#1675782011-06-28 16:55:56 Válasz a #167573. hsz-ra
Napis! nektek is a legjobbakat kívánom.
Petros! tudom, hogy nem ellenünk irányul de azért ezek meg keserítik az ember nyaralását és igen is kicsit idegeskedünk mert a tavalyi benzin sztrájk miatt is 1-hétig nem tudtunk sehova menni mert Sartin nem volt benzin! Tehát hátrányunk van a meg mozdulásokból.
Tudom, én is vártam már több, mint 4 órát is. Busszal is, kocsival is...
De ha már most ezen stresszel az ember, ráadásul semmi jel nem mutat arra, hogy 4 nap múlva is akadály lenne, akkor nem lesz előrébb. Maximum a nagy idegességben otthon hagy olyan dolgokat, amik fontosak lehetnek!
És ha repülővel jössz? Becsekkolás, sorban állás, motozás, kipakolás, felöltözés, tranzitban várás, vársz a repülőn, míg elindul, aztán leszállsz. Vártam én már fél órát, csak arra, hogy a lépcsőt odatolják végre a géphez... aztán bőröndökre várás... Ez is sok idő várni és stresszelni, vajon meg van-e és egyben van-e a cuccod...
És ha útépítés miatt vársz - pár éve pont Belgrádnál tartott majd másfél órát, míg átértem...
Annyi bosszantó tényező lehet, sőt a fent említettek még kiszámíthatatlanabbak és nagyobb eséllyel előfordulhatnak is!!!
Tavaly meg is fogadtam, hogy idén aztán ide nem! és most megint bele sétáltunk a kellemetlenségekbe! De jövőre az már bizti kihagyjuk görög hont! Pedig még nem is tudjuk mi lesz a mostaninak a vége, remélem JÓ!
Valóban úgy néz ki, hogy a teherforgalmat korlátozzák(állítják) meg, mert hétköznapra teszik a sztrájkot, általában a szezonváltás hét végén van. A turizmus korlátozása egy olyan országnak aki szinte ebből él az utolsó döfés lenne. A forgalmat elterelik a kisebb határátkelőkre és az a gyanúm, hogy ott nem is lehet nemzetközi teherforgalom. Szerintem hétvégére rendben lesz minden, amikor úgyis a legtöbb országban kamion stop van.
Fogorvos után átolvastam a mai hozzá szólásokat és megállapítottam, Petros veszített a harcosságából, mert turizmus nélkül az ország becsukhatja kapuit. Azért nem kívánom neked, hogy a betonon üldögeljél két gyerekkel 40 fokban pár órát. Ilyen velem is előfordult 15 éve a macedón szerb határon, de éjszaka. Dehát azóta változott a világ a jobb helyeken én meg Horvátországba jártam öt évig.
A görög határ sajnos nem schengen, még Bulgáriánál sem, így az igazoltatás rendben van, hogy lazább az szerencse.
Sztrájkolni lehet, de én mindig megszoktam kérdezni, ha ez nem jó,akkor mit kell tenni? Ilyenkor nincs válasz, ahogy Görögországban sem. Ha az államnak nincs bevétele, akkor nehéz.
Miért nem lehet megérteni, hogy az, ami most a turizmussal kiesik, az a görög nép szemében semmi.
Ők hosszútávú munkák, megélhetés és jövő miatt aggódnak! És még így is megpróbálják a turisták igényeit teljes mértékben kielégíteni! De elmehetnek a turizmussal a sóhivatalba, ha nincs benzin, nincs áramellátás, egekig mennek az árak, bezárják a múzeumokat, az Akropoliszt, nem tudják fenntartani az Evzonokat...
A turizmus nem kis bevétel ezt ők is tudják, de akkor is csak az egyharmad... Ha nem termelnek a földeken gyümölcsöt, zöldséget, nem nevelnek állatot... Leáll a vízi kereskedelem, a hajózás, a turizmus háttér iparai... Mi marad?
