Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 9256
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194757 Üzenet linkje2012-08-28 13:27:00  Válasz a #194687. hsz-ra

A sajátomat feltettem újra

http://adf.ly/CK3tb

# 9257
Mona1
Aktív fórumos
Aktív fórumos
107 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194758 Üzenet linkje2012-08-28 13:31:48 

Sziro, akkor ti nagyon mázlisták vagytok:)
Amikor mi voltunk június 16-30-ig, nagyon megkeserítették az életünket ezek a vérszívók. Érdekes módon első héten még istenes volt. Második héten ( kb.37-39 fok volt) már reggelizni, ebédelni sem tudtunk kiülni, vettünk szúnyogirtó spray-t, ami kb. 1-2 órán át hatott, úgy ahogy. De anélkül mozdulni nem lehetett még nappal sem, mert megzabáltak,ráadásul ezek vmi mutánsak lehetnek, mert rettenetesen feldagadtam a csípésektől. Elektromosat mi is vittünk, és égettünk ilyen füstölős izét is.
Sajna például az Anthousa felé lévő vízesést is csak futtában csodálhattuk meg emiatt. Ott mondta egy helyi emberke, hogy sajnos a válság miatt nem irtottak.
Úgy jöttem haza, mint akit kidekoráltak:-)

sziro írta:
pévi írta:
Szia Sziro!
Tőled kérdezném, mint pillanatnyilag a legilletékesebbtől, hogy hogy áll a szúnyog kérdés most Pargán? icon_smile.gif

Kedves Pévi!
Egyáltalán nem találkoztunk szúnyoggal sem nappal, sem este, de ehhez hozzá kell tenni azt is, hogy nagyon meleg volt, 36-38 fok.
Én mindig felkészülök rá, viszem az elektromos lapkás szúnyogirtómat, eddig nekem bevált. Az előző évek tapasztalata szerint augusztusban egyáltalán nem találkoztam még szúnyoggal. Júlisban már igen.
Most hogy így utána gondolok, az Acheron hajókázásnál esetleg előfordulhatott volna a víz, a nádas, a lápos, ingoványos terület miatt, de ott sem tapasztaltuk, pedig utána is többször visszajártunk fürdeni Ammoudiába a kellemes langyos víz miatt icon_biggrin.gif
Ti esetleg tapasztaltátok korábban Pargán a szúnyogokat?

# 9258
Gruzsi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194762 Üzenet linkje2012-08-28 13:54:46  Válasz a #194757. hsz-ra Előzmény #194757

Köszönöm, Breki!

Gruzsó

# 9259
Sziro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194779 Üzenet linkje2012-08-28 18:01:09 

mona1 írta:
Sziro, akkor ti nagyon mázlisták vagytok:)
Amikor mi voltunk június 16-30-ig, nagyon megkeserítették az életünket ezek a vérszívók. Érdekes módon első héten még istenes volt. Második héten ( kb.37-39 fok volt) már reggelizni, ebédelni sem tudtunk kiülni, vettünk szúnyogirtó spray-t, ami kb. 1-2 órán át hatott, úgy ahogy. De anélkül mozdulni nem lehetett még nappal sem, mert megzabáltak,ráadásul ezek vmi mutánsak lehetnek, mert rettenetesen feldagadtam a csípésektől. Elektromosat mi is vittünk, és égettünk ilyen füstölős izét is.
Sajna például az Anthousa felé lévő vízesést is csak futtában csodálhattuk meg emiatt. Ott mondta egy helyi emberke, hogy sajnos a válság miatt nem irtottak.
Úgy jöttem haza, mint akit kidekoráltak:-)

Kedves Mona1!
Sajnálom, hogy így jártatok. Mi kényelmesen reggeliztünk az erkélyen, a délutáni levesünket is ott fogyasztottuk el, de egyáltalán nem volt egy sem. Pedig engem aztán nagyon szeretnek. Ha egy van, az bizony megtalál icon_sad.gif
Ezek teljesen más szúnyogfajták, ezeknek pici háromszög szárnyuk van és borzalmasan tudnak csípni. Sajnos olyan picik, hogy a nagyobb lyukú szúnyoghálón is átférnek. Mostanában hallottam, hogy már itt nálunk Magyarországon is terjedőben van ez, vagy ehhez hasonló fajta.
Ezek szerint tényleg nagy szerencsénk lehet, mert 16 éve járunk Görögbe, de talán 2x ha tapasztaltuk.

# 9260
Leoni
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
14 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194789 Üzenet linkje2012-08-28 20:51:01 

Sziasztok!Találtam egy oldalt,ahol hasznos és érdekes dolgok vannak Pargáról.http://pargablog.com/
# 9261
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194790 Üzenet linkje2012-08-28 21:20:05 

ismerem az oldalt, de mostanában a virusírtó bejelentett webhelynek mutatja
ajánlatos vigyázni vele

én inkább ezt ajánlanám

https://www.pargagreece.net/

# 9262
Pévi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
442 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194795 Üzenet linkje2012-08-29 00:10:59  Válasz a #194779. hsz-ra Előzmény #194779

