Peloponnészosz
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 61 62 63 ... 113 114 115   >
Üzenet
  Verka | #128921 Üzenet | 2010-03-15 20:01:06 | Válasz a #128752. hsz-ra
Szia Sziro!

Apró módosításokkal majdnem teljesen ugyanaz az útvonalatok, mint a mienk. icon_smile.gif Sőt, még a nyaralás ideje is majdnem egybeesik! icon_smile.gif
  Verka | #128927 Üzenet | 2010-03-15 20:34:23 | Re:
Triznyak írta:
A felsorolás lesz sok 5 napra. (szerintem!)

Szerintem a felsoroltakat már nem is lehet 5 napnál többre széthúzni, nem? icon_wink.gif Gondolj bele: 1 nap Olimpia, 1 nap Spárta + Mistras, 1 nap Nafplio - ezeket már tovább osztani nem lehet. icon_smile.gif Ez eddig 3 nap volt, és marad Korinthosz, Mükéné és Epidavrosz. Ez a három dolog 2 nap alatt több, mint kényelmesen megnézhető, és mindkét nap marad idő még délután strandolni is. (Vagy egy nap alatt megnézni mindhármat és akkor még marad is egy szabad strandnap.)

Persze talán arra gondolsz, hogy a gyerekek egyhuzamban több napot nem viselnének el egész napos strandolások nélkül... Ha erről van szó, akkor az valóban gond lehet, de Bopis biztos ismeri a gyerekek teherbírását. icon_wink.gif
  Bopis | #128934 Üzenet | 2010-03-15 21:07:53 | Re:
Gondolj bele: 1 nap Olimpia, 1 nap Spárta + Mistras, 1 nap Nafplio - ezeket már tovább osztani nem lehet. icon_smile.gif Ez eddig 3 nap volt, és marad Korinthosz, Mükéné és Epidavrosz. Ez a három dolog 2 nap alatt több, mint kényelmesen megnézhető, és mindkét nap marad idő még délután strandolni is. (Vagy egy nap alatt megnézni mindhármat és akkor még marad is egy szabad strandnap.)

Kicsit elbizonytalanodtam Triznyak kérdése után, de örülök, hogy Verka szerinted is kivitelezhető ez a kis hevenyészett terv. Ha esetleg a gyerekek nem bírják, akkor inkább hagyunk a következő évekre is látnivalót bőven. Bár olvasom, hogy több év után is találtok szebbnél szebb helyeket, tehát mindegy, hogy nekünk 1-2-vel több marad-e.
  Verka | #128935 Üzenet | 2010-03-15 21:09:30 |
bopis írta:
így az esti szálláskeresési ceremónia helyett azt az időt inkább a strandon töltenénk.

Ehhez csak egy gondolat: Paralio Astros-Korinthosz távolság kb. 1,5 óra. Oda-vissza: 3 óra. Minden nap kb. ennyi időt fogsz elvenni a strandolástól, mert mindig oda- és vissza kell utaznod a szállásra...

Szálláskeresés helyben: max. félóra (ha nagyon finnyásak vagytok icon_biggrin.gif). Így 2,5 órával több időd jut strandolni egy nap. Szerintem nem mindegy... icon_wink.gif

Mi már próbáltuk mindkét verziót, és nekünk erősen a szálláskeresős változat jött be. Sokkal több minden fér így egy napba, mert nem a hiábavaló utazással telik az idő. Egyébként ha olvasod pl. Szirom is ugyanezt mondja, pedig ők ráadásul szintén kisgyerekekkel utaznak.

Persze ez nem rábeszélés akar lenni, én megértem, ha valaki jobban szereti a több napra fix szállást, csak azt akartam leírni, hogy szerintem az időtényező az éppen, hogy nem előny, hanem jelentős hátrány ebben az esetben.

bopis írta:
Jelenleg esélyes szállás az itteni szállásajánló kínálatából Paralio astros apartmanja.

A fentiről még az jutott eszembe, hogy miért is Paralio Astros a kiválasztott...? Miért nem választasz közelebbi szállást azokhoz, amiket meg szeretnétek nézni? Nafplio, Mükéné stb. mind-mind északra van P. Astrostól. Ha pl. Nafplion környékén választanál helyet, már akkor is napi másfél órát(!) nyerhetnél, amit nem az autóban kellene töltenetek. (Nafplio-P.Astros 43 perc a Viamichelin szerint.)

