Tegnap elfelejtettem,azAssosilehajtónál van az út lezárva nem lehet az északi kilátóig se elmenni.
A Platia Ammosra a lejutást el kell felejteni a Maci általi javaslat egyszerűen őrültség (bocsi)
#2208962014-07-17 08:38:28 Válasz a #220881. hsz-ra
Sejtettem, hogy nem olyan egyszerű az élet, ezek szerint személyesen is felmértétek a helyzetet. Azt én is írtam már, hogy egy kisebb rengés konkrétan végleg elzárhatja a menekülőútvonalat, és gyanús volt, hogy nem érdemes kockáztatni! Várjuk meg, míg rendbe hozzák a lejáratot, tudom, az se ma lesz
#2209002014-07-17 08:57:49 Válasz a #220881. hsz-ra
Én sem azt írtam, hogy egyszerű, hanem "nem teljesen járhatatlan" .Nyilván ez szubjektív ki mit vállal be, illetve ki mire képes saját magát ismerve. Egyébként Kako Lagadira is mászni kell a bozótosban, meg a végén ott is hasonlóan meredek és mégis volt aki lement.
Az út fizikálisan van lezárva az Assosi lehajtónál? Mert mikor mi ott voltunk akkor csak egy tábla volt kint, meg egy ilyen nagyon kicsi kordon, de attól még el lehetett férni.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni robogóbérléshez. Nyilván már leírták többször is, de végigbogarászni a több ezer hozzászólást nem egyszerű. Lassiba megyünk azon a környéken szeretnék jó-olcsó robogóbérlési lehetőséget. Előre is köszi.
#2209182014-07-17 11:51:30 Válasz a #220881. hsz-ra
Szia Tomi!
Köszönjük az infókat!
Érdeklődnék, hogy az "Assosi lehajtón" pontosan melyik útszakaszt kell érteni? Az Assos-Fiskardo közötti főút bekötő szakaszát?
A Platia Ammosra a lejutást én már nem is terveztem de a fenti látvány miatt lehet útba ejtem majd bár ilyen jó fotókat én nem tudok csinálni!)
Az én tippem a képre a Xi Beach környéke!)
Hali, 06.28.-07.05. között volt szerencsénk párommal e csodás szigetre tévedni, Scala, Renieri apartman 26 (vagy 27?)es szoba volt a rezidenciánk. Alább rövid beszámolóm következik, de ha valaki ténylegesen hasznos, friss infóra vágyik, kérdezzen nyugodtan.
Tehát a személyes élményfeldolgozásom:
"30-at kell aludni!! 29,28,.... 3,2, 1-et kell aludni!!! De qrva messze van. Feltörött a sejhajom. B***meg de sokan állnak sorban a wc előtt.. B***meg többet nem jövök busszal. Filmnézés. Alvás. Ébredés. Alvás. Nem jövök többet busszal. Boka bedagadt. 24 óra huss. Komp. Vééégreee!!! Isteneeeem! Sofőr: "itt kezdődik Scala finomhomokos tengerpartja.." ezt megnézzük. Finomhomokos az anyád, ez kavics. Nem tetszik. Nembaj, robogóbérlés. Szigetfelfedezés. Vicces görög pasi. Este. Frappé.Sör.Kivetítő.Meccs.Souvlaki. Nyami. Kidőlés. Meleg. -Itt mások ám a szabályok a körforgalomban. -Ne oktass ki. -De mások.. -Hagyd abba. Ejj de szar ez a robogó. Mindjárt visszaviszem. Nem férek el. Várj hátrább csúszok. Most jó. Több óra "száguldás". Szikla. Meredek part. Kék minden árnyalatban. Húúú. Hááá. ÁÁÁ annyira szép. Merre megyünk? Erre. Nem jó. De jólesz. Leghíresebb strand lezárva. Anyátok. Akkor is lemegyünk. Ivóvíz nélkül 40 fokban. Visszafordulás.Este. Frappé. Sör.Meccs. Chicken-bacon gyros. NYAMI. Kidőlés. Száguldás. Legszebb strand. Homokos. Imádom. Száguldás. Gyönyörű fenyők. Ez a strand nem teszik. Fürödni akarok. Én ebbe nem megyek bele. Én igen. Minek kellett ilyen messzire elrobogózni. Maradtunk volna ott. Ne beszélj így velem. Nem szólok hozzád. Szeretlek. Száguldás. Hegyek. Micsodautak. Gyönyörűűű. Jaj a napszemcsim otthagytam. Vissza. Nincs itt!! Jajj hisz bent volt a táskámban. Grrrrr@@ Este. Frappé. Sör.Meccs. Chicken bacon gyros.Kidőlés. Száguldás. Sziklaomlás-veszély. Kecske. Jaj. Eltévedés. Itt merre?? Semmi tábla. WTF? Hol vagyunk?Világvége. Megvan!! A legszebb!!! Wow.Lezárva?? Nem baj. Lemegyek. Oké, de tovább nem. De. NEM!!! Este. Koktél. Sör. Meccs. Kaja. Kidőlés. Homokos strand.Napernyő. Jóavíz. Fagyasztott görög joghurt. Jól rakd meg. Mennyi euro??? Te qrva élet. Utolsó nap. Neeeeeee. Hazafelé KIS busz?? Menjetek a ****ába!! Soha többet veletek. ****** !!! Ne kiabálj. ******!!! Halkabban. Szőke női sofőr. Megtapsoljuk ha előz.Nincs taps. Szenvedés. Átszállás. Mia***? Nem férek el.Soha többet busszal!!!! Otthon.Család.Kutyák.Imádás.Hova megyünk legközelebb????? (jó lesz busszal is)"
#2209352014-07-17 14:16:21 Válasz a #220931. hsz-ra
Érdekes és hmmmm....eléggé egyedi élménybeszámoló, az már biztos.
Sokan itt a konkrétumokat, tényeket szeretjük olvasni, tehát ezt biztosan hiányolni fogják páran. (nincs nevesítve strand, étterem, helység stb).
De ilyet sem olvasunk minden nap, az tuti.
Próbáltam leszűrni a lényeget: szerintem jól sikerült a nyaralásotok.
#2209392014-07-17 14:30:41 Válasz a #220931. hsz-ra
Remélem azért meglett a végén a napszemüveg. Egyébként tényleg egyedi, de nekem tetszett, bár szerintem ezt csak az érti igazán aki már járt is a szigeten
#2209412014-07-17 14:46:35 Válasz a #220939. hsz-ra
Valóban lehetséges, hogy inkább csak az érti, aki volt Kefalónián.. De én mintegy köszönetképpen szúrtam be a sok szuper infóért, amit itt olvastam
(Hozzá is tettem már az elején, hogy aki hasznos dologra kíváncsi, kérdezzen. De annyi itt a segítőkész és naprakész fórumtárs, hogy nem éreztem szükségét pontos tényeket közölni.)
Igeeen, a napszemüveg végig a táskámban volt, csak azt hittem, hogy az előző megállónál kitettem az útszélére, míg a térképet bújtam..
#2209432014-07-17 14:56:36 Válasz a #220935. hsz-ra
Tökéletesen szűrted a lényeget : nagyon-nagyon-nagyon jól sikerült a nyaralás, minden apró kellemetlenségével együtt.
Pont arra akartam rávilágítani, hogy hiába a buszos utazás szenvedései, a sziget szépsége kárpótol mindenért. Hazaérve az x órás huzavona után azt mondtam, indulnék vissza azonnal, pedig nem egy pihengető-relaxáló hetünk volt! (bár ide valószínű mindenki felfedezni megy, nem a parton feküdni egész nap- és ez így van jól)
Nekem is tetszett, végig vigyorogtam. Mivel már 2x voltam Kefalónián, tényleg könnyebb volt megérteni. Ugye, jól gondolom, hogy a pároddal voltál? Némely beszólás enyhén ismerős...