#2201672014-07-10 10:17:04 Válasz a #220065. hsz-ra
Szia Viki!
Lehet, hogy a Grand Tours viszi az embereket, melyik szálláshelyen lesztek? Pont akkor megyünk mi is, GT-al. Tavaly is úgy voltunk, nem jó ennyit utazni semmivel igazából...de megéri a szenvedést
Van valiknek képe a Platia Ammos-i lépcső jelenlegi állapotáról? Nekem az a part az abszolút favoritom a szigeten, max viszek kötelet és mászó felszerelést
A Villa Dizisben leszünk, egész jó dolgokat olvastam róla és állítólag közel van mindenhez. Wifiről tudtok valamit?
Szeretnénk majd valami járművet bérelni és azzal felfedezni a szigetet. Jó a motor is nekünk, az valamivel olcsóbb.
Nem nagy a keretünk, mindketten tanulunk még, úgyhogy a kaján is spórolnunk kell.
Tudtok valami olcsó tavernát? Vagy hogy hol lehet gyrost kapni?
#2201882014-07-10 14:09:03 Válasz a #220186. hsz-ra
Wifi általában van a szállásokon, van ahol ingyen, van ahol pénzért. Jó a motor is, de eléggé szerpentines az út, ha nem vagytok gyakorlott motorosok, akkor nem igazán ajánlom. Most még biztosan tudsz foglalni autót Michael Pefanis-nál, viszonylag kedvező áron, autóval lényegesen biztonságosabb közlekedni szvsz.
Gyrost kb mindenhol lehet kapni, a tavernák annyira nem olcsóak, viszont van Skala főutcáján egy eszméletlenül finom és friss termékeket kínáló pékség, nem emlékszem a nevére, de egy nagydarab szakállas ember a pék, Nikos. Ajánlom a spenótos illetve fetás töltött cuccokat, meg persze a kefalonian Meatpie-t
Gondolkodunk rajta, hogy kérjük-e a heti vacsora-menüt, állítólag a Makris tavernában lenne, nem találtam róla semmit a neten. Ti tudtok róla valamit? Mennyire éri meg?
Tud-e valaki segíteni nekem abban, hogy hol találok olyan menetrendet amiben megtalálnám hogy Zakynthosról, mikor és honnan indulnak kompok Kefalóniára?
Szia Viki27!
Mi már többször voltunk Görögországban és egyszer sem bántuk meg, hogy nem fizettünk be félpanzióra/vacsorára. Szerintem így többféle ételt tudtok megkóstolni, illetve nem vagytok időhöz kötve. Volt már olyan, hogy mi estére npem is ettünk mást csak pitagyrost.
De akik ismerik azt a tavernát majd elmondják a véleményüket.
#2202682014-07-11 16:58:38 Válasz a #220191. hsz-ra
MI kétszer vacsoráztunk a Makris tavernában tavernában. Egyszer egy 2 személyes grilltálat, egyszer meg kardhalat. Mindkettő finom volt. Véleményem szerint akkor éri meg befizetnetek a vacsorát, ha tudtok sokat enni egyszerre, mert az árban benne van a főétel meg desszert is, viszont mi már a főétellel jóllaktunk. Külön az italt kell fizetned. Ha viszont nem szerettek egyszerre sokat enni, akkor nem feltétlen a legjobb ötlet befizetni, mert így minden nap tudtok máshol is enni hasonló áron.
tibi30: Pár hete írtam: Egy kis jó hír Platina Amos-ról. MA voltunk ott, és a lépcső valóban megsérült, de csak a vége és lényegében mi úgy láttuk kb. egy 2 méteres szakasz van ami vészes, de nem teljesen járhatatlan! Szóval ha valaki egy kicsit bátrabb, és visz edzőcipőt és egy kötelet a visszajutáshoz az le tud menni, úgy hogy ahol a lépcső véget ér, ott kell rögzíteni a kötelet és az segítségével visszafele ez a 2 méter áthidalható (van ott segítségnek egy kis falépcső is)
Itt van pár kép. A valóságban nem ilyen meredek ,csak fentről van fényképezve. Viszont ez amit írtam csak az én véleményem szóval senkit sem akarok bátorítani vagy ilyesmi.