#1984232013-01-31 23:15:00 Válasz a #198422. hsz-ra
Ne aggódj Kriszti! Az én párom sem tud úszni, de ez egyik strandon sem okozott problémát. Pancsolni lehet a szélén. Ö is nagyon élvezte a vizet. A városi strandon is és a Valtoson is van homokos rész. De a kistrandon is van egészen aprókavicsos rész, és az az öböl, ahol a kis strand van meseszép. ...és az kb.100 mèterre van a Bakastól.
Köszönöm a választ Évi! kicsit ez megijesztett mert Paralián,Krétán és Tunéziában nagyon homokos volt,és egész messzire be lehetett sétálni a vizbe! különböző válaszok voltak az utazásról is! volt aki 17órát irt,volt aki 24-et busszal! Tudom hogy sokmindentől függ,de ha minden ok kb.hány óra az út? Már most nagyon várom!
#1984422013-02-01 10:12:03 Válasz a #198437. hsz-ra
...hát itt messzire besétál valóban nem lehet, de egy kicsit hűsölni, pancsolni egész nyugodtan, minden veszély nélkül.
Mi mindkét alkalommal görög idő szerint 9-negyed10 körül értünk ki, ami kb 20 óra.
A hazafelé út hosszabb sajnos, mert még elvisszük a Lefkadai utasokat is, és onnan indul vissza a busz némi pihenő után.
De Parga szerintem minden kellemetlenséget feledtet, és később már úgyis csak a szépre emlékszik az ember. (Persze lehet, hogy embere válogatja, de én ilyen vagyok.)
#1984442013-02-01 10:30:45 Válasz a #198443. hsz-ra
Igazad lehet MaciG, mert tényleg nagyon fenntart a víz ott. Szinte úszni sem kellett, csak "lépkedni" a vízben, ha haladni akartál. De az a baj, tudom a páromról, hogy aki nem tud úszni, az nem is meri kipróbálni. Nem tud ellazulni, csak hagyni, hogy a víz fenntartsa. Ha pedig görcsös az ember, az úgy nem megy.
De nem baj, aki nem akar úszni, az csak pancsol, és kész!
Az a legjobb, hogy ott mindenki azt csinál, amit akar.
A tenger tényleg érdekesen viselkedik Jó anyám alig tudott úszni, mert állandóan feldobta a víz a lábait Nekem rendszeres szórakozásom, hogy felfekszem a vízre és szana szét rakom a kezeim és a lábam és úgy lebegek a vízben... Még napozni is lehet. Tehát szerintem attól nem kell tartani, hogy nem lehet úszkálni ha valaki nem tud úszni. Csak rá kell feküdni a vízre Persze arra mindenképpen vigyázni kell, hogy gyorsan mélyülhet, tehát nem szabad vagánykodni. Egyébként láttam én már embereket úszómellényben is.
#1985152013-02-01 23:35:31 Válasz a #198448. hsz-ra
Úszómellény sem kell, elég pl. egy úszónudli. Az a szivacs karika, amit nem csak karikában lehet használni, hanem pl. az ember a hóna alá is veheti úgy, hogy a hátát tartja, és máris lehet napozni...
#1985222013-02-02 09:30:47 Válasz a #198515. hsz-ra
Ez is igaz... Lehet is kapni minden bazárban ilyen úszó segédeszközöket
Vannak akik gumimatracoznak és vannak akik csak kinn a szélén lubockolnak. Mi is megtettük már, hogy kiültünk a part szélére félig bele a vízbe és úgy vihorásztunk, mint a kisgyerekek, ahogy a víz dobált minket Annyi hátránya volt, hogy utána alig tudtam felállni, mert a fürdőgatyám tele lett apró kavicsokkal Egyébként az alacsony vízben még búvárszemüveg nélkül is lehet látni midnenfelé halakat és más állatkákat... Már ez is egy élmény lehet.
#1985352013-02-02 12:53:30 Válasz a #198422. hsz-ra
Szia! A kicsi strand (Cryo) kavicsos, viszonylag hamar mélyül (kb. 20-30m után), de a partközelben sekély, gyerekeknek is OK. A Városi strand már közelebb áll a homokhoz, nagyon apró kavicsok, szinte mint a sóder. Ott hosszabban sekély, a szemközti szigetecskére simán át lehet úszni, (úszásanalfabétáknak akár egy gumimatraccal is), szerintem kötelező megtenni! A Valtosról nem tudok semmit, messze van a Bakastól, nem fürödtünk ott. Amúgy a kavocsos strand szerintem praktikusabb, mert a homokos aljú vizeket azonnal felkavarják a strandolók meg a hullámzás és pocsék zavaros lesz. Esélytelen lelátni a fenékig, meg az élővilágot sem látod.
#1985532013-02-02 21:41:17 Válasz a #198535. hsz-ra
A városi strandnak a túlsó vége felé, (a kikötő felé), ahol vizibiciklit is lehet bérelni, ott már szerintem teljesen homokos.
Javaslom a vizibicikli bérlést úszás helyett, mert akkor fényképezőgépet, és kamerát is át lehet vinni a kis szigetre, és onnan is nagyon jó felvételek készíthetők.
Aztán még körbebicikliztük a kis szigetet, és elmentünk a vizibringával a sziget mögötti sziklák között a kis strandig, majd vissza.
Jó kis túra volt, főleg a páromnak, mert az én pedálom menet közben eltörött, és egyedül neki kellett tekerni.