Ja, ...és kis halat, olyan kis csíkosat tényleg elég sokat lehet látni (meg néha érezni is) szabad szemmel is a teljesen átlátszó, kristálytiszta vízben.
Amikor a melledig ér a víz, akkor is látni a "medence" alját.
Ez a vizibicikli jó ötlet Múlt nyáron Zakyn is volt, ott pedalos néven futott Az jó, ha azzal is be lehet mászkálni a környéket. Nézegettem egy csomó videót és képet midnenfele. Nagyon sok helyen a Bacchos nevű éttermet mutatják. Tényleg olyan hangulatos, mint a videókon? Azután a mellékutcákban is vannak kis üzletek és hangulatos kis helyek, boltok, amikről eddig még nem hallottam Jaj de messze van még...
Szia Sancho!
A Bacchosba mindig nagyon sokan vannak. Legtöbbször várni kell az asztalra. Pedig mi augusztus végén voltunk, de itt minden este teltház volt.
A várhoz vezető sikátorból nyílnak kicsi, szűk mellékutcák. Nagyon-nagyon romantikusak ezek. Annyira szépek, érdekesek ezek a velencei stílusban épült házak! Egyrészük már felújított, de még nagyon sok ott áll a maga valójában. Érdemes ezeket felfedezni. Nagy jó kis üzletekre bukkantunk ezeken az eldugott helyeken. Igy találtunk rá pl. egy műszaki boltra, amelyet ezeken a nyaralóhelyeken nem igen látni. Minden estére jut valami új látnivaló. Unatkozni nem fogtok, azt garantálom. Egy hét biztosan kevés, hogy mindent felfedezzetek. Mi például termő banánfával is találkoztunk Pargán.
#1986262013-02-04 15:21:47 Válasz a #198575. hsz-ra
Szia Gudli!
Sajnos vannak felkapott helyek, ahova nehéz bejutni, de a videókat elnézve biztos jó hangulat lehet. De láttunk más vendéglőket is, biztos azok is klasszak lehetnek. Nekem azért volt szimptatikus, mert úgy láttam, hogy táncolnak benn és nekem mindig nagy élmény ha valami zenés helyen lehetek és rophatok egy picit valami görög táncot A kis utcákat biztos felfedezzük, a várba is felmegyünk majd és még ki tudja majd merre is jutunk Minden nyaralásunkon elkóborlunk, szerintem idén sem lesz másként Gondolom hogy kevés lesz az egy hét, de sajnos csak ennyi jutott és igyekszünk majd minél több mindent meglesni
sancho!
A Bacchos nekünk is a kedvencünk volt,igaz,mi 2009-ben voltunk,de akkor úgy volt,hogy az egyik pincér "az utca felé dolgozott",vagyis fogta a vendégeket...ha megálltak és néztek befelé,ha tele is volt,szólt,hogy csak kicsit kell várni,és addig a partnál várjunk,és hozott a ki ouzót,bort,kólát,sört,amit kértünk,persze ez ajándék volt.Egyébként megérte várni,mert-bár sok jó étterem van a parti sétányon-szuper jó kajákat adtak itt is!
Mi még a szomszédos Zorbast is szerettük ,és szintén a parton a Tu Souli nevű halétteremben ettünk jókat.Akkoriban a Pyson-a kis strandon,benn,tehát nem előtte az úton,-is nagyon dicsérték az éttermet,de annyit nem tudtunk kipróbálni,meg mire odaértünk volna,mindig elcsábultunk máshová...(Mi magasan a hegyen,a hajdani Walteros Christinában laktunk)
Ez is egy nagyon hangulatos kis taverna a Bakas utcájában, "Jannis" a neve. Kb 100-150 méterre van a Bakastól, csak nem a központ felé kell indulni, hanem éppen ellenkezőleg. Nagyon szép a környezete is, olajfák, és mindenféle zöld lombok között. Nem drága, minden este telt ház van.
Mindkét alkalommal ott tartottuk a búcsúvacsoránkat.
#1986362013-02-04 20:04:50 Válasz a #198628. hsz-ra
Szia Miskolciutas!
Nagyon sok videót néztem a neten és sok vendéglőt láttam A másik amit nézegettem és tetszett a Sakis volt. A Bacchosnak ez a kedvessége, hogy ha nincs hely, akkor is marasztalnak és szólnak ha nincs hely tök jó. Nem tudom ez a szokásuk meg van-e még, de majd mindenképpen meglessünk, mert legalább egyszer szeretnénk kipróbálni. Bár mindig az van hogy majd végigesszük az éttermeket, de aztán van hogy egy megtetszik és mindig oda megyünk vissza, vagy mint nálatok is, mire odaérnék, addigra valamiért bemegyünk egy másikba A Zorbast csak futólag láttam a videókon, de a Tu Souli-t belülről is mutatták. Majd még visszamegyek a videomegosztóra és tovább lesem a videókat Bár úgy gondolom majd személyesen lesz éedekes felfedezni a jó helyeket, de a tanácsok és élmények mindig sokat segítenek. Mi a Bakas-ban lakunk majd és állítólag az nincs olyan messze mindentől,mint a Rina...
#1986372013-02-04 20:08:53 Válasz a #198630. hsz-ra
Szia pévi!
Ezt is felveszem a megnézendők listájára és majd ellátogatunk hogy személyesen hogy látjuk a dolgokat A Bakashoz közeli volta pedig külön jó Majd megpróbálok rákeresni, mert láttam a videókon néhány olyan vendéglőt, ahol kinn a fák alatt tipikus kockás asztalterítők voltak és ott eszegettek az emberek. Valamikor Paleo Poriban láttam valami ilyet és akkor elhatároztam, hogy egyszer szeretnék egy ilyen helyen meginni egy pohár bort és falatozni valamit
#1986412013-02-04 21:18:43 Válasz a #198637. hsz-ra
Van egy olyan kockás terítős hely, aminek még párját nem láttam: A parti főtértől (ahol a vasmacska van) indul felfelé egy nagyon szűk utcácska, autó el sem férne és ott van egy vendéglő, ahol estére kihúzgálják az asztalokat-székeket az utca közepére. Ott eszik-iszik a jónép, de az utca nincs lezárva, az asztalok között kell ellavírozni az arra sétálónak. És ami a durva: ez senkit nem zavar!
A másik jópofa taverna: A kicsi Cryo strand lejárata mellett van, a specialitásuk: egy héten 2X zenés, táncos vacsorát szervíroznak. Ez úgy történik, hogy van az Öreg tulaj és többnyire 2 pincér (a tulaj is beáll felszolgálni). Amikor kiosztották a kaját és van egy kis szabadideje a személyzetnek, nekiállnak klassz görög muzsikára zorbát járni. És ez megy egész este, baromi hangulatos és családias.
#1986432013-02-04 21:39:27 Válasz a #198641. hsz-ra
Opi!
Az az utcai kockás terítős a Sakis. Ott is, ha nincs hely, akkor a sorban állókat ouzoval marasztalják.
A breki nevű fórumtársunk tett fel még tavaly (és tavalyelőtt is egy videot a Sakisról, ahogy a pincérek táncolnak.
Mi is voltunk kétszer a Sakisban, de sajnos egyszer sem sikerült kifogni a táncot. De azért nagyon szuper hely! http://s14.directupload.net/file/d/3156/ncfqhqqq_jpg.htm
Ez már kezdődő szürkületben készült a Sakisról, de azért a "feeling" átjön...
#1986442013-02-04 21:42:43 Válasz a #198641. hsz-ra
Ja, a másik amiről írsz a kis strand mellett, az meg a Kryoneri taverna.
Sancho! Na, ez is 100 méterre van a Bakastól. Az erkélyre odahallatszik a zene.