Nagyon köszönöm a válaszokat lányok!
Szóval akkor az a helyzet, hogy vagy LESZ szúnyog vagy NEM. icon_lol.gif
Amikor mi voltunk egyáltalán nem volt vészes a helyzet, de azért éjszakára mindig beélesítettem legalább két szerkezetet. Egy lapkást és egy tekerőst, biztos, ami biztos. icon_smile.gif
Remélem Sziro, akkor ez azt jelenti, hogy mostanában írtottak, aminek a hatása még legalább két hétig kitart. icon_wink.gif

# 9263
Papamaci
Törzstag
Törzstag
647 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194842 Üzenet linkje2012-08-29 19:32:03  Válasz a #194795. hsz-ra Előzmény #194795

Szia Évi nem lesz szúnyog icon_lol.gif de sajna mi nem találkozunk csak futtában mert mi fogunk váltani titeket akkor a busznál majd ott találkozunk mi 2hétre megyünk ez annyiba került volna mint a 09.03. így inkább két hétre megyünk
# 9264
Leoni
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
14 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194843 Üzenet linkje2012-08-29 19:35:08  Válasz a #194790. hsz-ra Előzmény #194790

Köszi Breki,ez az oldal is igen tartalmas.
# 9265
Leoni
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
14 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194845 Üzenet linkje2012-08-29 19:42:43 

Aki volt kishajóval Acheron kiránduláson,légyszi írja meg,hogy a kishajó csak a torkolatig visz,vagy följebb is?Kb mennyi időt tölt a kishajó a folyónál?
# 9266
Sziro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194846 Üzenet linkje2012-08-29 19:46:35  Re:

pévi írta:
Nagyon köszönöm a válaszokat lányok!
Szóval akkor az a helyzet, hogy vagy LESZ szúnyog vagy NEM. icon_lol.gif
Amikor mi voltunk egyáltalán nem volt vészes a helyzet, de azért éjszakára mindig beélesítettem legalább két szerkezetet. Egy lapkást és egy tekerőst, biztos, ami biztos. icon_smile.gif
Remélem Sziro, akkor ez azt jelenti, hogy mostanában írtottak, aminek a hatása még legalább két hétig kitart. icon_wink.gif

Kedves Pévi!
Kívánom, hogy így legyen, egyetlen szúnyoggal se találkozzatok icon_biggrin.gif
Ha addig nem járnék erre, nagyon szép utat kívánok nektek és Papamaciéknak is! Érezzétek nagyon jól magatokat és sok szép élménnyel gazdagodjatok!

# 9267
Sziro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194847 Üzenet linkje2012-08-29 19:53:11  Re:

Breki1 írta:
A sajátomat feltettem újra

https://adf.ly/CK3tb

Kedves Breki1!

Én lehet, hogy hülye vagyok, de ezen az oldalon nekem csak játék jön be. Mit csinálok rosszul?

# 9268
Papamaci
Törzstag
Törzstag
647 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194848 Üzenet linkje2012-08-29 19:53:26  Válasz a #194846. hsz-ra Előzmény #194846

Köszi icon_lol.gif mi már sokadszor megyünk Pargára nekünk nagyon bejött pedig már nagyon sok helyen voltunk görög földön de szerintem a legszebb hely busszal icon_wink.gif talán Thassos ami szerintünk versenyezhet vele icon_biggrin.gif de ezt mindenki döntse el maga
# 9269
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194850 Üzenet linkje2012-08-29 20:02:18  Válasz a #194847. hsz-ra Előzmény #194847

várni kell 5 másodpercet aztán skip ad

majd

Click here to start download from sendspace

és már jön is

# 9270
Sziro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194853 Üzenet linkje2012-08-29 20:29:37 

Leoni írta:
Aki volt kishajóval Acheron kiránduláson,légyszi írja meg,hogy a kishajó csak a torkolatig visz,vagy följebb is?Kb mennyi időt tölt a kishajó a folyónál?

Kedves Leoni!
A kishajó nem csak a torkolatig visz, hanem felmegy a folyón is lassan, hogy mindenki kedvére nézelődjön. Egész addig felmegy, amíg hajózható, ott fordul meg, ahol már nagyon sekély a víz. Időben kb. 1 óra lehet oda-vissza, de lehet, hogy több, vagy kevesebb. Nehéz így megítélni, mert nem néztük az óránkat, csak a folyóban gyönyörködtünk és a körülötte lévő élővilágban.
Az biztos, hogy a folyón visszafelé megálltunk és kiszálltunk Ammoudiában, ahol 1 órát álltunk. Lehetett frappézni, ebédelni, vagy fürödni, ki mit választott. Mi a fürdést. Nagyon finom homokos part van, kellemes lassan mélyülő és meleg vizű tengerrel. Gyönyörűek a színek. Visszafelé úton bement a sziklák közé, megnéztünk egy pár barlangot és az egyikbe be is ment a kapitány, ugyanúgy, mint Paxoson a kékbarlangba. Itt is lehetett fürdeni, kiugrálni a hajóból, csak ez kisebb barlang volt, mint a paxosi. De ennek is olyan gyönyörű kék színe volt és csodálatosan átlátszó, kristálytiszta vize, kellemesen langyos, egyáltalán nem hideg.
Majd elvitt bennünket a Lichnos beachre, ahonnan 2 órakor indult vissza ugyanez a hajó Pargára, de mondták, hogy nem muszáj ezzel, lehet egy másik hajóval is visszamenni 4 órakor ugyanazzal a jeggyel, amit kaptunk.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 617 618 619 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu