Furcsa, hogy pont erre a 2 gyönyörű helyre nem mennek menetrend szerinti járatok csak szervezett kirándulás...
Szerintem Pargán is lehet bérelni motorcsónakot, ill. a vízitaxisokkal a kikötőben is lehet egyénileg szervezni kirándulást megfelelő számú csapat esetén.
Úgy vélem, hogy a szervezett kirándulások is nagyszerű élményt nyújtanak és megvan a hangulatuk. Én bevállalnám még egyszer, de akár többször is, akkora élmény volt. Mi a Hook Kapitánnyal voltunk, de olyan hangulatot csináltak a hajón, amihez hasonlót csak Skiatosra menet az Elizabeth II. Cruison tapasztaltunk. Nem mellesleg a kapitány tapasztalt szeme azonnal meglátta a delfineket és még időben szólt, hogy láthassuk őket. Én a helyedben nem hagynám ki a szervezett utat, és ha ezek után is egyéni szervezésben akárnék átjutni, megegyeznék a kikötőben valakivel, aki átvisz egy teljes napra. Bár a szervezett programok is egész naposak, nem véletlen, mert 2 szigetet végig járni, csak a legjobb és legszebb helyeket is időbe telik.
#1950692012-09-03 11:04:28 Válasz a #195065. hsz-ra
Vizitaxival vagy sima kisebb motorcsónakkal nem nagyon fogsz átmenni, annál ez azért nagyobb távolság.
Lehet, hogy ez jó időben nagyobb hajónál nem tűnik úgy, de mikor mi mentünk kicsit jobban hullámzott a tenger, hát elég sokan be voltak parázva ahogy a hajó elég erősen imbolygott.
Na most ilyen hullámokon átmenni kis vizitaxival sztem nem sokan vállalnák be ez azért nem 10-15 perces út a part mellett, hanem nyílt víz hirtelen változható időjárással.
Én voltam Tolóban 8 fős motorcsónakban úgy hogy el kezdett hullámozni a víz, ott csak a part mellett kellett egy öbölből visszajönni, ami kb negyed órás út, de ahogy ott a lányok a félelemtől sikítoztak minden emelkedésnél és mi fiúk is izgultunk, hogy nehogy felboruljunk azt nem felejtem.
Mutatok pár képet
Itt hátramentem a hajón hogy lefényképezzem a hátsó részt Parga felé.
A képen átse jön de alig tudtam megállni terpeszben, hogy fotózhassak, folyamatosan kapaszkodni kellett
Sokan nem bírták alul és felmentek a felső fedélzetre kapaszkodni a fenti padokba, volt aki lefeküdt a padra hanyatt és oldalra se mert nézni csak imádkozott. Belőle csak a láb látszik a képen. Akik olyan szépen állnak azok a tulajok, gondolom ők megszokták már
És így változott az idő Pargát elhagyva, szerencsére pont a szigetek felé lett aztán jobb idő, hogy már vagánykodni is mertem persze közben kézzel is fogódzkodva
Szóval itt vizitaxival nem nagyon fogsz átmenni szerintem, ha a taxis beis vállalná akkor ilyen hullámzás esetén legelőször a társaság fogja megbánni, hogy vállalkozott ilyenre.
Nagyobb hajók meg csinálják az útvonalat abban van a haszon egykét ember miatt nem térnek el tőle, mi arra nem tudtuk rávenni őket, hogy visszafelé menjünk be az öbölbe fürödni egyet siettek vissza.
max nagyobb társaság esetén tudom elképzelni, hogy megérje nekik változtatni. EZ alatt nem 7-8 főt értek miis 6-an voltunk és csak az árból tudtunk alkudni.
Illetve még egy megoldás lehet, hogy megdumálni, hogy egyik nap átmennek velük ott alszanak majd egykét nap múlva visszajönnek szintén ugyanazzal a hajóval, addig pedig bejárják a szigeteket.
#1950772012-09-03 15:14:42 Válasz a #195069. hsz-ra
Emlékszem, anno Sartin voltam nyaralni jó 5-6 évvel ezelőtt. Akkor mi is elmentünk hajókázni, de nem emlékszem, hogy ennyire durva hullámok lettek volna. Bár ott a két félsziget között talán kisebb is a természeti adottságok miatt ennek az esélye.
Egyik paxosi internet oldalon olvastam, hogy vizitaxival elviszik az embert Parga-ra. Gondolom ez oda-vissza működik. Csak ugye kérdés, hogy mennyiért működik.
Igen, már az is megfordult a fejemben, hogy 1 éjszakát ott kéne tölteni, de kérdés, hogy mennyire szívesen adnak ki szobát 1 alkalomra...
Mondjuk ha nem lesz más, akkor marad a szervezett kirándulás. Pedig én már úgy elterveztem, hogy Paxos-on kibérelünk egy kis csónakot és körbejárjuk az öblöket. Horvátországban voltunk nyaralni és ott szerettem bele a csónakázásba, mert nagyon jó volt olyan öblöket felfedezni, ahova csak hajóval lehet bemenni. És ezen a két szigeten szerintem számtalan ilyen öböl lenne.
Majd meglátjuk, hogy milyen megoldást tudunk találni.
#1950782012-09-03 15:15:23 Válasz a #195069. hsz-ra
Emlékszem, anno Sartin voltam nyaralni jó 5-6 évvel ezelőtt. Akkor mi is elmentünk hajókázni, de nem emlékszem, hogy ennyire durva hullámok lettek volna. Bár ott a két félsziget között talán kisebb is a természeti adottságok miatt ennek az esélye.
Egyik paxosi internet oldalon olvastam, hogy vizitaxival elviszik az embert Parga-ra. Gondolom ez oda-vissza működik. Csak ugye kérdés, hogy mennyiért működik.
Igen, már az is megfordult a fejemben, hogy 1 éjszakát ott kéne tölteni, de kérdés, hogy mennyire szívesen adnak ki szobát 1 alkalomra...
Mondjuk ha nem lesz más, akkor marad a szervezett kirándulás. Pedig én már úgy elterveztem, hogy Paxos-on kibérelünk egy kis csónakot és körbejárjuk az öblöket. Horvátországban voltunk nyaralni és ott szerettem bele a csónakázásba, mert nagyon jó volt olyan öblöket felfedezni, ahova csak hajóval lehet bemenni. És ezen a két szigeten szerintem számtalan ilyen öböl lenne.
Majd meglátjuk, hogy milyen megoldást tudunk találni.
Szerintem itt keresd Erki-t ő jobban képben van és beszél valami vizitaxikról, de nem teljesen értem mert máshol meg az van hogy Igoumenitsából mennek a hajók,
Szia Hisztis!
Ebben igazat kell, hogy adjak Brekinek bár mi nem voltunk Paxoson. Viszont amit tapasztaltunk, hogy délután fele szinte minden nap felerősödik a hullámzás. Mikor jöttünk visszafelé a Lichnos-ról csak úgy dobálták a hullámok a kis vízitaxit pedig mi a part közelében jöttünk. Folyamatosan becsapott a víz a hajóra úgyhogy ebből lehet gondolni, hogy a nyílt vízen valószínű kicsit erősebb hullámzással kell számolni. Nem biztos, hogy egy vízitaxinak való terep a nyílt víz mert amúgy sem nagy hajókról van szó!
Sajnos újra itthon vagyunk.
Parga még mindig csodálatos, gyönyörű. Mindenkinek látni kéne. Most sem tudott csalódást okozni.
Beszámolót nem ígérek, de mindenkinek nagyon szívesen válaszok, ha van kérdése, és tudok segíteni.
#1954342012-09-17 08:47:27 Válasz a #195379. hsz-ra
Szia Pévi!
Milyen volt az időjárás és a víz hőfoka?
Az árak ilyenkor olcsóbbak, mint főszezonban, vagy nem észrevehető a különbség?
Zsúfolt volt még mindig a város? Gondolok itt a strandokra, ill. a parkolásra.
Szúnyogok voltak-e?
Szia Pévi!
Milyen volt az időjárás és a víz hőfoka?
Az árak ilyenkor olcsóbbak, mint főszezonban, vagy nem észrevehető a különbség?
Zsúfolt volt még mindig a város? Gondolok itt a strandokra, ill. a parkolásra.
Szúnyogok voltak-e?
Szia Sziro!
Az időjárás nagyon jó volt. Nappal nagyon meleg, de este már kellemes, lehetett aludni légkondi nélkül is nyitott ablak és erkélyajtónál. A víz is szuper, meleg volt. Szúnyogokkal nem volt sok gond. Azt nem mondom, hogy egyáltalán nem csíptek meg, de egész héten talán 3-4 csípésem volt. Persze semmit nem bíztam a véletlenre. Vittem 3 elektromos riasztót, (mindhárom üzemelt éjszakánként) spirál füstölőt a teraszra, és egy stiftet, amivel a bőrömet tudtam bekenni ha sétálni mentünk esténként.
Talán zsúfoltnak már nem mondanám, de még mindig nagyon sok turista volt. Nem érződött, hogy már utószezon van.
Parkolási gondjaink nem voltak, mert busszal voltunk. Amikor béreltünk autót, akkor a Bakas-tól nem messze lévő elég nagy parkolóban tettük le az autót.
Sajnos nem tudok különbséget tenni a főszezoni és utószezoni árak között, mert én tavaly is aug. végén szept. elején voltam. De nekem úgy tűnt, hogy még meglehetősen főszezoni árak vannak. Különösen, hogy még volt jócskán nyaraló vendég.