Megy vonat Thessalonikibe Kateriniből,de nem intercity. ))
Sima személyvonat. Pár euróért.
Szerintem Cortez74 azt hitte,h. innen Magyaro.-ról akartok vonattal menni.
Igen,szerintem is akörül lehet.
A helyijárat 1,5-1,6 és a vonat (régen 5-öt hallottam) most kb. 6-6,5 lehet.
Olyan 16 oda-vissza 1 főnek + a helyijáratok Thessalonikiben és még a belépőka strandra.
Kalandnak elsőosztályú,de szerintem semmivel nem olcsóbb,ha csak oda akartok menni.
Ha a várost is megnéznétek,akkor meg nemigen marad sok idő a Waterlandba.
De élménynek tényleg nem rossz!! ))
Sziasztok!
Ha csak Thessalonikibe akartok menni a városba, akkor mindenképpen be busszal Katerini ami pár perc, gyorsan átgyalogoltok a pályaudvarra, és kb. 40 perc és ott vagytok. A látnivalók 10 perc gyaloglás. Szerintem oldjátok meg így. Ez a program olcsón és sokkal jobban megoldható egyedül. Séta a tengerparti sétányon, ki a Fehértoronyig, majd tovább az Nagy Sándor lovasszoborig. Útközben egy frappé, vagy narancslé az egyik kiülős helyen. Kisvonat, minifánk... Aristotelész téren a legtutibb a gyros. Innen nem messze a piac, itt érdemes szétnézni, halvásár, húsvásár nekünk érdekes körülmények között. Itt visszajuttok a főutcára, ami párhuzamos a tengerrel séta lefelé. Útközben rengeteg régészeti emlék. Néha jobbra vagy balra érdemes letérni egy-egy templomot, dzsámit megnézni, de ezeket tábla jelzi. Majd az egyetemnél lesz a múzeum sok látnivalóval, de ezt is tábla jelzi. Vonat elég sűrűn jár visszafelé, mert Athén felé megy. A vonaton általában sok fiatal ül, akik nagyon jól beszélnek angolul és segítenek ha le kell szállni, mert Katerininél nehezebb észrevenni ha megérkeztél, bár ha megnézted mikor ér oda időre, akkor az pontos. Ja, a városba is sok a fiatal ők segítőkészek, és angolul mindent elmagyaráznak, mi merre, hol. Az idősebbek inkább bolgárul beszélnek. Az árra már nem emlékszem, mert mi kocsival szoktunk menni, de mikor így mentünk nagyon-nagyon megérte. És ez olyan város, amit látni kell!!!!!! Nekem a kedvenc városom!!!!
Köszi mindenkinek az infókat:)Amúgy milyen nagyobb város van még Parália közelében,meg nevezetesség(múzeumon kívül )amit érdemes megnézni?Jó éjszakát mindenkinek
#1354702010-05-24 23:07:37 Válasz a #135460. hsz-ra
Attól függ,hogy hány kilométeres körzetben akarsz
szétnézni.
Szerezz be egy térképet,az mindent elárul.
Ja, megnéztem Neked,igaz nem kérted,de hátha segít... A szalonikis Waterlandbe 2008-ban a felnőtt belépőjegy 13,5 ,a gyerek pedig 10 euró volt.
Csak egy kis helyreigazítás: Paraliáról ha a vasútállomásra akartok menni, nem kell Kateriniig bemenni, mert az nagyon messze van még az állomástól, és a busz pont ott áll meg, a lesz egy aluljáró és azután kell leszállni, és visszafelé sétálni egy kicsit. Katerinibe a buszút egyébként majdnem fél óra, a jegy 1.30 ha az automatából veszitek meg, a piros jegy kell. De ha a vasútállomás a cél, zöld jegy, azt hiszem 0.80 euro. Katerinibe akkor kell bemenni ha busszal szeretnétek továbbutazni Salonikibe. Sűrűn járnak a légkondis buszok, de szerintem a vonat jobb megoldás.
Egyébként egyetértek, Saloniki csodás város, és abszolút felesleges utazási irodával menni oda.
#1355012010-05-25 14:06:59 Válasz a #135481. hsz-ra
S Paralián hol lehet venni buszjegyet pontosabban?csak buszjegyautomata van?Máshol nem lehet venni esetleg olcsóbban buszjegyet Parálián Katerinibe?Azért kérdeztem hogy milyen nagyobb város van még Paraliához közelebb(nem Athén távolságba),mert pl Szalonikibe már voltunk a Párommal tavaly,ahogy esetleg az új albumunkba láthattátok.Köszi az infókat mindenkinek!