Paralia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 9361
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Doro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
380 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#136410 Üzenet linkje2010-05-31 13:11:40 

Paralián minden megvan, ami egy nyaraláshoz kell és el tudom képzelni, nyáron mennyien lehetnek. Már nekem néha így is sok volt az ember, pedig előszezon volt és állítólag 30%-kal visszaesett a foglalás idén.

Egy nagy nyaralótelep, a tengerpartja jó, szép az Olympos a partról és kirándulásokhoz is ideális kiindulópont, de összességében nem lett a kedvenc helyem (most lehet, hogy itt megköveztek?).

2003-ban nyaraltam Nei Poriban, voltam Platamonasban is, illetve most átnéztünk Olympic Beach-re is, én bármelyiket szívesebben választanám, ha még erre a részre mennénk nyaralni. Nem szeretem a tömeget, a diszkóból már kinőttem, a boltozást is hamar megunom - szóval nekem a nyugodtabb helyek úgy tűnik, jobban bejönnek (amúgy itthon egy megyeszékhelyen lakom, lehet, nekem nyaraláskor kell a nyugalom?). icon_smile.gif

De sejtem, hogy akinek Paralia a kedvenc helye, az pedig pont a nyüzsi miatt szereti. Hiába, nem vagyunk egyformák.
D.

# 9362
Bee
Aktív fórumos
Aktív fórumos
157 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#136412 Üzenet linkje2010-05-31 13:17:11 

igen, én pl imádom a nyüzsit, és a boltokat is, bár itthon is nyaralóhelyen lakok, de mégis
itthon mindig a tengert hiányolom
de volt már olyan időszak az életemben amikor csendes helyre vágytam, na az nem Parália, most viszont már hiányzik

# 9363
Doro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
380 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#136413 Üzenet linkje2010-05-31 13:23:10 

Láttunk képeslapokat, amin a partra merőlegesen voltak hullámtörők, gondolom, erre gondolsz. A képen nem volt szép látvány, szerintem jobban néz ki a part nélküle. icon_smile.gif

Katerinibe bementünk a szerdai piacra, nem volt nagy szám. Zöldség-gyümölcs-hal gyakorlatilag, viszont itt tudtam venni oreganót nem előrecsomagolva. Meg vettünk finom epret. Aztán menekültünk, mert simán áthúzzák a lábadon a mamik a kocsijukat (néhol a Józsefvárosra emlékeztetett, csak ott szólnak, hogy kocsi icon_biggrin.gif ).

Katerinibe a piros jegyet kell venni, 1.30-ba kerül a megállóban lévő automatából. Nekünk azt mondta az idegenvezető, hogy buszon drágább és nem is mindig lehet kapni, így az ő tanácsát követve megvettük oda-vissza előre és a buszon csak kezelni kellett.

A buszról a központban kell leszállni, átmegy a busz a vasúti aluljárón, aztán jobbra fordul a központ felé és amikor már elég nyüzsis egyirányú utcában halad, akkor bal kéz felől van egy templom, vele szemben pedig a nemzeti bank (bár ezt már csak leszállás után láttuk). Aztán egyenesen a sétálóutcán végig, bal oldalon kell menni, és amikor elérsz a parkhoz, akkor közvetlenül a park előtti utcán balra kell menni és ott a házak között van a piac. A park gyönyörű, jót üldögéltünk és sétálgattunk benne. Tulajdonképpen ez az egy dolog tetszett Kateriniben.
Visszafelé a sétálóutcáról kiérve egy utcával jobbra kell menni, mint ahonnan érkeztünk, mivel ezek egyirányú utcák és onnan jött visszafeé a busz.
D.
.

# 9364
Kobobe
Aktív fórumos
Aktív fórumos
399 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#136414 Üzenet linkje2010-05-31 13:33:34  Válasz a #136413. hsz-ra Előzmény #136413

Igen, a merőleges hullámtörők tavaly még ott voltak.
Ezekszerint mostmár nyoma se nincs. Állítólag a partot is szélesítették a keskenyebb részeknél.
A kalózhajós program indult már ?

# 9365
Doro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
380 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#136415 Üzenet linkje2010-05-31 13:36:13 

Autót béreltünk egy napra, elmentünk Litochoro felé, de a településre beérve elfordultunk az Olympost jelző tábla irányába és eljutottunk az Olymposzi Nemzeti Parkba. Gyönyörű helyen túráztunk is egyet, láttunk egy régi monostort (Agios Dionisos) és egy sziklafal alá épített kis kápolnát is (Holy Cave), ami mellett patak csordogált. Aztán felautóztunk még 1100 m-re Prioniáig, itt az utolsó párszáz méteren kavicsos út van, nem aszfalt. Gyönyörű a természet itt fent, hegyek, patak, virágok.

Ezután lementünk Litochoroba, ott már nem volt kedvünk nagyot túrázni, így csak sétálgattunk és ebédeltünk egy tavernában.

Ezt követően Dion felé vettük az irányt, ott megnéztük az Archeológai Parkot (4€ egy felnőtt belépő). Érdekes volt, jó nagy területen fekszenek az ókori romok, frankón le is égett a karunk és az arcunk, mert ott iszonyú melegen sütött a nap és a sapkánkat természetesen az autóban felejtettük... Egyébként aki becsülettel végig akarja járni, az fél nappal számolhat és akkor még a faluban lévő múzeumról nem is beszéltem (mi oda már nem mentünk be, mert már kevés volt az idő, de kombinált belépőt ajánlgattak 6€-ért).

Hazafelé Katerinibe sikerült kicsit beljebb keveredni, mint terveztük, de hamar rátaláltunk a helyes útra, tankoltunk egy benzinkúton és mivel kicsit többet, mint kellett volna, így még megnéztük Olympic Beach-et, illetve elautókáztunk Paralián túl a másik irányba is, ahonnan a busszal érkeztünk.
Fárasztó, de tartalmas nap volt.

# 9366
Doro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
380 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#136416 Üzenet linkje2010-05-31 13:39:58  Válasz a #136414. hsz-ra Előzmény #136414

Kobobe, igen, minden másnap indult a kalózhajó. Fruzsina megtalált minket is a parton vele, illetve a szekeres étteremmel szemben kint vannak minden este, ott lehet jelentkezni. Talán egyik este mintha még Pöpit is láttam volna ott, legalábbis az itteni fórumos képe alapján felismerni véltem.

Egy-két helyen maradt hullámtörő, de annyi nincs, mint a képeken volt. A parttal párhuzamosan beljebb van egy hosszabb, ha templom mellett állsz, de gondolom, nem véletlen. A Cocus Beach-en túl nagyon hullámzott a tenger, arrafelé már nincsenek hullámtörők, nem is nagyon volt a vízben senki. Mondjuk beljebb is többen napoztak, mint fürödtek, de mi egyik nap majd egy órát üldögéltünk a méteres vízben. (Első nap térdig mentünk, aztán menekülőre fogtuk.) Napról napra melegebb a tenger. icon_smile.gif

Most távozom, de este vagy holnap még írok.
D.

# 9367
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Zolee84
Törzstag
Törzstag
563 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#136420 Üzenet linkje2010-05-31 14:18:19 

Egyszer Mi is ettünk rossz Gyrost, naggyabol leírhatom hol ettem jót,de ahogy észrevettük érdemes a 2,2-eurós gyrost enni és a 2.0 euróst hagyni, mert az igazi görög gyrost 2.2 euróért adják. Szerintem az a 0.2 euró megér egy jó gyrost! icon_biggrin.gif
Nálunk minden napos volt a Gyros és csak a 2.0 eurós volt rossz, égett,kevés dolog volt benne..... de többi nagyon finom volt! icon_razz.gif

# 9368
Biiuska
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
38 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#136479 Üzenet linkje2010-05-31 18:48:41 

sziasztok.tudnátok ajánlani olyan oldalt,ahol leirják mit érdemes vinni nyaralásra ?
# 9369
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762
Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#136490 Üzenet linkje2010-05-31 19:10:48 

biiuska írta:
sziasztok.tudnátok ajánlani olyan oldalt,ahol leirják mit érdemes vinni nyaralásra ?

Semmi ötleted? icon_eek.gif icon_eek.gif icon_eek.gif

# 9370
Kriszta9
Aktív fórumos
Aktív fórumos
67 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#136500 Üzenet linkje2010-05-31 19:30:25 

biiuska: viszonylag jó listát kapsz a www.sartisarti.com oldalról
# 9371
Zolee84
Törzstag
Törzstag
563 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#136561 Üzenet linkje2010-05-31 20:45:05 

www.iranygorog.atw.hu itt is megtalálod mit kell és mit hasznos vinni + infókat. Most 1 órág nem lesz elérhető az oldal,de próbáld meg kicsit később! icon_wink.gif
# 9372
PetBeatman
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#136604 Üzenet linkje2010-05-31 22:17:54 

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem ,h érdemes vmilyen oltást beadatni magunknak nyaralás előtt vagy Paralia-ra nem szükséges?
Ha igen akkor milyen oltást javasolnátok?

Köszi

# 9373
Kobobe
Aktív fórumos
Aktív fórumos
399 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#136605 Üzenet linkje2010-05-31 22:23:51 

Szerintem semmi szükség az oltásra, de ez egyénenként természetesen lehet változó.
# 9374
Zolee84
Törzstag
Törzstag
563 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#136606 Üzenet linkje2010-05-31 22:24:41 

Szerintem külön emiatt ne szúrkáltasd össze magad! icon_smile.gif
A csapvízből ne igyál ,mert lehet menni fog a hasad!
Kb. ennyiről tudok...

# 9375
VeerZoltan
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
40 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#136607 Üzenet linkje2010-05-31 23:55:12 

bízom benne hogy nem csak álgyros lesz icon_biggrin.gif szal a 2.2-est keressük, okés, azon az 50 ft-on már igazán nem múlik
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 624 625 626 ... 800 801 802   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu