Olvasgattam és senki véleményébe nem lehet belekötni,mert a fogyasztás kérdés sok összetevős dolog. Alapvető hiba szokott lenni például,hogy nem állítják a terheléshez a guminyomást,vagyis ugyanolyan guminyomással vágnak neki az útnak ,mint amikor kevésbé terhelik a kocsit,csomagokkal.
Továbbá nagyon sokat számít,hogy ki hányszor áll meg pihenni, mennyire folyamatosan tud haladni gyakori megállások nélkül,de még számtalan tényező határozza meg a fogyasztást.
A megbízhatóságról pedig annyit említenék,hogy mindenkinek javaslom,hogy kössön biztosítást az autóra is direkt az utazás alkalmából,gyorsan hozzátenném,hogy aki nem teszi az mindenképpen nézze vagy nézesse át autóját. Én nem szoktam külön az út miatt biztosítást kötni(soha nem kötöttem),nagyon megbízható autóval szoktam utazni,ami megkapja folyamatosan a gondoskodást,de alapdolgokat mindig ellenőrzök így is.
Készülni mindenképpen érdemes,de meg kell találni a helyes egyensúlyt és nem kell túl izgulni az utazást,mert ugyan hosszú út,de szerencsére turista ösvény minden izgalom nélkül. (Ezt csak az első utazóknak mondom.)
"mindenkinek javaslom,hogy kössön biztosítást az autóra is direkt az utazás alkalmából,gyorsan hozzátenném,hogy aki nem teszi az mindenképpen nézze vagy nézesse át autóját."
Ezzel kezdtem! Leírtam,hogy Én,hogy csinálom,de ez az Én dolgom,írtam,hogy a biztosítás mindenképpen jó dolog.
Szerintem,ha kiragadsz valamit,akkor kerek legyen ne csak részleteket ragadj ki.
Mint a korábbi hozzászólásomban is írtam, a lányomék közvetlenül az út előtt nézették át 60.000,-ért az autót.
Mivel itthon nem volt rá casco kötve, az út előtt azt is megköttették, de azt nem gondolták, hogy külön meghibásodásra, és hazaszállításra is kellene assistant biztosítást is kötni.
Amikor megtörtént a baj, telefonáltak haza, hogy tudjuk meg mennyiért hoznák haza, 350.000,- körüli ajánlatokat kaptunk.
Szóval, nem akarom túlragozni a dolgot, jó esetben 100-ból egyszer sem történik semmi, de ha egyszer mégis, az szar ügy.
Sziasztok,
a szerbeknél ezek a 3,5 - 2,5 - 7,5 - 2 és a macedónoknál az 1-1-1 eurós pályadíjak pontos összegek? Mármint na, gondolok itt arra, hogy esetleg 0,75 de nem adnak vissza:P
Mi ugy döntöttünk euroban fizetünk és gondoltam összekészítem előre.
Köszke
Sziasztok,
a szerbeknél ezek a 3,5 - 2,5 - 7,5 - 2 és a macedónoknál az 1-1-1 eurós pályadíjak pontos összegek? Mármint na, gondolok itt arra, hogy esetleg 0,75 de nem adnak vissza:P
Mi ugy döntöttünk euroban fizetünk és gondoltam összekészítem előre.
Köszke
Nem kell ennyire túlaggódni Tudnak visszaadni és általában pontosan teszik ezt.
A minap leírtam a "Dumcsi" topikba, de azt hiszem ide sem árt bemásolni
Sziasztok!
Azt hiszem most már nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy Athénban és környékén bedurrantott a meleg, végre itt a nyár!!!
Szerintem elég sokat váratott magára, de mivel már 3-4 napja folyamatosan van meleg, azt hiszem, megérkezett. És ráadásul az elkövetkező napokra is 30 fokokat jeleznek, néha kisebb-nagyobb felhővel, de eső nélkül!
A tengerről még nem tudok személyes tapasztalat alapján nyilatkozni, mivel kb. egy hete jártam ott/benne (lábszárig ), és bár láttam fürdőzőket, de nekem még hideg volt...
#1630782011-05-24 16:28:29 Válasz a #163054. hsz-ra
Mi 3 éve jártunk úgy hogy amikor jöttünk haza, akkor megálltunk pihenni egy kicsit és amikor indultunk volna magas vízhőfok miatt nem engedte az elektronika elindulni az autót. Természetesen nem volt meleg a víz. Az autó még garanciális volt, ebből adódóan nem volt ajánlatos szerelni. A barátom hívta az assistance szolgálatot mivel gar időn belül az egész világra kiterjedő szolgáltatásért az ember megfizet, tehát akkor segítsenek. Az eset Szerbiában történt. Álmos hang a telefon másik végén, kis időt kértek, hogy utánajárnak a dolgoknak. 20 perc múlva vissza is hívtak, hogy sajnos az assistance szolgáltatás Szerbiában nem működik. Vigyük el valahogy Szegedig az autót és ott vigyük be majd az első szakszervizbe vagy ők is el jönnek érte, de természetesen nem ingyen 300.000 ft lett volna a fuvardíj és elviszik egy szegedi szervízbe és egyszer csak kész lesz valamikor. Csere autót meg sem említették. És akkor még valahogy egy családnak cuccostól el kell valahogy érni Miskolcra. Az agy elborult és neki álltunk szerelni. termosztát ki hőgombáról vezeték le és már mentünk is haza. Otthon a barátom úgy ment be a szervizbe, hogyha egy mukkot is szólnak a garancia miatt akkor ott helyszínen lever mindenkit de nem kicsit. Mindenki nagy szerencséjére nagy sunnyogva megcsinálták és a garancia sem veszett el.
Ezt csak azért írtam le, hogy akármilyen biztosítása vagy akármilyen fizetett szolgáltatása van az embernek nem lehet abban bízni, mert szerintem csak az ügyfél pénzére van szükségük. Legyen az embernél szerszám, meg legyen olyan ember a baráti körben akire lehet számítani ha baj van.