Szia! Mindkét kép a "Taka Taka Mam" című vendéglátóipari egységben készült. Többnyire oda jártunk vacsizni, hatalmas és finom adagokat adtak. Ez tavaly kissé mérséklődött. ( mármint a mennyiség) Amúgy a taxi állomás mellett van, az a kereszteződés előtt - a tenger felől közelítve - ahol a templom és a posta van.
A Taka Taka Mam-ban mi is voltunk. Az ottani grillezett kardhalat a párom azóta is emlegeti. Nagyon finom volt. Mi is csak ajánlani tudjuk.
#1988822013-02-10 16:02:29 Válasz a #198876. hsz-ra
Scoobyka!
Nagyon jó volt újra látni ezeket a szép helyeket. Különösen a várból készült képek tetszettek. ...és nagyon meglepődtem, amikor a Ion tengeri kirándulás albumodban kétszer is viszontláttam magam a párommal.
Jópofa volt rácsodálkozni!
Köszi szépen!
Igen, pont, hogy a jó nagy adag kaják miatt kérdeztem. Hangulatosnak is tűnik, szerintem ide is elnézünk majd.
Érdemes megnézni, azért tavaly is jókat ettünk ott, a felszolgáló fickó, meg a csajszi is baromi aranyos volt, tőlünk tanulgattak egy-két szót magyarul (köszönöm, finom..stb). Annak ellenére, hogy a vendégek között alig halottunk magyar szót, van magyar étlapjuk is. Átlagban 7-9 Euro volt egy ,a képeken látható adag. És kaptunk utána valami likőrféleséget grátiszkénk, nagyon izlett. Jópofa történet: 2011.-es nyaralásunk utolsó vacsoráján mondtuk, hogy vége, holnap indulunk haza. Erre az ember adott egy kártyát-7% kegvezmény, ha jövőre megyünk. 2012.-ben első kajálásunkkor odaadtuk (bár úgy véltük, hogy megismertek minket), elvette és adott helyette egy 10%-osat. Ezek olyan kedves dolgok, hogy a vendég úgy érezze, nem kifosztani akarják mindenáron.
Amúgy, a taxiállomás kereszteződésén ha tobábbmentek, balról van egy közért, ott vásárolgattunk, jó árak voltak és a tulaj (ő ült a kasszában) még az egytételes vásárlás után is adott mindíg ajándékot, ez volt, hogy felkockázott süti, vagy olivás kenyérdarabkák, vagy cukorkák voltak.[/quote]
Köszönöm szépen a tippeket! Ezt a boltot is megkeressük. Lassan nyitok egy jegyzetfüzetet, nehogy vmi kimaradjon.
Szia! Mindkét kép a "Taka Taka Mam" című vendéglátóipari egységben készült. Többnyire oda jártunk vacsizni, hatalmas és finom adagokat adtak. Ez tavaly kissé mérséklődött. ( mármint a mennyiség) Amúgy a taxi állomás mellett van, az a kereszteződés előtt - a tenger felől közelítve - ahol a templom és a posta van.
A Taka Taka Mam-ban mi is voltunk. Az ottani grillezett kardhalat a párom azóta is emlegeti. Nagyon finom volt. Mi is csak ajánlani tudjuk.
Pévi: köszi Neked is! Szimpatikus helynek tűnik a képek alapján is. Leteszteljük mi is.
#1989062013-02-11 16:18:52 Válasz a #198903. hsz-ra
Szia,
A kis sziget itt értünk át matraccal, szerintem ez az első kép amit a párom csinált még a vízből
Az egy egész napos kirándulás volt, ráadásul fakultatív Lefkada - Kefalónai.
Egész nap hajókáztunk. Nidriből indultunk reggel ahová kisbusszal vittek el bennünket, majd délután olyan 18-19 körül vissza Pargára. Hűha kicsit nehéz már felidézni a programot, de volt benne Egremni, Porto Katsiki, Skorpios sziget most hirtelen ennyi, de ha eszembe jut még valami akkor azt hozzáfűzöm még.
#1989122013-02-11 19:42:31 Válasz a #198908. hsz-ra
Bár nem engem kérdeztél, de hadd kotnyeleskedjek bele.
Parga-ról nincs közvetlen hajó Lefkadara, csak az egésznapos fakultatív. Kisbusszal Nidri-ig, és onnan az általad is már ismert hajóutak.
Azért jó látni, hogy milyen élénk lett a topic és mennyi képpel és videóval, meg főleg tanáccsal gazdagodunk, mi akik majd most mennek először
Köszönöm szépen, talán írhatom hogy mindannyiunk nevében
#1989142013-02-11 20:38:00 Válasz a #198912. hsz-ra
Ez most kicsit szíven ütött, mert már beterveztem 1 nap hajókázást Katsikire, és én abban a tudatban éltem, hogy van ilyen Pargáról, de viszont ez esetben meg célszerűbb inkább autót bérelni és azzal átmenni ha meg akarom nézni, mert időben jóval rövidebb és nem is drágább. Vagy tévedek?
Beszereztem a teljes útitervet:
Nidriből indulás, Egremni, Porto Katsiki, fürdőzés ahol éppen van hely a sok utas számára, nekünk sikerült olyan helyet kifogni ami a szárazföldről nem megközelíthető, de ettől persze voltak egy páran, mert szerintem az összes hajó ide hozza az utasokat , ezután irány Fiskardo ha jól emlékszem itt volt az ebéd, majd Itaka nézelődős szabad program, majd irány egy barlang ide benéztünk lehetett fényképezni, tovább Skorpios sziget itt megint volt szabad fürdőzésre lehetőség, és végül a nap végén vissza Nidribe.
Remélem valakinek hasznára válik ez a kicsit részletesebb program
Szépek a képeid. A Rinában laktatok? Mi szeptember 30-tól megyünk oda 2 hétre. Nemrég láttam a fórumon olyan képet, ahol gyík mászott a falon. Itt volt -e valami gond? Emeleti, utcára néző szobát kértünk. Ti melyikben laktatok? Milyen volt a kilátás, hogy fértetek el? Úgy láttam,elég keskeny az utca, mennyire lehet nyugodtan kint üldögélni és enni? A képek alapján úgy tűnik,a szoba túl kicsi ahhoz, hogy bent lehessen enni. A különböző oldalakon alig egy-két kép van az apartmanról. Szúnyogháló van-e? Összességében milyen volt a szállás?