Szia 3m88!
Mi is mindig kp-t viszünk a nyaralásokra és mindig az apartmanban
hagytuk.Soha semmink nem tűnt el.A partra leszoktuk vinni a
kamerát,fényképezőgépet (no nem mindennap) és ott sem kélt
lába még semminek.Sőt nem is olvastam itt a fórumon talán
senkitől,hogy ilyen problémája lett volna.Szerintem nem jellemző.
De biztos mások is megosztják Veled a tapasztalataikat ez ügyben.
Szia:Beszter
Anyukámék tavaly Zakynthoson voltak, földszinti apartmanban. Egyik nap, hajnali 5 körül betörtek hozzájuk. Fel is ébredtek rá, ez volt a szerencséjük, mert a betörő csak az egyik mobilt vitte el.
Azért mehetett be ilyen könnyen, mert nyitva hagyták a teraszajtót a meleg miatt.
Szóval én azért kis óvatosságra intek mindenkit.
Hát igen! Nem árt az óvatosság! Szerencsére nekünk nincsenek rossz tapasztalataink, de mindig figyelünk, vigyázunk a dolgainkra ú,gy mint itthon.
Ajtókat, ablakokat zárjuk, ha elmegyünk. Soha nem hagyjuk nyitva. A partra sem viszünk magunkkal nagyobb összeget. A holminkat mindig szemmel tartjuk. Egyszer azért volt egy gyanús esetünk. Valamennyien a vízben voltunk, amikor a cuccainkhoz, feltűnően közel telepedett le egy fiatal férfi a kis törölközőjével - talán egy-másfél méterre a napernyőnktől. Megjegyzem, széles, homokos part volt, rengeteg szabad hellyel. Egyetlen percre sem vettem le a szemem róla, majd lassacskán kioldalogtam a vízből és leültem az ernyő alá. Nem telt el tíz perc sem és a férfi összeszedte magát és elsétál.Bárhol felbukkanhatnak olyan emberek, akik kihasználják a felhőtlenül nyaralók figyelmetlenségét. Bár nem hiszem, hogy elsősorban a görögöktől kell tartanunk.
Keresgéltem a topikok között, meg az interneten is, de nem találtam egyértelmű választ a kérdésemre, ami a következő lenne!! A Peramai cseppkőbarlang érdekelne!! Mennyi oda most a belépő, vagy esetleg ha valaki tudna tavalyi árat mondani azt megköszönném!! A neten találtam olyat, hogy 7 euró a felnőtt, és 3,5 euró a gyerek jegy!! Ez most jó lehet, vagy esetleg már régebbi?? A másik amit tudni szeretnék, hogy meg éri-e megnézni?? Válaszaitokat előre is köszönöm!!
#2208342014-07-16 19:04:02 Válasz a #220807. hsz-ra
Elég off, de: Jó pár vagyonosodási vizsgálattal a hátam mögött mondom, hogy emiatt a bankkártyás vásárlások miatt nem indít a NAV vizsgálatot. DE!!! Ha másért igen, akkor ezt is meg kell magyarázni. És ez NEM pár tíz ezer. Én az összes tankolásomat, a szerb, macedón autópályát, Szerbiában hazafelé szállást-éttermet, pár Super Market vásárlást intéztem kártyával, ez közel 2 kiló. És akkor ehhez hozzágondolja a hatóság a szállást, költőpénzt. Tehát akinek van esélye más okból vizsgálatra, gondolja meg a kártya használatot. De akkor itthon is. Amúgy pedig mindenhol, ugyanúgy, mintha bármely európai országban járna.
Egy család görög nyaralása 1-2 hétre néhány 10000 Ft???
Nem a tankolást akarja senki sem nagy dobra verni, hanem azzal összefüggésben az egész nyaralást.
Hát 500 ezerből ki kell jönni-e. Ha valaki ennyivel nem tud elszámolni a NAV felé, az meg is érdemli.
Szerencsére nekem van normál munkahelyem, de sztem az ország 70 %-a nem csak a bejelentett fizetéséből él. A mai vállalkozói világ eleve arra épül, h nem jelentik be az összes embert, akit meg igen, azt csökkentett fizetéssel, vagy csökkentet óraszámmal. De erről nem a munkavállaló tehet, örül, h van munkája. A másik része meg egy fizetésből nem tud normális életet biztosítani, így dolgozik még fusiban mellette másik 1-2 munkahelyen esténként, meg a szabadnapjain.
Sajnos amilyen megélhetési viszonyok vannak, ez így is fog maradni sokáig.............
Na ők azok, akik nem a tankolást akarják eltitkolni, hanem magát a nyaralást nem szeretik hangoztatni, mert a bankkártyás fizetést még 5 év múlva is magyarázhatná egy vizsgálat során.............Erre céloztam az előbb, meg hiroda is.
Aki ennyire fél a NAV-tól, akkor mobilt se vigyen, és a facebookra se tegyen fel képeket. Ja, a legfontosabb: ne lépjen ki a schengeni övezetből se, mert ugye a határon regisztrálják! Na ne már!!!
Aki ennyire fél a NAV-tól, akkor mobilt se vigyen, és a facebookra se tegyen fel képeket. Ja, a legfontosabb: ne lépjen ki a schengeni övezetből se, mert ugye a határon regisztrálják! Na ne már!!!
Sokan vallják azt a nézetet, hogy: "Jobb félni, mint megijedni!!!!"