Ne legyünk már önző, szűk látókörűek! Ez sokkal nagyobb krízis, mint hogy 20-30 százalékkal visszaesik - jó esetben átmenetileg - az aktív turizmus...
És végül mindig nem tudom, miért ez az aggodalom? Aki holnap indul és éjfél után ér a határhoz, a mostani állás szerint már semmit nem tapasztal...
Ne temessük el már előre azt, ami még él!
És a tavalyi benzin hiányt is mindenki túlélte!
Sziasztok!
Annyi jó hírt mindenképpen mondanék,hogy a turisták által kedvelt helyszíneken nem nagyon érezni semmit a sztrájkból. Már többször voltunk kint sztrájk idején és nem is tudtuk,hogy sztrájk van,csak internetről.
A görögök elég rokonszenves emberek,akik kedvesek a turistákkal nagyon és ez a határokon is érződik. Így szerintem a turisták életét nem akarják megkeseríteni,remélem inkább a szállítást fogja érinteni,mint a nyaralni vágyókat. Közös érdek,hogy a nyaralni készülők zökkenő mentesen érjenek célt,de abban biztos vagyok,hogy ezt a görög emberek is így gondolják.
A nyaralás előtt pedig csak optimistán induljon mindenki útnak,elég hosszú az út és nem érdemes bosszankodni 1000km-en át,főleg úgy,hogy nem is tudjuk mi fog történni. Mindenkinek jó utat és jó nyaralást!
#1675972011-06-28 18:51:06 Válasz a #167590. hsz-ra
Igen, túléltük a benzin problémát de nem azt tehettük amit akartunk mert korlátozva voltunk. Éppen azért, hogy esetleg ha muszáj hazafelé kibírjuk Szalonikiig mert ott már tudunk valahol tankolni. Ezen azért nem lehet túllépni! Igyekszem most is pozitívan állni és gondolkodni felmérni , hogy mire számíthatunk.
Akkor oké! Igazatok van!
Izguljon mindenki, utálja meg a görögöket, dobjon rájuk követ...
Ahelyett, hogy példát vennénk mi magyarok, hogy hogyan kell az érdekeinkért tartósan, összefogva kiállni!
Pár emlékezetesebb megmozdulásunkon kívül (itt 1848-ra, '56-ra és ilyenekre gondolok, nem a TV székház "ostroma", macskakővel dobálására...) csak folyton sírunk, nyavalygunk, várjuk, hogy majd más megoldja a problémáinkat! Habsburgok, Szovjetek, EU, IMF... Mi mindenbe bele voltunk kényszerítve, csak nyavalyogtunk és tesszük ezt most is.
Lehet, hogy ez sem a jó megoldás, ami itt zajlik, de mindenképpen becsülendő hogy egy ország próbálja gyakorolni a demokráciát, amit elve ők teremtettek...
És buktattak már meg rezsimeket, kormányt is, ezt ne feledjük!
Szóval az a pohár "még" félig van, vagy "már csak" félig van? Döntse el mindenki maga, magának!
Ennek szellemében jó készülődést és szép nyarat mindenkinek!
#1676042011-06-28 19:26:28 Válasz a #167597. hsz-ra
T.Márta írta:
Igen, túléltük a benzin problémát de nem azt tehettük amit akartunk mert korlátozva voltunk. (...) Ezen azért nem lehet túllépni!
Úgy látom, valahogy mégis sikerült túllépned, különben nem készülnél újra Görögországba...
Régi igazság, hogy aki fél, hogy megégeti magát, ne menjen a tűz közelébe. Egyesek itt úgy háborognak, mintha pisztolyt tartottak volna a fejükhöz, hogy márpedig csakis Görögországba mehetnek nyaralni. Pedig erről szó sincs, mindenkinek a saját döntése volt. Idén is.
Egyébiránt meg megáll az ész, hogy amikor ég a ház, és a tűzoltóautók elmennek tüzet oltani, akkor néhányan azon vannak felháborodva, hogy elmarad az aznapra meghirdetett tűzoltóparádé...