Mi is néztük ezt a szálláshelyt, igaz csak a jövő évre, mert az idén munkahely váltás miatt Göröghon nem jön össze. Ha írnál egy pár szót a szállásról, meg az ellátásról, illetve a magáról a helyről (nem beszélve a szélről) azt megköszönném!
#2075512013-07-24 17:20:57 Válasz a #207106. hsz-ra
Szia Ananda!
Mi szombaton indulunk Arkassaba, az Arkesiaba, mi leszünk a váltás.
Van-e pár tipped, hogy mit tegyünk és mit ne?
Milyen a szél? Forró, vagy kellemesen meleg, vagy hűvös?
Mi is autóbérlést tervezünk, szeretnénk minél többet látni ebből a gyönyörű szigetből.
Van-e pár tipped, hogy mit tegyünk és mit ne? Milyen a szél?
A nyári karpathosi szél olyan, hogy ha igazán fúj, majd' letépi a fejedet, de legalább nem érzed, hogy hőség van. Hegyi túrán, homokos parton kellemetlen, de olyan nincs, hogy az egész szigeten nem találsz szélcsendes helyet. (Pl. Ammopi öblei elég megbízhatók.) Nem kell kétségbe esni, és ennek is van egy hangulata. Ha ez a tomboló szél van, akkor korán reggel és késő éjjel érezhetsz "hűvöset", de nem vészes.
Amikor csak lengedez a szellő a sziget nagy részén, az a legjobb, mert nem sülsz meg.
Amikor nyáron szélcsend lesz ... na akkor izzadsz mindenféle mozgás nélkül. Az kegyetlen tud lenni.
Arra figyeljetek, ha érzékeny a bőrötök, óvjátok, mert szélben nem fogjátok érezni, hogy jól megpirít a nap. És érdemes figyelni az elrepülésre hajlamos sapkákra, valamit a bugyivillantó szoknyákra.
Egyvalamit ne tegyetek: ne üljetek a szállodában egész nap!
A szél Arkasan mindig alap és ez persze nagy hullámokatcis jelent itt, de Keleten mar kellemes a szél és a hullám is kisebb vagy nincs is.
Mindenkepp viszina pálmát a sziget és minden szegletet imádjuk.
A szállás nagyon tiszta es a klimaja is remek. Nem is kell legkondi mert annyira kellemes az idő itt.
Auto alap ezt nem lehet megúszni,mert annyi a latnivalo.
A legszebb nyaralásunkról már itthon! Csodaszép és olyan hangulat, amit leírni nehéz. Tapasztalni kell, ajánlom mindenkinek, aki még nem volt! Imádom Karpathost!
A legszebb nyaralásunkról már itthon! Csodaszép és olyan hangulat, amit leírni nehéz. Tapasztalni kell, ajánlom mindenkinek, aki még nem volt! Imádom Karpathost!
Arkassában nyaralók mesélték, hogy a plakátok dacára az olymposi buszról helyben "valahogy senki sem tud", elmismásolják. Nos, a busz létezik, a korábban linkelt buszos oldalon ott a naprakész menetrend.
Aki Pigadiában lakik, és onnan menne busszal, annak sok utas esetén van választási lehetősége, hogy a keleti vagy a nyugati parton menne Spoáig, ugyanis előfordul, hogy két busz indítanak (férőhely függvényében visszaúton lehet cserélni ).
Korábban én írtam, hogy Ammopiban nincs kút, még senki nem cáfolta, én megteszem most. Van. Egy fent a település elején, ha a reptéri leágazástól megy lefelé az ember, a másik a Kastelliára vezető út mentén. Biztos, hogy van még több is, számomra ez azért fontos info (bárhol nyaralok), mert tök fölösleges pénzkidobásnak és cipekedésnek tartom a palackos vizet, ha van isteni finom forrásvíz. (Állítólag egyébként az olymposi a legfinomabb.)
Ha valaki úgy gondolja, már mindent látott a szigeten , és kicsit kimozdulna, egy napos út keretében megnézheti Kassost ill. Sitiát (Kréta) nem idegenvezetős (!) hajóúttal.
Focikedvelők pedig érdeklődjenek a helyiektől a következő meccs dátumáról (szigetbajnokság).
Nekem szinte minden nap vágyakozva gondolok Karpathosra. Számunkra a legszebb hely, ahol eddig jártunk.
Kyra Panagián volt a szállásunk, arra vágyunk hogy évről-évre vissza térhessünk ide.
Pedig mindig kíváncsi voltam, új helyekre el sem tudtam képzelni, hogy mindig ugyan oda menjek nyaralni.
2 hetet töltöttünk itt, és haza hoztuk a legszebb souvenirt: a kisfiunkat:-)
Aki ide utazik, érezze nagyon jól magát!
Nekünk nem volt szeles, a tenger szinte tükör sima volt amerre mi jártunk. Strandolni, Kato Lakoson, Apellán, és Kyra panaghián fürödtünk a legtöbbet.
Nekem szinte minden nap vágyakozva gondolok Karpathosra. Számunkra a legszebb hely, ahol eddig jártunk.
Kyra Panagián volt a szállásunk, arra vágyunk hogy évről-évre vissza térhessünk ide.
Pedig mindig kíváncsi voltam, új helyekre el sem tudtam képzelni, hogy mindig ugyan oda menjek nyaralni.
2 hetet töltöttünk itt, és haza hoztuk a legszebb souvenirt: a kisfiunkat:-)
Aki ide utazik, érezze nagyon jól magát!
Nekünk nem volt szeles, a tenger szinte tükör sima volt amerre mi jártunk. Strandolni, Kato Lakoson, Apellán, és Kyra panaghián fürödtünk a legtöbbet.
Szia!
Azt hiszem, hogy ennél szebb emlék nem is kell és gondolom, hogy a kicsi is meg lett "fertőzve" a görög hangulattal.
Ezek szerint ti már többször is voltatok a szigeten? Mi 2010-ben jártunk ott elsőnek és reményeink szerint nem utolsó alkalommal. Pigadiaban volt a szállásunk és nekünk az Apella Beach "jött be" legjobban.
Ha az Égiek is engedik, jövőre mi is "megfertőzzük" a kicsiket Görögország valamelyik déli szigetével