Utazás repülõvel
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
Hozzászóló Üzenet
# 901
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Maxité
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151274 Üzenet linkje2010-09-06 19:58:11 

Mennyivel kell számolni egy repülős utat Görögországba? Mennyi a repülőjegy és az illeték stb? Akik többször is repülővel utaznak megírnák nekem? Illetve mennyit számoljak még apartmanra és önellátásra? Mennyiből lehet kihozni egy görög nyaralást? Köszönöm mindenkinek!

Nézelődtem már tavaly, végül elmaradt a görög út, máshová mentünk. De én úgy vettem észre, hogy drágul. Akik évek óta ide járnak biztos tudják mi számít jó árnak? Köszi mégegyszer!

# 902
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151277 Üzenet linkje2010-09-06 20:37:12 

Ha időben/akcióban foglalsz, akkor legolcsóbban 20ezer/fő oda-vissza, illetékkel, Malévval. Efölött a határ a csillagos ég.
Az apartman meg az önellátás tőled és az igényeidtől függ, így a mennyiből lehet kihozni kérdés is.

# 903
Czoki
Aktív fórumos
Aktív fórumos
200 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151291 Üzenet linkje2010-09-07 07:49:18 

maxité írta:
Mennyivel kell számolni egy repülős utat Görögországba? Mennyi a repülőjegy és az illeték stb? Akik többször is repülővel utaznak megírnák nekem? Illetve mennyit számoljak még apartmanra és önellátásra? Mennyiből lehet kihozni egy görög nyaralást? Köszönöm mindenkinek!

Nézelődtem már tavaly, végül elmaradt a görög út, máshová mentünk. De én úgy vettem észre, hogy drágul. Akik évek óta ide járnak biztos tudják mi számít jó árnak? Köszi mégegyszer!

Nos a kérdésed nagyon tág. Görögországon belűl hova szeretnél utazni,
és mikor. Ezek erősen befolyásolják az utiköltséget. Javaslom a
"Malév.hu/Utasinformációk" honlapot, ott értelem szerűen kitöltve a célállomás valamint az indulási és érkezési időpontokat, "megnyomod" a foglalás gombot, és válogathatsz a lehetőségek közül. Itt látod az árakat is. icon_idea.gif
Az ap.man árak is változanek helytől és időponttól függően. Az önellátás
költsége pedig teljesen személy(ek) függő. Bizonyára másképp kell számolni egy egy vagy több gyerekkel utazó családnak, mint
2 fiatalnak, akik imádnak bulizni és koktélozni. icon_lol.gif
Én ennél konkrétabban nem tudok a feltett kérdésekre válaszolni.
Üdv.
czoki

# 904
Maxité
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151499 Üzenet linkje2010-09-08 23:19:50 

Köszönöm a segítséget.
Augusztusra gondoltam, de a hely azt még nem tudom. Sarti tetszett, árban is jónak találtam. Sziget is tetszene, de azok drágábbak.

# 905
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151505 Üzenet linkje2010-09-09 07:14:39  Válasz a #151499. hsz-ra Előzmény #151499

Maxité, az egy tévhit, hogy minden sziget sokkal drágább! Szállás és alapvető dolgok esetében legalábbis nem (szerintem). Annyiban biztos, hogy még a kompköltséggel is számolni kell.
# 906
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152750 Üzenet linkje2010-10-03 18:17:12 

Sziasztok!
Most voltam a Malév oldalán, május végéig foglahatók kedvezményesen athéni és szaloniki repülőjegyek 23e Ft-ért.
Nem akciósan már júliusig lehet jegyeket venni, úgy Athén 38e Ft júliusra.

# 907
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154333 Üzenet linkje2010-12-28 08:21:58 

Olympic Air új hétvégi akciója:
http://www.tripadvisor.com/Sho.....lades.html

# 908
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154573 Üzenet linkje2011-01-06 12:12:14 

2011. január 1-ején indult az az új ferihegyi buszjárat, amely egyelőre az ország uniós elnöksége idején, azaz a következő fél évben közlekedik a két ferihegyi terminál és a főváros csomópontjai és szállodái között. A Weekendbus Zrt. által üzemeltetett buszjáratról a repülőtér dolgozói és az utasok is egyelőre keveset tudnak, és bár többen szálltak fel a BKV járatára, azért magyar és külföldi utasok is üdvözölték az új szolgáltatást.

Korrektnek tűnik, főleg ha a BKV buszaival összehasonlítjuk ezt - mondta az [origo]-nak Mátyás, akivel a Ferihegy 2A terminál érkezési oldalán beszélgettünk a buszmegállóban, ahol a Weekendbus Zrt. új reptéri szolgáltatásával és az árakkal ismerkedett. A fiatalember elmondta, hogy sokszor fordul meg Európa repülőterein és tapasztalatai szerint a Weekendbus tarifája olcsóbb mint a legtöbb repülőtér hasonló szolgáltatása.

A társaság január 1-ején indította új szolgáltatását, amely a tervek szerint Magyarország uniós elnökségének idején, a következő félévben működik és ha beválik, a cég esetleg folytatja a szolgáltatást. A Weekendbus egyelőre négy járművet működtet a Roosevelt tér, Erzsébet tér, Blaha Lujza tér, Keleti pályaudvar, Stadionok, Népliget, Ferihegy 1, Ferihegy 2 útvonalon, a buszok félóránként közlekednek és az utolsó éjfélkor indul Ferihegy 2-ről. A jegyek 5 euróba kerülnek, de lehet fizetni forintban is, így 1400 forintot kell leszurkolni a sofőrnek.

Mátyás szerint igénybe venné a szolgáltatást, ha a városba készülne, bár azt furcsának tartja, hogy akkor is 5 eurót kell kifizetni a jegyért, ha Ferihegy 2-ről az 1-es terminálra megyünk és akkor is, ha mondjuk az Erzsébet térre. Az Oroszországból érkező Irina és férje szerint ez még így is megéri. A pár többször utazott már a két terminál között taxival és előfordult, hogy 5 eurónál nagyobb összeget kértek el tőlük. Ha pedig a belvárosi szállodánkba megyünk, mindenképpen jobban megéri, mint a 20-30 euróba kerülő taxizás - mondták. A két terminál közül egyedül Ferihegy 1-re lehet vonattal is eljutni, ide a Nyugati-pályaudvarról indulnak vonatok.

Az éppen a megállóban várakozó járat sofőrjétől megtudtuk, hogy magyarok és külföldiek egyaránt váltottak már jegyet a buszra, de egyelőre kevés az utas, többen használják a BKV 200-as jelzésű járatát. A buszvezető szerint ez csak azért van, mert egyelőre nincs bevezetve a szolgáltatás. A repülőtér érkezési oldalán mi sem találtunk ismertető anyagokat, szórólapokat, vagy feliratokat, amelyek felhívnák az érkezők figyelmét a buszokra. Két információs pultnál is érdeklődtünk, de érdemi felvilágosítást itt sem kaptunk a buszokról. Az itt dolgozó hölgyek csak annyit tudtak mondani, hogy egy nagy barna buszt keressünk, de sem a jegyárakról, sem az útvonalról nem tudtak részleteket. Nedeczky Tibor, a Weekendbus ügyvezetője szerint a megállóban ugyan volt egy tájékoztató tábla, de azt valaki néhány nap alatt leszerelte.

A cég honlapja részletes információkat közöl a járatokról, de angol nyelven csak az árakról találtunk egy pdf fájlt, valamint egy Google fordítót is bekötöttek az oldalra, így az országba érkező diplomatáknak sem lesz könnyű dolguk, ha busszal szeretnének bejutni a városba.

https://www.weekendbus.hu/

# 909
Greece4ever
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
29 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154790 Üzenet linkje2011-01-12 12:41:31 

Sziasztok! Arról érdeklődnék, hogy a görög repülőkön (Olympic, Aegean) mennyi a max vihető súly?
# 910
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154792 Üzenet linkje2011-01-12 13:16:13  Válasz a #154790. hsz-ra Előzmény #154790

20 kg

Aegean:
http://en.aegeanair.com/Content.aspx?Page=23

Olympic:
http://www.olympicair.com/Default.aspx?a_id=631

(A te interneteden csak a fórum jön be? icon_wink.gif )

# 911
Greece4ever
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
29 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154794 Üzenet linkje2011-01-12 13:50:21  Válasz a #154792. hsz-ra Előzmény #154792

Ezt jól megkaptam icon_smile.gif de jogos, mert gondoltam így egyszerűbb, hátha valaki tudja fejből és nem kell böngésznem... icon_redface.gif
Szóval köszönöm szépen!!!

# 912
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154795 Üzenet linkje2011-01-12 17:59:00 

greece4ever írta:
Sziasztok! Arról érdeklődnék, hogy a görög repülőkön (Olympic, Aegean) mennyi a max vihető súly?

...

És minden plusz kiló 9 euró!!!
Friss (októberi és decemberi) hivatalos, "megtapasztalt" ár... icon_rolleyes.gif icon_confused.gif icon_twisted.gif

# 913
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154799 Üzenet linkje2011-01-12 19:09:23 

Valcsi, köszi az infot! Először megörültem neki, aztán már csak vigyorogtam. icon_lol.gif

kvalcsi írta:
tapasztalatai szerint a Weekendbus tarifája olcsóbb mint a legtöbb repülőtér hasonló szolgáltatása.

Jah. És arról miért nem beszélünk, hogy sok helyen olcsóbb, sőt, van, ahol ingyenes...?
Tény, hogy azt én sem szeretem, hogy BKV-val nem elérhető rögvest a városközpont, vagy a nagyobb pályaudvarok (kivéve a vonat-Nyugati megoldás), de azért a reptérbusz + metró sem halálos.
A két terminál között meg azért nem nagy ördöngösség buszra szállni...icon_rolleyes.gif
Azért hajrá! Ha lejjeb nyomnák az árakat, akkor valós konkurenciát nyújthatnának a BKV-nak, és talán a honfitársak is fizetnének érte. Akár még az is, akinek van BKV bérlete. De hát itt nem mi számítunk, hanem az "unijósok". Szerintem. icon_redface.gif

# 914
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154801 Üzenet linkje2011-01-12 20:15:07  Válasz a #154799. hsz-ra Előzmény #154799

Szia!

Lehet, hogy máshol ingyenes, de szerintem ez azért sokkal jobb mint a minibusz. 1-2 személynek olcsóbb mint a taxi vagy a minibusz.
Mi egyszer jöttünk haza Ferihegyről minibusszal és sokkal többe került mint ha sikerült volna taxit hívni (nem a reptéri hiénákat), ráadásul 3-szor annyi idő alatt értünk a lakásunkhoz, mert Ferihegy 1-re is bement utasokért.

Egyébként nem túl sokan használják még ezt az új járatot, mert többször látom reggelenként üresen a Deák téren mikor melóba megyek.

# 915
Szepeva
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
494 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154803 Üzenet linkje2011-01-12 20:21:53 

Szia Pontikos!

Felizgattál! Hol lehet ingyenesen bejutni a reptérről a városba?

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 ... 60 61 62 ... 141 142 143   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu