#1973142013-01-08 20:21:28 Válasz a #197294. hsz-ra
Ha találsz kompot amivel motor is vihető,szólj Mi azon gondolkodunk átmegyünk Paxos-ra,és valahol a parton elalszunk majd másnap haza másik hajóval Valahogy azt érzem kevés Paxos-ra pár órácska.
Sziasztok!
Párommal most tervezzük a nyaralást. És felmerült pár kérdés.
A bakas apartman smart v standard szobája között mi a különbség?
Azt olvastam, hogy a smart az kicsi, de a kicsi alatt mégis mit értetek?
Második kérdésem az lenne, hogy Korfura kb. hány euró az út és mennyi idő?
Illetve, korábbi nyaralásaim során szüleimmel mindig a helyi járatú buszokat vettük igénybe,
hogy megnézzük a környező városokat stb., esetleg nincs valakinek menetrendje,
vagy hogy milyen áron vannak ezek?
Nem tudtok ajánlani nekem utazási irodást, amelynél van miskolci felszállás vagy onnan tranzit járat? Tavaly az Apollonnal mentünk. Vol tranzit járat, de most közölték, hogy visszafelé nincs. Ezt egyáltalán nem értem.
Messinia,a Parga topikban vagyunk!Biztosan arra akar kérdezni Manfanatics.
Én úgy olvastam az Apollonnál egyáltalán nincs Parga Lefkada utnál tranzit.Nektek tavaly Pargara volt náluk,vagy hogy kell érteni,amit irtál?
#1974682013-01-12 11:53:53 Válasz a #197439. hsz-ra
Igen, kzben én is megtaláltam, bár az nem visz Pargara.
Tudnátok abban segíteni, hogy a Grandtours-nál az ártáblázatnál ott van a szállás ára buszjeggyel, és alatta, hogy autóbuszköltség és/vagy kompdíj. Ez még plusz fizetendő díj lenne? Ha igen, akkor nekem elég fura mert ezekkel együtt már 100.000 Ft körül járna egy buszos nyaralás.
A táblázatban szereplő árak busz+szállásra értendő. Alatta a táblázatban csak a szállásárak, alul csak a buszjegyárak vannak, mert van aki csak buszjegyet vagy csak szállást kér.
Kompjegy esetleg vízum( törökországnál) az külön fizetendő, ez a szigetekre
szól az átkeléshez.
Szia Manfanatics!
Nekünk is tavaly csak odafele volt transzfer vissza nem. Valószínű azért mert Paralia és környékére többen mennek és mi is velük mentünk a tranziton Pestig mert azok a buszok is hétfőn indulnak viszont a visszaérkezés már nem egyszerre történik. Szerintem ezért nem megoldható a Parga-Lefkada útvonalról. A Paraliasoknak és a többinek ha jól tudom ugyanúgy van visszafele is tranzit.
Szia Bejcike!
Azt hallottam, hogy van egy nagyon picike szoba a Bakasba aminek pici az erkélye meg maga a szoba rész is. Sokan bosszankodtak miatta mert alig fértek el benne, volt aki a bőröndöket csak az erkélyre tudta kitenni mert nem volt hely a szobában. Nekem ezzel kapcsolatban nincs tapasztalatom mert tavaly mi rendes szobába voltunk viszont az jó tágas volt amit kaptunk mert eleve 3 személyre volt berendezve. A kirándulási árak benne vannak az új katalógusba de ott is fognak tájékoztatót tartani nektek a kirándulásokról. Annyit hallottam mert mi nem voltunk Korfun, hogy kevés az idő a nézelődésre. Nekünk a szomszédaink nem nagyon voltak vele megelégedve mert ahhoz képest meg drága volt. Buszjáratok nem tudom, hogy vannak én buszt se nagyon láttam de Igumenitsa-ba tuti meg át azt hiszem Breki régebben be is másolta a címet ahol meg lehetett nézni a menetrendet. Esetleg keress rá hátha úgy könnyebb.
Irigykedve olvasom a mostani idei utazókat! Gyönyörű hely nagyon vágyom vissza de mivel jövőre van betervezve az esküvőnk ezért van most mire nézni. Egyébként annyit Pargáról, hogy az álomesküvőm szervezését a nyaralásunk tette lehetővé ugyan is ott kérte meg a párom a kezemet tavaly Szóval Parga mindig is a mi kis örök helyünk fog maradni
Mi úgy döntöttünk, hogy ismétlünk, mivel - csúnya műkifejezéssel élve - ár-érték arányban verhetetlen a mai piacon az Aeolus - Parga - Garden (medencés) ajánlat. Január végéig lehet náluk elég nagy előfoglalási kedvezménnyel élni. A nagyon kedvező június végi útjuk az általunk választott apartmanházba már most betelt.
Tavaly mi az egyik 11 éjszakás útjukon voltunk és ez összehasonlíthatatlanul jobb, mint a korábban már megszokott 7 éjszakás utak (van idő pihenni, mászkálni, aklimatizálódni) és nincs jelentős árkülönbség.
Ez évben a tavalyi feltételeknél kedvezőbben tudtunk foglalni.
A szlovák utas/lakótársakkal nekünk semmilyen problémánk nem volt, sőt.
Na ennyit a reklámról
Amúgy tényleg fantasztikus hely Parga.
Aki egy kicsit bírja a gyaloglást, túrázgatást, akár jármű nélkül is számos partszakaszt, öblöt tud bejárni a környéken, amelyek mindegyike egy kicsit más, mint a többi.
Ezen kívül a kis és nagyobb hajókkal tehető kirándulások, a mediterrán térségben nem túl gyakori, közeli, gyönyörű folyó édes vízek (Görögországban ritkasábszámba menő, hogy itt a csapvíz is iható), a belátható távolságban lévő szintén gyöngyörű Paxos, Antipaxos, Lefkada és Korfú sziegete, a hangulatos dombra épült - a helyi várak által uralt - település mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egy igazán komplex nyaralóhelyről beszéljünk.
Az az ember vagyok, aki nem szívesen megy vissza mégegyszer ugyanarra a helyre nyaralni, mert ezernyi más helyet szeretnék megismerni a világban még, de Parga ilyen feltételekkel nem hagyott sok időt hezitálásra, főleg, hogy még van bőven mit felfedezni a térségben:)