Pénteken indulunk Lassiba. Elszomorítóak a Myrtosról szóló hírek. Hajóval el lehet jutni erre a partra ? Mert, ha jól értettem az autóutat zárták le. Ha van információja valakinek, megköszönöm.
Kako Lagadin voltunk, nem érzékeltünk változást a 3 évvel ezelőtti állapothoz képest.
Myrtosra és Platia Ammosra nem megy hajó, csak a part felől járható.
Maci!
A Skala Old Portot itt keresd, ennél a kis kápolnánál, kb. 3 km-re Skalatól a jobb oldalon. Most ásatás folyik mellette!
Nem büntetnek a rendőrök a B kat. jogsira, hogy 125cc motorral megy az ember?
Mi szeretünk kirándulni, Skala környéke is szép ha már a Myrtos nem látogatható?
Pénteken indulnánk a Start utazási irodával, de még nem kaptuk meg a részvételi jegyet, állítólag az Unitravel nem küldte még át. 2 nap és indulunk, de nem tudjuk, hogy honnan indul a busz és mikor. Felszállni is csak azzal a jegyel lehet a számla nem elég. Így készüljön az ember, kicsit bosszantó.
Egy kis jó hír Platina Amos-ról. MA voltunk ott, és a lépcső valóban megsérült, de csak a vége és lényegében mi úgy láttuk kb. egy 2 méteres szakasz van ami vészes, de nem teljesen járhatatlan! Szóval ha valaki egy kicsit bátrabb, és visz edzőcipőt és egy kötelet a visszajutáshoz az le tud menni, úgy hogy ahol a lépcső véget ér, ott kell rögzíteni a kötelet és az segítségével visszafele ez a 2 méter áthidalható (van ott segítségnek egy kis falépcső is)
Itt van pár kép. A valóságban nem ilyen meredek ,csak fentről van fényképezve. Viszont ez amit írtam csak az én véleményem szóval senkit sem akarok bátorítani vagy ilyesmi.
Én sem bátorítanék senkit, mert ha egy újabb apró földrengés a sérült rétegeket akár egy kicsit is megmozgatja, teljesen elzárhatja a visszajutás útját!! Gondolom, a lépcsőjavítás előtt lesz még némi felmérés, hogy mennyire sérült a sziklafal, és csak utána kezdődhetnek a javítási munkálatok.