Sziro, akkor ti nagyon mázlisták vagytok:)
Amikor mi voltunk június 16-30-ig, nagyon megkeserítették az életünket ezek a vérszívók. Érdekes módon első héten még istenes volt. Második héten ( kb.37-39 fok volt) már reggelizni, ebédelni sem tudtunk kiülni, vettünk szúnyogirtó spray-t, ami kb. 1-2 órán át hatott, úgy ahogy. De anélkül mozdulni nem lehetett még nappal sem, mert megzabáltak,ráadásul ezek vmi mutánsak lehetnek, mert rettenetesen feldagadtam a csípésektől. Elektromosat mi is vittünk, és égettünk ilyen füstölős izét is.
Sajna például az Anthousa felé lévő vízesést is csak futtában csodálhattuk meg emiatt. Ott mondta egy helyi emberke, hogy sajnos a válság miatt nem irtottak.
Úgy jöttem haza, mint akit kidekoráltak:-)
sziro írta:
pévi írta:
Szia Sziro!
Tőled kérdezném, mint pillanatnyilag a legilletékesebbtől, hogy hogy áll a szúnyog kérdés most Pargán?
Kedves Pévi!
Egyáltalán nem találkoztunk szúnyoggal sem nappal, sem este, de ehhez hozzá kell tenni azt is, hogy nagyon meleg volt, 36-38 fok.
Én mindig felkészülök rá, viszem az elektromos lapkás szúnyogirtómat, eddig nekem bevált. Az előző évek tapasztalata szerint augusztusban egyáltalán nem találkoztam még szúnyoggal. Júlisban már igen.
Most hogy így utána gondolok, az Acheron hajókázásnál esetleg előfordulhatott volna a víz, a nádas, a lápos, ingoványos terület miatt, de ott sem tapasztaltuk, pedig utána is többször visszajártunk fürdeni Ammoudiába a kellemes langyos víz miatt
Ti esetleg tapasztaltátok korábban Pargán a szúnyogokat?
Sziro, akkor ti nagyon mázlisták vagytok:)
Amikor mi voltunk június 16-30-ig, nagyon megkeserítették az életünket ezek a vérszívók. Érdekes módon első héten még istenes volt. Második héten ( kb.37-39 fok volt) már reggelizni, ebédelni sem tudtunk kiülni, vettünk szúnyogirtó spray-t, ami kb. 1-2 órán át hatott, úgy ahogy. De anélkül mozdulni nem lehetett még nappal sem, mert megzabáltak,ráadásul ezek vmi mutánsak lehetnek, mert rettenetesen feldagadtam a csípésektől. Elektromosat mi is vittünk, és égettünk ilyen füstölős izét is.
Sajna például az Anthousa felé lévő vízesést is csak futtában csodálhattuk meg emiatt. Ott mondta egy helyi emberke, hogy sajnos a válság miatt nem irtottak.
Úgy jöttem haza, mint akit kidekoráltak:-)
Kedves Mona1!
Sajnálom, hogy így jártatok. Mi kényelmesen reggeliztünk az erkélyen, a délutáni levesünket is ott fogyasztottuk el, de egyáltalán nem volt egy sem. Pedig engem aztán nagyon szeretnek. Ha egy van, az bizony megtalál
Ezek teljesen más szúnyogfajták, ezeknek pici háromszög szárnyuk van és borzalmasan tudnak csípni. Sajnos olyan picik, hogy a nagyobb lyukú szúnyoghálón is átférnek. Mostanában hallottam, hogy már itt nálunk Magyarországon is terjedőben van ez, vagy ehhez hasonló fajta.
Ezek szerint tényleg nagy szerencsénk lehet, mert 16 éve járunk Görögbe, de talán 2x ha tapasztaltuk.
#1947952012-08-29 00:10:59 Válasz a #194779. hsz-ra
Nagyon köszönöm a válaszokat lányok!
Szóval akkor az a helyzet, hogy vagy LESZ szúnyog vagy NEM.
Amikor mi voltunk egyáltalán nem volt vészes a helyzet, de azért éjszakára mindig beélesítettem legalább két szerkezetet. Egy lapkást és egy tekerőst, biztos, ami biztos.
Remélem Sziro, akkor ez azt jelenti, hogy mostanában írtottak, aminek a hatása még legalább két hétig kitart.
#1948422012-08-29 19:32:03 Válasz a #194795. hsz-ra
Szia Évi nem lesz szúnyog de sajna mi nem találkozunk csak futtában mert mi fogunk váltani titeket akkor a busznál majd ott találkozunk mi 2hétre megyünk ez annyiba került volna mint a 09.03. így inkább két hétre megyünk
Aki volt kishajóval Acheron kiránduláson,légyszi írja meg,hogy a kishajó csak a torkolatig visz,vagy följebb is?Kb mennyi időt tölt a kishajó a folyónál?
Nagyon köszönöm a válaszokat lányok!
Szóval akkor az a helyzet, hogy vagy LESZ szúnyog vagy NEM.
Amikor mi voltunk egyáltalán nem volt vészes a helyzet, de azért éjszakára mindig beélesítettem legalább két szerkezetet. Egy lapkást és egy tekerőst, biztos, ami biztos.
Remélem Sziro, akkor ez azt jelenti, hogy mostanában írtottak, aminek a hatása még legalább két hétig kitart.
Kedves Pévi!
Kívánom, hogy így legyen, egyetlen szúnyoggal se találkozzatok
Ha addig nem járnék erre, nagyon szép utat kívánok nektek és Papamaciéknak is! Érezzétek nagyon jól magatokat és sok szép élménnyel gazdagodjatok!
#1948482012-08-29 19:53:26 Válasz a #194846. hsz-ra
Köszi mi már sokadszor megyünk Pargára nekünk nagyon bejött pedig már nagyon sok helyen voltunk görög földön de szerintem a legszebb hely busszal talán Thassos ami szerintünk versenyezhet vele de ezt mindenki döntse el maga
Aki volt kishajóval Acheron kiránduláson,légyszi írja meg,hogy a kishajó csak a torkolatig visz,vagy följebb is?Kb mennyi időt tölt a kishajó a folyónál?
Kedves Leoni!
A kishajó nem csak a torkolatig visz, hanem felmegy a folyón is lassan, hogy mindenki kedvére nézelődjön. Egész addig felmegy, amíg hajózható, ott fordul meg, ahol már nagyon sekély a víz. Időben kb. 1 óra lehet oda-vissza, de lehet, hogy több, vagy kevesebb. Nehéz így megítélni, mert nem néztük az óránkat, csak a folyóban gyönyörködtünk és a körülötte lévő élővilágban.
Az biztos, hogy a folyón visszafelé megálltunk és kiszálltunk Ammoudiában, ahol 1 órát álltunk. Lehetett frappézni, ebédelni, vagy fürödni, ki mit választott. Mi a fürdést. Nagyon finom homokos part van, kellemes lassan mélyülő és meleg vizű tengerrel. Gyönyörűek a színek. Visszafelé úton bement a sziklák közé, megnéztünk egy pár barlangot és az egyikbe be is ment a kapitány, ugyanúgy, mint Paxoson a kékbarlangba. Itt is lehetett fürdeni, kiugrálni a hajóból, csak ez kisebb barlang volt, mint a paxosi. De ennek is olyan gyönyörű kék színe volt és csodálatosan átlátszó, kristálytiszta vize, kellemesen langyos, egyáltalán nem hideg.
Majd elvitt bennünket a Lichnos beachre, ahonnan 2 órakor indult vissza ugyanez a hajó Pargára, de mondták, hogy nem muszáj ezzel, lehet egy másik hajóval is visszamenni 4 órakor ugyanazzal a jeggyel, amit kaptunk.