Egy pici jó hír: itt, Athénban átlagosan 5-7 centtel lejjebb ment a benzin. Sőt, van, ahol 1,6 euró alatt is láttam! Tudom, nem nagy összeg, de sok kicsi
Sziasztok. Tegnap érkeztünk haza Görögországból. Kezdem Görögtől. Paráliától jöttünk,egy kapu van jelenleg ahol fizetni kell,ott 2,8 eurót,tavaly 2euró volt ebből gondolom,több helyen is emelkedtek az árak. Benzin 1.62-1.69 között mozgott,tehát érdemes Macedónában tankolni,aki spórolni szeretne. Macedóniában 3x1eurot fizettünk és több helyen autópályát építenek, jól lehetett haladni,nem emlékszek nagyon rossz útra,rendőrt nem láttunk mérni. Görögben viszont meglepően "sok" igazoltatást láttunk előző évekhez képest. Szerbiában az üzemanyagok ára az autópályán forintra átszámítva nem sokkal más ,mint Magyarországon az átlagár(nem a magyar autópályák áraira gondolok). Nagyon sok helyen útépítés,szépen halad az autópálya építés,bár szerintem ennek inkább jövőre látjuk eredményét. Rendőrök voltak,de mérést itt sem láttunk. Belgrádban semmi változás tavalyhoz képest az utazásban,csak a híd újítás miatt a bejövő oldalon megosztva halad a forgalom. Nem veszélyes a dolog,viszonylag gyorsan átlehet kelni a hídon és Belgrádon is gyorsan lehet haladni. Személy szerint nem javaslom Belgrád kikerülését,mert szerintem sem időben,sem kilóméterben nem indokolt a kerülő,sőt!
Határokon gyorsan lehetett haladni,minden átkelőhelyen simán problémamentesen lehetett átjutni.
Szerb szabályok változtak ,már írták többen is és egy linkelt oldalt is kaptunk egyik fórumtársunktól. Érdemes figyelni a változásokra. A gyorshajtást szigorúan veszik nagyon,főleg,ha gyerekek is vannak az autóban és személyenként vigyünk fényvisszaverő mellényt.
Ami még fontos lehet,hogy Szerbiában és Macedóniában euróval fizettük az autópálya díjakat és euróban is adtak vissza pontosan, Szerbiában és Macedóniában is. Saját vélemény,hogy autópálya díjakat érdemes euro-ban fizetni,de tankolni nem midig,mert kutas függő lehet,hogy számolja át az eurót. Szerintem tankolni Szerbiában mindenképpen érdemes dinárral(vagy kártyával,a nagyobb kutakon),Macedóniában Mi is euróval fogunk fizetni,de csak azért,mert nem nagyon tudunk Macedón dénárt váltani.
#1672642011-06-26 14:07:25 Válasz a #167207. hsz-ra
Köszi a komplex beszámolót!
Amit még én (csak személy szerint, mert már mind szinte lerágott csont, de akkor is érdekel ) szerettem volna olvasni benne, az a szerb üzemanyagár dínárban, milyen okmánnyal léptetek határt, és melyik átkelőn jöttetek Magyarországra.
#1672712011-06-26 17:30:12 Válasz a #167207. hsz-ra
Szia Zolee!Szeretném megkérdezni a szerb üzemanyagárat dínárban? És a makedónt euróban és a szerbet is? A honlapok 1,2-re írják illetve 127RSD.Ez valós? Hogy mivel tankoljunk kinn????Köszike...
Röszkénél jöttünk-mentünk. Az üzemanyagárakat pontosan leírom majd,mert lefényképeztük de a bmb95-ös 13x dinár,a sima 95-ös olcsóbb,de azt ne tankoljatok katalizátoros autóba! Diesel és Benzin árakat is leírom nektek pontosan,ha otthon leszek!
Ma érkeztem haza, de én az euro dieselt 138,90-ért tankoltam az ÖMV-nél, a többit nem néztem. 16-án mentem, akkor még 135,90 volt, dínárban. Náluk is változik, mert június 2-n is 138,90 volt. Már nagyobb volt a forgalom, szerintem a rendőr nem volt több, viszont főleg autóbol mértek és láttam négy török autót procedurára menni. Útlevél továbbra sem kellett, idén már 9-szer, de én mindenhol a saját pénznemben fizetek. Ami meglepett, hogy a kéregető cigányok a macedón kaputól eltüntek, igaz középen egy rendőr állt.