32  Válasz a #111699. hsz-ra Előzmény #111699

Te azt kérdezted, mennyi szokott lenni a kaució... persze hogy nincs mindenhol, de általában ennyi. És eddig még visszakapta mindenki aki jól viselkedett icon_smile.gif

Szomszédasszony, quaddal egy pár kilométert még lehet menni a tértől, úgy tudom. A felfelé vezető út nem annyira meredek, betonozva van... De vannak mindenféle leágazások, ott már murvás és a szög se ugyanaz icon_smile.gif De a Zeusz kádjáig szépen fel lehet sétálni, nemigen lesz ott gond.

# 8474
Pudoli
Aktív fórumos
Aktív fórumos
109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111706 Üzenet linkje2009-07-30 15:41:21  Re:

Tibibaba írta:
Te azt kérdezted, mennyi szokott lenni a kaució... persze hogy nincs mindenhol, de általában ennyi. És eddig még visszakapta mindenki aki jól viselkedett icon_smile.gif

icon_wink.gif vili icon_smile.gif
köszönöm!

fú, már tök várom, hogy induljunk icon_smile.gif

# 8475
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111707 Üzenet linkje2009-07-30 15:45:49  Válasz a #111704. hsz-ra Előzmény #111704

Persze, hogy szépen fel lehet sétálni. De Laci nem tud sétálni, ha valami érdekli. Ezért inkább bevállalom a motoros túrát. Ott lesznek más emberek is, és nem a drágám irányít. És legalább megnézem Diont is.
Panos-al egyébként is jó túrázni. Sokat magyaráz (remekül beszél magyarul, és nagyon jó görög tanár), nagyon szórakoztató ember. Tavaly a quad túrán, nagyon jól éreztem magam.
Többek között, ezért is megyek vissza Paraliara.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 564 565 566 ... 800 801 802   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu