Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 9031
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kszifiasz

Törzstag
Törzstag
528 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#164063 Üzenet linkje2011-06-01 22:04:34 

Ciceró. Az enyémmel sincs gond, csak a két első ablakra nem lehet tenni, főleg nem ilyen sötétet. A többiről van műbizonylatom.
# 9032
Triznyak

Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#164067 Üzenet linkje2011-06-02 00:03:51  Válasz a #163984. hsz-ra Előzmény #163984

"esetleg lenyúlják-e az első napon, vagy bátran hagyjam kívül az autón?"

Attól függ hová mész. Ha egy "görögmentes" turistagyár a célpont, mindenféle nációkkal, akkor nincs garancia. A Görögök biztosan nem nyúlnak hozzá.

# 9033
Macyca

Aktív fórumos
Aktív fórumos
100 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#164084 Üzenet linkje2011-06-02 09:03:19 

Szia!

Olympic Beach a célpont. Állítólag nyugodt, csendes hely. Kösz a választ!

# 9034
Gabrilosz

Aktív fórumos
Aktív fórumos
281 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#164091 Üzenet linkje2011-06-02 09:43:48 

ciceró írta:
Sziasztok

Amúgy a görögöknél azt imádom, ha az autót nyitvahagyom letekert ablakkal akár napokig, benne a kulcs akkor sem piszkálja SENKI.
Szép nyarat mindenkinek

Ezt megkontráznám, nekem 2 éve pont Sartin loptak le 2 db VW dísztárcsát a kocsimról, de tuti nem görögök voltak. Ja és nem egy eldugott utcában hanem a főutcán az apartman előtt, magam is meglepődtem...

# 9035
Josza2

Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#164094 Üzenet linkje2011-06-02 10:26:03 

kszifiasz írta:
Engem minden érdekel ami görög, nem csak Sarti stb. Még a görög zászlónak is utána néztem, 5-kék csik, 4-fehér, kereszt, a két szó ami rá van irva, szoval minden. Szeretnék is egyet magamnak csak nem tudom lehet e kapni. Igy jött az ötlet, hogy ha már görögül tanulok, a többi nyelven is illene tudnom pár szót.

Szia Kszifiasz!
Én is helyesnek tartom és mindenkinek ajánlom is, hogy, már a tisztelet kedvéért is tanuljon meg néhány szót mindenki azon a nyelven, ahová utazik. Ez végül is apró figyelmesség a vendéglátók felé, ami aztán a legtöbb esetben megtérül abban, hogy szívesebben látják az embert. Ettől aztán minkét "fél" jobban érzi magát.
Én görög zászlót az egyik Lidl árúházban vettem. Mindegyikben kapható.
Jó készülődést!
Üdv: Josza

# 9036
Vaesz

Aktív fórumos
Aktív fórumos
418 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#164108 Üzenet linkje2011-06-02 12:51:05 

Gabrilosz írta:
ciceró írta:
Sziasztok

Amúgy a görögöknél azt imádom, ha az autót nyitvahagyom letekert ablakkal akár napokig, benne a kulcs akkor sem piszkálja SENKI.
Szép nyarat mindenkinek

Ezt megkontráznám, nekem 2 éve pont Sartin loptak le 2 db VW dísztárcsát a kocsimról, de tuti nem görögök voltak. Ja és nem egy eldugott utcában hanem a főutcán az apartman előtt, magam is meglepődtem...

Na, ezt megmosolyogtam:) Az idegenvezető pont azt mondta, hogy ha lopnak Görögországban, akkor azok tuti nem görögökicon_smile.gif

# 9037
Vaesz

Aktív fórumos
Aktív fórumos
418 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#164110 Üzenet linkje2011-06-02 12:57:41  Válasz a #164094. hsz-ra Előzmény #164094

Szerintem is nagyon jó ötlet hogy megtanulsz egy-két szót! icon_smile.gif Megmondom őszintén, imádják! icon_smile.gif Én direkt leteszteltem, bementem két üzletbe is, az egyikben angolul Hellóztam, a másikban görögül köszöntem:) Na, az angolos köszönésnél rám se bagóztak, a másiknál meg kezüket-lábukat törték, hogy segíthessenek, és vigyorogtak, mint a tejbetökicon_smile.gif (és nem egyszer teszteltem, igaz, nem reprezentatív a felmérésem) icon_smile.gif A Görög kapd elő erre remek:) (és a többi határon is díjazzák, ha legalább a saját nyelvükön köszönsz)
# 9038
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ágni

Aktív fórumos
Aktív fórumos
316 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#164148 Üzenet linkje2011-06-02 17:11:03 

Nem ijesztgetni akarlak benneteket, de a közbiztonság sokat romlott az első megszorításos csomag bevezetése óta. Sok a munkanélküli, sokan mentek tönkre, vigyázzatok a holmitokra mindenhol, a mosoly mögött sok a könny és kétségbeesés. A látszat csalóka..
# 9039
Kszifiasz

Törzstag
Törzstag
528 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#164170 Üzenet linkje2011-06-02 18:52:11 

Sziasztok. Josza. Ezt én is igy gondolom. Mivel holnap ilyenkor már úton vagyok, köszi mindent. Lidlt megnézem Nikitiben. Utolsó éjszakás műszakom jó lesz nyelv tanulásra.
# 9040
Kszifiasz

Törzstag
Törzstag
528 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#164174 Üzenet linkje2011-06-02 19:02:38 

Vaesz. Szótárból van 2 féle + elinika tora dvd, igy van miből tanúlni.
Ahogy irtam 23 óra az indulásig. Reméllem sima út lesz.

# 9041
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762

Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#164175 Üzenet linkje2011-06-02 19:10:36  Re:

vaesz írta:
... (és a többi határon is díjazzák, ha legalább a saját nyelvükön köszönsz) ...

Ezt én még nem nagyon tapasztaltam. Eleinte próbálkoztam egy dobardan-nal vagy dobre vecser-rel, de -látván a közönyt- letettem a kísérletezésről. "Nem befolyásolja az átjutás részidejét." icon_smile.gif
Nem még eddig különösebb gondom az átjutásnál (lekopogtam), csak tavaly egy túlbuzgó határőr-hölgy (akinek kedvessége nem érte el pont az átlagolt minimumot) a magyar határon azt kérdezte, hogy Görögországon belül merre jártunk. Én visszakérdeztem, hogy ezt miért fontos neki tudnia? Erre kikelt magából, és szinte üvöltött, hogy Igenis, fontos!!! Nekem viszont meggyőződésem volt, hogy ez nem tartozik rá, úgyhogy megkértem, ha befejezte a vizsgálatot, lesz szíves továbbengedni, ha pedig ő vagy a vámos kollégák még szeretnének vizsgálódni, engedje meg, hogy segítsek nekik kipakolni. Úgy otthagyott, mint macska a Sza(ha)rát.

Persze mindenkit művel, intelligenciáról tanúskodik és emeli az emberi értékét, ha pár nyelven megtanul 1-2 kifejezést, ez tény icon_cool.gif

# 9042
Csuti84

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
25 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#164225 Üzenet linkje2011-06-02 22:05:13 

Sziasztok!

Visszaolvastam, és láttam, hogy volt téma a dinár és dénár váltás. Mi tavaly váltottunk (Pest, Kálvin tér, a valutaváltó nevére már nem emlékszem, elég egy zugos helyen volt, de normális váltó) de idén tuti nem fogunk!
Mi ahol akartunk, ott mindenhol tudtunk fizetni euroval, de lehet hogy csak szerencsénk volt, és ott álltunk meg, ahol lehetett icon_smile.gif

Makedón benzinről én csak jót tudok mondani, ahol mi tankoltunk (szerb-makedón határ utáni első kútnál) ott jobb minőségű benzint kaptunk, mint Magyarországon, kb. 200 km-rel többet tudtunk autozni vele.
Fizettünk euroval is (kicsit rosszabbul váltották tény, mint a valutaváltóban, de ez szerintem máshol is úgy van) makedón dénárral is, de velünk rendesek voltak mindenhol, senki sem akart átverni. DE lehet hogy tényleg csak nekünk volt szerencsénk icon_smile.gif

A kocsikkal kapcsolatban pedig szerintem tök mindegy milyen márka, bármelyik el tud romlani icon_smile.gif
Az olajfogyasztás nálunk is szívás, 1000km/1l-t megeszik,pedig volt már ilyen márkájú kocsink, nem is egy,eddig semmi ilyen problémánk nem volt. Erre azzal mossák kezeiket hogy ez a hibahatár, így vesszük az olajat, és öntögetjük...főleg nyáron.

# 9043
KissLaszlo

Törzstag
Törzstag
1068 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#164263 Üzenet linkje2011-06-03 09:30:36 

1000km/liter???
Nekem a Wartburg fogyasztott annyit... icon_eek.gif

# 9044
Vaesz

Aktív fórumos
Aktív fórumos
418 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#164275 Üzenet linkje2011-06-03 11:16:57  Válasz a #164174. hsz-ra Előzmény #164174

Huh, akkor már tényleg nemsoká indultok! Kitartást és jó utat nektek! icon_smile.gif /mi is Nikitibe jártunk a Lidl-be, szerintem tök jó volt/
# 9045
Vaesz

Aktív fórumos
Aktív fórumos
418 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#164276 Üzenet linkje2011-06-03 11:36:04  Re:

Bitang! Persze, hogy nem befolyásolja az átjutás részidejét, de a minőségét annál inkább:) Nekem legalábbis ez a tapasztalat. icon_lol.gif
Egyébként meg nem lehet, hogy az a bizonyos harátőr-hölgy csak beszélgetni akart, mert igencsak szimpatikus voltál neki??? icon_lol.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 602 603 604 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu