Tolo
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 901
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ajken
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
66 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53001 Üzenet linkje2008-02-19 10:46:02 

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a válaszokat!

h.apci: Google van nekem is és nem is szégyelem használni. Sõt, Gugli Earth is van, nagyon faja képek vannak feltöltve.

Csak arra voltam kíváncsi, hogy aki látta, szerinte megéri-e. Mert erõsen megy az agyalás, hogy hova kellene menni, mit kellene megnézni. icon_rolleyes.gif

Tényleg kevés az egy hét, mert annyi minden van, amit látni kell. Én is olvasgattam egy friss útikönyvben, hogy a Nemzeti Régészeti Múzeum milyen gyönyörû, de legalább 4-5 óra kellene, hogy megnézzük.
Aztán a Plaka negyedben is az a sok minden...

Lehet, hogy jövõre is Tolo???!!! icon_lol.gif

# 902
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53003 Üzenet linkje2008-02-19 11:22:34 

ajken!

Nem is azért írtam, hogy megbántsalak, hanem, mert az érdelkõdési körök nagyon különbözõek, jobb ha utánaolvasol, képeket nézegetsz, fórumokat olvagatsz. No meg nem tudom, mit láttál már eddig. Én pl. voltam Argoszban, de bármit mondanék rá, csak amit vojandi mondott - "...önmagában is kedves kis város..." - azt nem. Lehet, hogy nem értesz németül, de ami linket adtam, az is ezt támasztja alá. Én pl. Mykene-tõl sem estem hasra (volt itt a fórumon, akinek élete egyik legnagyobb élménye, s ezt is tiszteletben kell tartani), de pl. a múzeum nagyon tetszett. Elbûvölt viszont Epidavrosz, s útközben egy-két kis templom, ami mellett más elmegy, stb. Toloból rengeteg látnivaló elérhetõ, de egy hét az ijesztõen kevés, abba csak a "java" fér bele, vagy az sem. Amúgy minden megér egy kirándulást, csak a sorrend lehet kérdéses... Azon a német linken sok info van... Nekem is sokminden kimaradt; szeptemberben megyek viszza... icon_wink.gif

# 903
Ajken
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
66 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53005 Üzenet linkje2008-02-19 12:17:27  Válasz a #53003. hsz-ra Előzmény #53003

h.apci: nem bántódtam meg, csak - mint írod - olvasgatom a fórumot, és ezek a települések nem nagyon kerültek szóba. A mostani könyvem ráadásul úgy mutat be mindent, mintha még ép, eredeti állapotban állna, nem pedig térdigérõ kõkupacként (a többit meg képzeljük oda). Puff neki, döntsem el, megnézem-e?!
Hát ezért is kérdeztem, kinek mi volt a benyomása (én valahogy nem tudom a kõkupacra "ráképzelni" a várat). Bár attól még meg tud fogni a hely, szép környezet, kedves kis városka, vagy megérint a múlt szele.
Lehet, hogy egy napra megérné bérelni autót, és elhúzni olyan helyekre, amit nem nagyon látogatnak (Tolo-tól délkeletre, vagy az ilyen kisebb történelmi emlékek felkutatása), mert megvan rá az esély, hogy nem nagyon lesz fürdés május végén. Igaz én akartam látni görögöt tavasz végén, amikor még nincs annyi túrista, zöldell a táj...

És még1x köszi a linkeket, ich habe gründliche sprachprüfung icon_smile.gif

# 904
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53006 Üzenet linkje2008-02-19 12:34:46 

Szia ajken!

Abban bizony igaza van h.apcinak, hogy nem szanad semmit sem "készpénznek" venni itt, mert azért mindenki valahol valaminek a megszállott rajongója (mint én pl. Tolónak icon_smile.gif ) és akkor elfogultan beszél róla.
Én mindig azt mondom, ne más emberek döntsék el, hogy mit nézel meg, hanem gyûjtsd az információkat, akár egy fájlba bemosolva a sok-sok hozzászólást és mérlegeld õket, mind azzal együtt, amit útikönyvben, netes oldalakon olvasol.
Én pl. utálom a történelmi jellegû romokat, múzeumokat, sokkal jobban felizgat egy várrom vagy nem annyira látogatott, általunk felfedezettnek hitt hely.
Na, de ez is csak üres beszéd. Szóval, hallgass arra, ami belülrõl jön, vagy sokszor az elsõ megérzés a helyes.
Max. elmentek majd mégegyszer, ahogy te is írod.
Rengeteg látnivaló van. Nekem Mykéné nem tetszett, majdnem még bántam is hogy odamentünk, szerintem semmi extra nincs benne. Epidavros nekem is jobban tetszett...sorolhatnám.

# 905
Nagyéva
Aktív fórumos
Aktív fórumos
107 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53017 Üzenet linkje2008-02-19 18:01:28  Válasz a #53006. hsz-ra Előzmény #53006

Mi is igy gondolkozunk:) Bárhol vagyunk edzö cipõ fel és indulás akár gyalogosan környéket felfedezni ,erdöt járni ,várromokért hegyet mászni .Felfedezni a növény világot ,figyelni az ott élö emberek hétköznapjait.
# 906
Erika.
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53019 Üzenet linkje2008-02-19 20:31:38 

Sziasztok!Azt szeretném tudni,hogy a Stella apartman elött homokos vagy kavicsos a part,és a víz?
És azt szeretném tudni hogy megy-e valaki Aug.16-án?Mi akkor megyünk 2 gyerekkel.Az egyik 10 éves kislány a másik meg 14 éves fiú. Sziasztok!

# 907
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53020 Üzenet linkje2008-02-19 20:41:49 

erika. írta:
Sziasztok!Azt szeretném tudni,hogy a Stella apartman elött homokos vagy kavicsos a part,és a víz?

Nézd át EZT a linket. A part a házak elõtt keskeny, apró kavicsos és homokos, a víz lassan mélyülõ homokos. A part délután a házaktól már árnyékos. Ha visszaolvasol, szó volt már errõl. Talán Breki1 nyaralt ott tavaly...

# 908
Dafni
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53047 Üzenet linkje2008-02-20 13:28:35  Válasz a #53005. hsz-ra Előzmény #53005

Szia!
Én sokat jártam Görögországból, de Tolo-ba csak tavaly jutottam el. szerintem csodálatos hely, alkalmas kiindulási pont különféle kirándulásokhoz. És itt most nem csak a "kötelezõ" programokra gondolok: Epidavros, Mykéné, Korinthos. Ha saját kocsival mentek, vagy ott béreltek autót sok olyan helyre eljuthattok, ahová a szokványos turista nem. Elindulhattok pl. dél felé: Spárta (nem túl érdekes), Mistras (a bizánci romváros-lenyûgözõ), Geraki (ugyanaz, mint az elõzõ csak kicsiben), Kalamata, Monemvassia. Tolo nagyon közel van Nafpliohoz, ami a görögök szerint is a legycsodálatosabb város a szárazföldön.
Jó tanakodást, tervezgetést!

# 909
Kitty
Aktív fórumos
Aktív fórumos
282 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53062 Üzenet linkje2008-02-20 17:14:14  Válasz a #53047. hsz-ra Előzmény #53047

Szia! Autóval Monemvasia kb. milyen távolságra van? Nagyon szeretnénk hajóval eljutni oda, de mivel mi junius 10-tõl leszünk kint, elképzelhetõ hogy még nem indítják be a hajójáratot. Feltétlen szeretnénk látni már.
# 910
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53064 Üzenet linkje2008-02-20 18:19:56 

Szia Kitty!

Hajóval 4 óra volt kiírva az irodáknál. Oda és vissza is. Autóval szerintem még sokkal több, mert át kell menni a Parnon-hegységen és egy csomó olyan szerpentinen, ahol sokszor csak 40-nel tudsz haladni. Mi ez miatt nem mentünk el. Mondjuk én a hajótól és a szerpentintõl is ugyanúgy kikészülök icon_smile.gif
Sajnos még nem jutottunk el Monemvassiaba, de ha legközelebb Toloban nyaralnék, én hajóval mennék.

# 911
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53068 Üzenet linkje2008-02-20 19:05:14  Re:

Kitty írta:
Szia! Autóval Monemvasia kb. milyen távolságra van? Nagyon szeretnénk hajóval eljutni oda, de mivel mi junius 10-tõl leszünk kint, elképzelhetõ hogy még nem indítják be a hajójáratot. Feltétlen szeretnénk látni már.

A jobb úton közel 200 km... Útközben nehéz nem megállni néhány látvány miatt, s egyébként sem lehet száguldozni... Egy napos programnak elég húzós... icon_confused.gif

# 912
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53069 Üzenet linkje2008-02-20 19:34:24  Válasz a #53062. hsz-ra Előzmény #53062

Szia Kitty !
Mi akkor voltunk Toloban, mikor H.apci. Mi is elmentünk autóval Monemvassiába. Mi kicsit húzósabb útvonalon mentünk. Spárta és Mystras megtekintése után döntöttünk úgy, hogy tovább megyünk Monemvassiába. Így még nagyobb a távolság, de megérte, mert csodálatos, vadregényes tájakon jártunk és maga Monemvassia valami fantasztikus.
Visszafelé már a legrövidebb úton mentünk. Igaza van H.apcinak szûk 200 km. és csak gyakorlott sofõrnek alánlom, mert nem egy gyalog-galopp. Ki voltam nagyon merülve, mikor visszaérkeztünk.

# 913
Kitty
Aktív fórumos
Aktív fórumos
282 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53073 Üzenet linkje2008-02-20 20:44:45 

Köszönöm szépen a segítséget! Ha van hajó, akkor persze, mindenképpen azzal megyünk. Ez lesz a 4. nyaralásunk Tolóban, mostmár semmiképpen nem akarom kihagyni Monemvasiát.
A gyakorlott sofõr ez én leszek, autót mindig én vezetek, motort a párom! icon_lol.gif

# 914
Kitty
Aktív fórumos
Aktív fórumos
282 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53075 Üzenet linkje2008-02-20 20:46:15  Válasz a #53068. hsz-ra Előzmény #53068

Mármint oda-vissza 200 km, ugye?
# 915
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#53077 Üzenet linkje2008-02-20 21:04:36  Válasz a #53075. hsz-ra Előzmény #53075

Ez a Tolo és Monemvassia közti távolság. Tehát oda 200, vissza 200 km.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 60 61 62 ... 536 537 538   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu