Szia Firkamanó!
Örömmel olvastam a beszámolód. Én már nagyon régen voltam Rómában (3 napot), de akkor nagyon teteszett - maga a város, mint látnivaló. Én talán még visszamennék.
Összességében tényleg jó volt ezt a várost is látni!
Sajnso csak napközben láttuk a Trevi-t, de azt 2x is
Colosseum 3x és sötétben is
Párizsban szerencsére figyelmeztettek a néger árusokra akik odajönnek és kérdezés nélkül rádteszik a karkötőjüket, le se tudod szedni, és fizethetsz.
Ami biztos, sehol nem fogunk így járni, tanultunk az esetből
A külföldi városlátogatásaink alkalmával mindig rájövök, Budapest egy nagyon szép város, és örülök, hogy itt lakom. Persze egy görög sziget jobb lenne, de hát...
Én Párizzsal vagyok így, kicsit kevés volt ott az idő.
Rómában sikerült megnézni amit szerettünk volna, ott állni a nevezetesség előtt, hát baromijóérzés volt
Egyetértünk, Budapest egy szép város, csak mi nemigen vesszük észre, mert rohanunk a dolgukra. Nem tudom miért, de nekem az Erzsébet hídon áthaladva összeszorul a torkom mindig. De én beleszerettem Rómába is. Azt hiszem az általatok ott töltött idő (még ha láttatok is mindent, amit beterveztetek), kevés volt ahhoz, hogy beleszeressetek.
Megfogadtam, sehova nem megyek vissza, mert az életünk rövid a látnivalók sokaságához. Rómába mégis már 3x visszamentem. Párizsban 10 éve jártam néhány napot, akkor csalódás volt. Most azért izgatottan várom, hátha megváltozik a véleményem.
Igen, pár nap nem mindenesetben elég, hogy beleszeressünk egy városba.
Visszamenni én sem szeretek sehova, de némelyik természeti csoda annyival magávalragadt, hogy nem bírok ellenállni
Remélem Párizs most nem lesz csalódás neked, de tényleg vigyázz az ottani árusokkal, ahogy közelednek feléd, hajtsd el őket...
Ebben az évben már csak nyaralni megyünk, jövőre lesz megint városlátogatás, Barcelona, London, Athén, Berlin esetleg Lisszabon az úticél. Majd ha végigjártam ezeket, akkor tudok véglegest mondani, hogy melyik milyen sorrendben tetszett
Láttad? Valamelyik nap néztem, Wizznél Velence-Trevisót oda-vissza márciusban 2580,- Ft-ból meg lehet úszni, a vonat meg 6 eur (olvastam, nem győződtem meg róla) pénzért bevisz Velencébe.
Én is láttam a jó ajánlatot, és már majdnem bezsongtam, de a szállás... 8-9000 Ft/éj/fő, ez nekem nagyon sok, 5000-nél nem költök szívesen többet, max még 6000 belefér...
nem kell megszállni
Nekünk tegnap írt a Lufthansa e-mailt, hogy változott a menetrend, jól meg is ilyedtem, hogy későbbre tolták talán az odafelé és korábbra a visszafelé repcsit, de nem, hanem az odafelé repcsi 20 perccel korábban megy, így 20 perccel hosszabb 1 napot tölthetünk el Velencében.
Az említett 2 580,- Ft oda-vissza Bp-Treviso és Ferihegyről 15,10-kor indul, úgyhogy szükséges a szállás. De jó is lenne egy olyan járat, mint neked van Münchenből. Sajna a Wizz ráadásul Trevisoban száll le. Ha jól emlékszem a te járatod Velencébe megy, ugye?
2580 egy útra mindennel együtt...igy oda vissza 5160...de nekünk erre még rájött 1050 ft utazásonként...szóval a vége 7260 lett..
ez se sok..csak azért irom,hogy még rájön egy két dolog..és igy ennyi,hogy nem viszünk bőröndöt..mondjuk 3 napra nem is igazán kell...
De viszont a szállás nagyon drága...vagy nem a központban van...vagy nagyon drága...vagy nem megbizható..mi lefoglaltunk 1 szállást 1 hete és még azóta se jött válasz..szóval az nem valami megbízható
de azóta nekünk sikerült több nap keresgélés után találni egyet,ami elég jó helyen van, a sant markt térhez közel és 32 euró /fő/éj...van benne reggeli is...bár az nem sok lehet...mert azt Rómába is ígértek és végül 1 banánt és egy kávét kaptunk
Mi a közlekedés után is utánajártunk...9 euróért visz be a Trevisó reptérről a busz (ez oda-vissza ár), és forgalomtól függően 40-60 perc az út
De szerintem még igy se drága és mégiscsak ott leszünk 2 fél napot és egy teljes napot(2éj)...ha rákerestek a neten ,akkor az utazási irodák,olyan 28 ezerért kinálnak Velencébe utat,ami 2,5 nap,amiből 1,5 a buszon....
Mi meg csak ott leszünk két éjszakát és az ablakunk a grand canalra fog nézni,igy este nézhetjük a gondolásokat
Szerintem egyszer az életben megéri elmenni Velencébe:)
Mikorra foglaltál?
Amit én néztem, az ind. márc. 17. repjegy 0 ft, illeték 1290,- ft, vissza márc. 21. u.ilyen feltétellel. Igaz, a drága szállásból így 4 napra kellene foglalni, de akkor beleférne bőven valamelyik sziget is. Muránón, Buránón már jártam, ahova szívesen átmennék az San Michele.
Az utanként 1050,- ft fizetési kezelési ksg kártyás fizetésnél oké, kártyával szoktam én is rendezni, de úgy tudom, ez is megspórolható, ha az OTP-ben fizeted be, mert ő a Wizz számlavezetője, de ezt még nem próbáltam ki.
Nagyon kíváncsi vagyok, az általad foglalt szállásra is.
Andi!
Nagyon szuper amit írtál, egy olyanban én is bennelennék. De sajnos 32 euro/fő/éj, nekem már sok. Na meg bebuszozni, meg ottani közlekedés, meg +++++ költség, szóval most kicsit pihibe teszema városlátogatós ötleteimet