Remélem, nem veszed kötözködésnek a fentieket, mert nem azért írtam, csak hátha segít a tervezésben, mert van benne olyasmi, amire nem gondoltál.
  Verka | #128942 Üzenet | 2010-03-15 21:30:27 | Válasz a #128934. hsz-ra Előzmény #128934
Nyugi, simán belefér. icon_smile.gif A kérdés inkább az, és szerintem Triznyak is ezt akarta hangsúlyozni, hogy megéri-e...? Mert pl. abban én is egyetértek Triznyakkal, hogy pl. Olympiát kihagynám... az a nap nagyon durva lenne... részemről én nem vagyok annak híve, hogy 6 óra 40 percet(!) töltsek egy nap autóvezetéssel amiatt, hogy átmenjek a sziget másik felére egyetlen látványosság miatt... Tudom, hogy sokan megteszik, de pl. ez valóban egy tikkasztó és érdektelen nap lehet a gyerekeknek...
  Verka | #128945 Üzenet | 2010-03-15 21:38:27 | Re:
bopis írta:
kivitelezhető ez a kis hevenyészett terv

Ha esetleg érdekel, akkor nézd meg a tavalyi beszámolómat. Mi 6 nap alatt bejártuk a Kelet-Peloponnészoszt, szóval semmi sem lehetetlen. icon_wink.gif Mindezt úgy, hogy nem rohantunk sehol, sőt, majd minden nap jutott idő kényelmes tavernázásra stb... icon_smile.gif Persze ezt gyerekekkel nem csinálnám meg én sem, mert nekik kínszenvedés lenne, nem is azért ajánlgatom, hanem azért, mert van a beszámolóban térkép a napi útvonalainkról, a megtett km-ekről, azt is mindig beleírtam, hogy kb. mennyi ideig tartott az autóút egyik helyről a másikra. Szóval segíthet a tervezésben. icon_wink.gif Megtalálod itt a Hellasz oldalán a beszámolók között vagy pedig a térképekkel és képekkel együtt a honlapomon: www.utazas.fw.hu
  H.apci | #128952 Üzenet | 2010-03-15 21:59:19 | Re:
bopis írta:
...kivitelezhető ez a kis hevenyészett terv...

Nem szeretnék ünneprontó lenni, de nekem nem igazán tetszik a terv. Talán meg lehet csinálni, de nem látom benne az ésszerűséget, s az élvezetet. icon_rolleyes.gif Ennyire szétszórtan lévő látnivalókat praktikusan körutazás keretében célszerű megnézni, de 3 gyerekkel...? Szerintem Paralio Astros-t sem fogjátok élvezni... Ha még nem jártál ott (úgy tűnik), talán Tolo megfelelőbb bázis lenne (a gyerekek - homokos strand - miatt is). Onnan lefelé menet (korai indulással) Elafonissos-ba Mistras és Monemvasía megnézhető, Sparta meg kihagyható, mert annyira nem érdekes, esetleg hazafelé... Olympia marad legközelebbre, de helyette bejöhet más: Athén, Hydra, Poros, stb. icon_wink.gif

Félreértés ne essék, nem vitaindítónak szántam, csupán én így látom... icon_redface.gif
  Sziro | #128961 Üzenet | 2010-03-15 22:22:35 | Re:
h.apci írta:
Na, ne szerénykedj! Egyedül találtad ki, csak kicsit bátortalan voltál, én meg csupán bíztattalak... icon_wink.gif Arra azért vigyázz, hogy az ördög a részletekben rejlik! Nem féltelek, de ha kell, akkor - ha tudok - szívesen segítek. Jó, ha itt is érdeklődsz a profiktól, mert több szem többet lát... icon_wink.gif

Kedves H.apci!
Örülök, hogy megerősítettél. Végül az lett a sorrend, amit először is javasoltál. Bár a szállásokkal gondban vagyok, mert kevéshez van e-mail cím és csak nagyon lassan válaszolgatnak vissza, de végül úgy döntöttem, hogy mindenhová foglalok előre, nekem többet ér a biztonság. Már eddig is sok jóval segítettél és tudom, hogy önzetlenül megteszed ezt bármikor, ha kérlek icon_wink.gif icon_biggrin.gif
  Verka | #128963 Üzenet | 2010-03-15 22:24:41 | Re:
h.apci írta:
Tolo megfelelőbb bázis lenne (a gyerekek - homokos strand - miatt is). Onnan lefelé menet (korai indulással) Elafonissos-ba Mistras és Monemvasía megnézhető, Sparta meg kihagyható, mert annyira nem érdekes, esetleg hazafelé... Olympia marad legközelebbre, de helyette bejöhet más: Athén, Hydra, Poros, stb. icon_wink.gif

Mistras és Monemvassia szerintem két külön napot kíván. Mistras nekünk 6 óra volt, Monemvassia pedig 4. Ehhez még ha hozzáadsz egy Tolo-Elafonissos utat, akkor az egy embertelen hosszú nap, majdnem lehetetlen. Csak úgy lehet megcsinálni, ha rohansz és/vagy nem járod be teljesen mindkét helyet, csak 1-2 órás ízelítőt merítesz... Gyerekekkel meg így is, úgy is élvezhetetlen...

Athén meg szerintem ugyanolyan értelmetlen, mint Olympia.
  Sziro | #128965 Üzenet | 2010-03-15 22:25:26 | Re:
Verka írta:
Szia Sziro!

Apró módosításokkal majdnem teljesen ugyanaz az útvonalatok, mint a mienk. icon_smile.gif Sőt, még a nyaralás ideje is majdnem egybeesik! icon_smile.gif

Szia Verka!
Van esetleg átfedés is?
  Verka | #128967 Üzenet | 2010-03-15 22:36:54 | Válasz a #128965. hsz-ra Előzmény #128965
Biztos van, mert aug. 15-e körül mi is ott leszünk már a Peloponnészoszon. icon_wink.gif Nem tudom, hogy Nektek mik a pontos dátumaitok (nekünk még nincs meg, mert még nem vettem meg a repjegyeket /mi repülünk és ott bérlünk autót/).
  Sziro | #128971 Üzenet | 2010-03-15 22:48:56 | Re:
Verka írta:
Biztos van, mert aug. 15-e körül mi is ott leszünk már a Peloponnészoszon. icon_wink.gif Nem tudom, hogy Nektek mik a pontos dátumaitok (nekünk még nincs meg, mert még nem vettem meg a repjegyeket /mi repülünk és ott bérlünk autót/).

Mi július 24-től augusztus 14-ig leszünk icon_biggrin.gif
  Sziro | #128974 Üzenet | 2010-03-15 23:10:39 |
Kokszi írta:
Gondolat indításnak érdemes megnézni a voidokilia.com oldalt .
Sziro! Itt megtalálod az általam hibásan csak kastroként említett várat. A teljes neve Paliokastro.

Kedves Kokszi!
Megtaláltam és biztos lehetsz benne, hogy nem hagyjuk ki icon_biggrin.gif
Megköszönöm, ha van még jó ötleted. Sosem lehet tudni melyik jön be a legjobban.
  Verka | #128977 Üzenet | 2010-03-15 23:21:10 | Válasz a #128971. hsz-ra Előzmény #128971
Akkor rosszul emlékeztem, a Peloponnészoszon mégsem lesz átfedés, mi pont utánatok megyünk majd, az abszolút főszezonban. Szóval Ti fogjátok kitaposni nekünk az utat... icon_wink.gif (Szállást viszont mi nem foglalunk, én magam is kíváncsi vagyok a tapasztalatokra.)
  Bopis | #128978 Üzenet | 2010-03-15 23:24:59 |
Verka! Természetesen már olvastam a beszámolódat, s egyre jobban hajlok a helybeni szálláskeresés felé, ha már te is azt javaslod ( bár 2 főre lehet, hogy könnyebb!). Paralio astros már kilőve ,eddig mindenki csak ellenezte.

H.apci!Ha így haladunk,akkor tényleg körutazás lesz belőle, mert nehéz lesz olyan helyet találni, ami homokos strand és közel van sok mindenhez. Ha még ti Verkával sem igazán tudtok egyetérteni egy nap megszervezésében (lásd Tolo-Mystras-Elafonissos ut és idő), akkor én, aki még tényleg nem jártam ott, talán nem csoda, hogy egy kicsit szervezetlennek tünök. De örülök neki, ha nem tetszik a terv, mert azt az irányt erősíted vele, mint a többiek, azaz, hogy inkább foglaljunk több helyen szállást, mert így nem túl praktikus.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 61 62 63 ... 113 114 115   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu