Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 9481
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Relax
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198645 Üzenet linkje2013-02-04 22:55:15  Válasz a #198643. hsz-ra

Egyetértek pévi-vel, a Sakis szuper hely. icon_smile.gif Első alkalommal mi sem kaptunk helyet /júniusban voltunk/ (igaz, akkor még nem tudtuk, hogy milyen klassz hely, csak megérzés és szimpátia alapján választottuk volna), így aztán mivel igen éhesek voltunk, tovább sétálva az utcán, az Andreas tavernába tértünk be. Hát nem volt nagy durranás, jó drágán, igen kevés kaját adtak. Másnap már kivártuk a sorunkat és a Sakisban vacsoráztunk, sőt innentől kezdve csak ott, annyira finomakat ettünk és az a hangulat... icon_biggrin.gif Egyszerűen nem is vágytunk máshova. Már harmadnap - természetesen a várakozásért járó "kötelező" ouzo után - csak szóltak, hogy 3/4 óra múlva menjünk vissza, addigra lesz asztalunk. Így is lett. Nekünk kétszer is sikerült kifognunk a két felszolgálás közti táncot. (Egyébként olyan vicces volt, hogy a szomszédos, full panorámás kb. 30 asztalos tök üres tavernákban a pincérek a bejárati ajtót támasztva álltak, várták a vendégeket és sóvárogva nézték, hogy a Sakisban mint a mérgezett egerek rohangálnak a pincérek és a taverna körül még kb. 15-en várakoznak icon_smile.gif ).
Sancho! Ki ne hagyjátok! icon_smile.gif

# 9482
Pévi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
442 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198652 Üzenet linkje2013-02-05 09:34:43  Válasz a #198645. hsz-ra Előzmény #198645

Na, ez az amiről a Sakisban sajnos mindkétszer lemaradtam...
http://www.youtube.com/watch?v=jHe2Xe2Ts3Q
Júúúúújjjj! Sancho, és a többi szerencsés, nagyon irígykedem!!!! icon_lol.gif

# 9483
AniFeri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
333 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198661 Üzenet linkje2013-02-05 13:13:52 

Kedves Gudli, Pévi és Sancho!

Köszönjük a biztató szavakat, hál' Istennek egyre könnyebb mostmár, próbálunk előre tekinteni.
Igen, pótolni biztos nem fogja a pargai út őket, de biztos vagyok benne, hogy feltöltődésnek a legjobb választás ez volt. icon_smile.gif
Én is nagyon készülök már, az éttermeket is nézegetem, meg a kirándulóhelyeket.
Mi mindig sok fakultatívon veszünk részt, de most csak egyet tervezünk: azt ami az Acheron folyóhoz és a Necromantióhoz megy. Volt már vki ezen a kiránduláson? Hol, mennyi időt tölthetünk el?
A többit viszont Pargán akarjuk tölteni, mert mi is látjuk, hogy nagyon sok lehetőség van itt helyben is, reméljük mindent végig tudunk járni. icon_smile.gif

Üdvözlettel:
Anikó

# 9484
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198664 Üzenet linkje2013-02-05 15:20:16  Válasz a #198641. hsz-ra Előzmény #198641

Szia Opi!

Én is úgy tudom, hogy ez a Sakis, legalább is a képek és videók alapján. Nagyon szeretnék valami zenés táncos helyen kajálni, meg esetleg bokázni is egy cseppet icon_smile.gif

# 9485
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198666 Üzenet linkje2013-02-05 15:22:16  Válasz a #198644. hsz-ra Előzmény #198644

Szia Pévi!

Mindenképpen szeretnénk valami hanguatos helyet találni és ha lehet minél többet megismerni icon_smile.gif Jókat falni, görög zenét hallgatni és ha van rá lehetőség egy picit táncizni is icon_smile.gif Amit csak tudunk felkeresünk icon_smile.gif

# 9486
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198667 Üzenet linkje2013-02-05 15:24:13  Válasz a #198645. hsz-ra Előzmény #198645

Szia Relax!

Köszönöm szépen Neked is a tanácsokat. Mindenképpen szeretnénk a Sakist is meglesni, mert fényképeken és videókon már láttam. Annyi mindent szeretnénk megnézni és csinálni, remélem lesz rá lehetőségünk. természetesen nem hagyjuk ki icon_smile.gif icon_smile.gif

# 9487
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198668 Üzenet linkje2013-02-05 15:27:30  Válasz a #198652. hsz-ra Előzmény #198652

Szia Pévi!

Meglestem a videót... Na erről beszéltem icon_smile.gif Én is ezt szeretném átélni... Jaj de soká lesz még. Eddig mindig júliusban mentem nyaralni, most különböző okok miatt göntöttünk az augusztus közepéről... Lassan már én is irigyelem magunkat icon_biggrin.gif

# 9488
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198669 Üzenet linkje2013-02-05 15:31:07  Válasz a #198661. hsz-ra Előzmény #198661

Sziasztok Anikóék!

Örülök, hogy picit jobb már és drukkolok, hogy egy csodás nyaralásotok legyen, ami segít egy kicsit, hogy könnyebb legyen előrelépni. Én néhány videón láttam az Aacheron folyót. Mi sem nagyon tervezünk túl sok fakultatívot, főként, hogy általában magunk megoldjuk a dolgokat icon_smile.gif Lehet hogy egy motorbérlés belefér és esetleg egy vizibicikli, mert arról klassz képeket lehet csinálni a parti részről icon_smile.gif

# 9489
AniFeri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
333 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198674 Üzenet linkje2013-02-05 16:48:23  Re:

sancho.dl írta:
Sziasztok Anikóék!

Örülök, hogy picit jobb már és drukkolok, hogy egy csodás nyaralásotok legyen, ami segít egy kicsit, hogy könnyebb legyen előrelépni. Én néhány videón láttam az Aacheron folyót. Mi sem nagyon tervezünk túl sok fakultatívot, főként, hogy általában magunk megoldjuk a dolgokat icon_smile.gif Lehet hogy egy motorbérlés belefér és esetleg egy vizibicikli, mert arról klassz képeket lehet csinálni a parti részről icon_smile.gif

Sziasztok!

Mi is szeretnénk vízibiciklit bérelni, remélem le lehet "parkolni" a kis szigeten (Panagia a neve azt hiszem)... Kisvonattal szeretnénk még felmenni Ali pasa várához, visszefelé meg lehet, hogy legyalogolnánk és megkeresnénk azt a vízesést, amit pár képen már láttam. Ebben tudna vki segíteni, hogy merre keressük? Vagy esetleg a kisvonat elvisz erre?
Tervben van még természetesen városi séta a szűk utcákban, a Pargán lévő vár, séta a Lichnosra a dombon keresztül (már csak a kilátás miatt is) és fürdés minden strandon. icon_smile.gif
Egyelőre ennyit néztünk, de lehet, hogy kihagytam vmit...

Üdv:
Anikó

# 9490
Napfény
Aktív fórumos
Aktív fórumos
355 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198680 Üzenet linkje2013-02-05 17:36:46 

Sziasztok!

Én is csak ajánlani tudom a Bakas apartmanhoz közel lévő Jannis és Kryoneri tavernákat,remekül főznek mindkettőben és jó nagy adagokat adnak icon_razz.gif Bár mi 2010 -ben voltunk,akkor még nem volt tánc egyikben sem,de lehet azóta már újítottak icon_smile.gif
Üdvözlettel:
Napfény icon_razz.gif

# 9491
Pévi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
442 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198684 Üzenet linkje2013-02-05 19:07:52  Válasz a #198661. hsz-ra Előzmény #198661

Anikó és Sancho! (meg akit még érdekel) icon_smile.gif
Hááát, ...lesz "dolog" bőven!!! icon_biggrin.gif
Első házi feladat:-): megérkeztek, irány a kis strand, pancsi, majd fel a kis strandon lévő Atrium kávézóba, mythos, frappe és PAZAR KILÁTÁS!
http://s1.directupload.net/file/d/3157/s8iexqkp_jpg.htm
Aztán egyik nap városi strand, vízibiciklizés.
http://s7.directupload.net/file/d/3157/pvru4kos_jpg.htm
http://s14.directupload.net/file/d/3157/2w7ukb37_jpg.htm
http://s14.directupload.net/file/d/3157/egtl5id9_jpg.htm
http://s7.directupload.net/file/d/3157/k3vr7dm8_jpg.htm
http://s14.directupload.net/file/d/3157/zrvcdd27_jpg.htm
Aztán másik nagyon fontos kirándulás, amit Anikó is kérdezett, a kirándulás az Acheron folyóhoz.
Na már most ez kettő kirándulás lehet. Az egyik, amit pl. motorral érdemes megtenni (mi kocsit béreltünk három napra, és akkor voltunk), amikor Glyki faluba kell elmenni, ezt lehet összekötni Nekromantio-val.
http://s7.directupload.net/file/d/3157/i38zgtm3_jpg.htm
Én nem bírtam nagyon tovább menni a jeges vízben, de tudom, puhány vagyok. icon_smile.gif
Glyki-től visszafelé jövet ezen a gyönyörű, végtelenül nyugis helyen ebédeltünk.
http://s7.directupload.net/file/d/3157/44j9ibi8_jpg.htm
http://s7.directupload.net/file/d/3157/dfxqhvmr_jpg.htm
A másik Acheron folyó-s kirándulás az kishajóval történik, és szerintem ez is egy "kötelező gyakorlat" azoknak, akik szeretik a természeti szépségeket. Itt a hajó 10-kor indul a kikötőből, és végig a part mentén, csodálatos sziklafalakat, tengerből kinövő sziklákat, két kisebb barlangot nézhetünk meg, majd mikor elérjük Ammoudia-t elindul a hajó a különlegesen smaragdzöld folyón, és párszáz métert hajózunk felfelé, majd megfordulunk, és kikötünk Ammoudia-n.
Ott egy óra pihenő van. (Frappe, Mythos,vagy egy kis strandolás a finom homokos strandon)
Aztán elindul a hajó visszafelé. Nagyon érdekes a tenger és a folyó találkozása, a két víznek mennyire különböző a színe.
Visszafelé kiköt a hajó Lichnos beach-en, ahol két óra strandolás lehetséges, és kb. 5 óra körül ér vissza a kikötőbe.
Mind ez 12 euró volt. szerintem nagyon megérte, mert gyönyörű volt a hajóút, és így Ammoudia-ra és Lichnos-ra is eljutottunk.
Ja, és ha sikerül, Kostas kapitányt keressétek, mert ő biztosan nem száguldja végig az utat, hanem mindent megmutat szépen kényelmesen.
http://s7.directupload.net/file/d/3157/khazolln_jpg.htm

Most van egy kis dolgom, de majd mindjárt teszek fel egy pár fotót illusztrációnak erről a kirándulásról is.

# 9492
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198686 Üzenet linkje2013-02-05 19:28:11  Válasz a #198680. hsz-ra Előzmény #198680

Szia Napfény!

Ezt is jegyeztem icon_smile.gif Mindig jó olyanoktól tanácsot és ötleteket kapni, akik már voltak icon_smile.gif

# 9493
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198688 Üzenet linkje2013-02-05 19:33:49  Válasz a #198684. hsz-ra Előzmény #198684

Szia Pévi!

Jaj de drága vagy, köszönjük icon_smile.gif Még nem tudjuk milyen állapotban leszünk megérkezéskor, bár én azonnal el szoktam menni felfedezni a környéket és megvenni az első adag ásványvizet icon_smile.gif Meg persze már lesem merre is lehet Mythost kapni icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif
Mindenesetre a képek nagyon klasszak és biztos segítenek eldönteni nekünk is és Anikóéknak is, hogy merre is induljanak majd icon_smile.gif Az egyik kis szigetet már többször néztem, olyan mintha egy emberi fej lenne icon_smile.gif
Az Atryumról eddig nem hallottam, bár egy egy frappét mindig beiktatunk a nagy séták közben icon_smile.gif

# 9494
Napfény
Aktív fórumos
Aktív fórumos
355 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198689 Üzenet linkje2013-02-05 19:34:45 

Nagyon jó készülődést Sancho,gyönyörű hely Parga,biztosan csodásan fogjátok magatokat érezni icon_razz.gif
Szép estét!
Napfény

# 9495
Opi064
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198691 Üzenet linkje2013-02-05 20:00:20  Válasz a #198669. hsz-ra Előzmény #198669

A motorbérlést ki ne hagyd! Már írtam visszább: mi tavaly 24 órára 10, azaz tíz Euroért béreltünk 2 személyes Piaggio Typhoon-okat (per darab, persze) Azzal érdemes elmenni Ali pasa várához, és van egy vízesés is, ahová a gumikerekes kisvonat is hordja a turistákat. Mi a vonatot követtük a robogókkal, így jutottunk el a vízeséshez. (amúgy oda nem találtunk volna, az tuti)
A Mythos vadászatot ismerem ám! De csapolva az igazi!!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 632 633 634 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu