#1588232011-03-23 15:54:04 Válasz a #158816. hsz-ra
Szia Csuti!
Nem néztem utána, de ez kb. 500km lehet. Mivel az autópályán tudsz haladni, így a pihenőidőt is belevéve, 6-7 óra alatt lent tudsz lenni Pireasban, ha nincs semmi baj, pl. defekt. Mi tavaly motorral mentünk le, igaz mi Macedoniából startoltunk reggel 7-kor és délután 5 körül voltunk lent. Bent Athénban is jól lehetett követni a táblákat, mi is simán megtaláltuk a Dodekani szigetekre induló hajókat. A jegyvétel egy kicsit kaotikus, mert minden hajótársaság több irodát is fenntart. Mi is végigjártunk többet is, mire sikerült megvenni a jegyet. Érdemes már előtte itthon kinyomtatni és ott a helyszínen végigkísérni a foglalást, mert a görögös lazaság itt is jelen van . Nekünk pl. autót számoltak motor helyett . Jegy általában van, nem kell előre megvenni. Én ezt tavaly leleveleztem velük, de ha biztosra akarsz menni, akkor megveheted előre.
Tudomásom szerint a Anek Lines-nek van járata Thessalonikiből, talán Pireasba is???-- >Anek Lines. Bár most még úgy néztem, hogy a teljes desztináció nincs fenn a weblapjukon...
A weblapomon írtam is egy kis szösszenetet a tavalyi kirándulásról...
Üdv
Kedves Csuti!
Ugyan nem tegnap volt, de a távolság azóta szerintem nem változott , a Katerini-Athén távolság 440 km. És tényleg, mivel autópálya végig, elég gyorsan oda lehet érni (közben egy-két fizetőkapu, tankolás stb.). Most nem tudom hogy van, de pár éve, amikor mi voltunk autóval Athénban a főváros felé közeledve minden drágább lett, benzin kaja, pia (kb. 10%-al). Számold ki neked mi éri meg jobban (hajó vagy kocsi) aztán azzal menj.
Autóval szerintem azért érdemesebb menni, mert egy csomó nevezetes hely mellett mész el, amit megnézhetsz, meg Athénban is könnyebben mozogsz (persze marha nagy dugók vannak, de még így is gyorsabb, mint az AKV).
A 6-7 óra kocsikázást nem biztos hogy bevállaljuk,mert Paralia mellett lesz a szállásunk, és inkább pihenni megyünk, (nem szeretünk nyaraláskor program miatt hajnalban kelni) ezért lenne jó, ha azt az 500 km-t sem kellene levezetni, hanem mondjuk egy kompon tudnánk pihenni addig amíg utazunk. Aztán frissen megérkezve kocsival végignéznénk Athént.
De lehet inkább majd jövőre vagy utána Athén közelébe foglalok szállást, és akkor simán el tudunk menni
Majd még azért később megnézem a honlapot, hátha feltesznek új desztinációt is...
OFF: Hogyan tudom a nevem alá berakni, hogy mikor hova utazok?
Mert amit a GYIK ír, hogy utazás opció/beírás nekem egész egyszerűen nem jelenik meg a főoldalon.
#1588662011-03-24 15:24:05 Válasz a #158816. hsz-ra
Szia!
Annyira azért nem vészes a kocsival utazás. Mi 2 éve 2 kocsival mentünk Sartira. Este 8kor indultunk és reggel 10-re a szálláson voltunk. Az egyik kocsit egy lány ismerősöm vezette végig, a másikat meg én. Símán le lehet nyomni nem vészes egyáltalán.
Szia!
Annyira azért nem vészes a kocsival utazás. Mi 2 éve 2 kocsival mentünk Sartira. Este 8kor indultunk és reggel 10-re a szálláson voltunk. Az egyik kocsit egy lány ismerősöm vezette végig, a másikat meg én. Símán le lehet nyomni nem vészes egyáltalán.
Ez így igaz, egyáltalán nem vészes, de aki nem szokott hosszabb távokat vezetni annak azért vigyázni kell, hiszen elég egy fél pillanat, és oda a nyaralás! Tehát inkább pihenjen az ember, és érkezzen 1-2 órával késöbb mint hogy sose érjen oda!!!
Szia!
Ez így igaz, egyáltalán nem vészes, de aki nem szokott hosszabb távokat vezetni annak azért vigyázni kell, hiszen elég egy fél pillanat, és oda a nyaralás! Tehát inkább pihenjen az ember, és érkezzen 1-2 órával késöbb mint hogy sose érjen oda!!!
Sziasztok!
Mi a nyáron Zakynthos-ra utazunk Érdről és a GPS 6-os autópálya, udvari
határátlépéssel Horvátországba A5/E73-as út majd A3/E70-es úton Belgrád
felé tervezte az utat(IGO8 2010. Okt. frissített térkép). Viszont ilyen útvonal leírással még eddig nem találkoztam itt a fórumon,sőt a Google Earth-ön
ennek az útvonalnak nem minden részét láttam kiépítve.Az a kérdésem,
hogy ezen az útvonalon utazott-e már valaki és ha igen mik a tapasztalatai.
Már két éve ezen az utvonalon járok. Eszéknél kell vigyázni, mert könnyen a régi Vukovári útra tévedhet az ember, ezért GPS-be ne a rövidebb utat üsd be. Egyébként a második letérőnél kell jobbra fordulni, utána 5-6 kilóméterre Zágráb felé kell egy felüljárón átmenni, itt egy fizető kapu után autópálya lesz és ez elvezet egészen Nis-ig. Az út hosszabb, mint Röszkének, de sokkal gyorsabb.
Harleqin XXX csak arról nyilatkozz, amit láttál. A horvát - szerb határ kb. 20 perc fő idényben, a törökökkel együtt. Lakásomtól Evzoni 1.000 km, amelyből 825 km autópálya és ha akarok Obranovác-nál kikerülöm símán Belgrádot. Tavaly 10-szer voltam ezen az úton, idén egyszer, de a második úton elkövettem egy hibát, hála a főnökömnek, Tompának mentem-jöttem. Volt minden, zászlós ember, autóúton tolató köves autó stb. Novi Sadig ugyanis csak 2 db 12km-es szakaszt adtak át, a többit építik.
#1588832011-03-24 20:02:11 Válasz a #158879. hsz-ra
A gyors változatra tervezte,azért látom megfontolandónak mert már többször is várakoztunk főleg visszafelé a röszkei határon órákat. Odafele pedig a Szerb oldalon az útépítés lassítja a haladást.
#1588842011-03-24 20:08:29 Válasz a #158882. hsz-ra
Aki köszönöm a válaszod, ha megírnád, hogy a horvát részen mire kell figyelni, hány fizetőkapu van és mennyit kell fizetni, valamint a Belgrádot kikerülő útról egy picit részletesebben is írnál megköszönném.
Albert !
Mi itt lakunk az M 6-os mellett. Én tőletek délre kb. 30 kilométerre. Véletlenül mentünk először Udvarnak, az 1.100 km-t, igaz egyszeri megállással, simán megtettük 11, max 12 óra alatt. Udvarnál 2 perc az átkelés, utána 35 km Eszék, igaz itt van pár település, de utána 520 km autópálya folyamatosan. Horvátországban 130 a megengedett, Szerbiában 120, ha csak mindenhol 10-15 km-t csalsz, bőven megnyered a plusz 1 határt, ahol ha többen vagyunk sorra nyítják a plusz kapukat.