3 lehetőséged van Ag.Evfimiából a Myrtoshoz eljutni,a leggyorsabb a völgyben vezető út,a térképen pirossal van jelölve,viszonylag széles jó minőségű,vagy a fölötte látható citromsárgával jelölt,ami a hegyoldalon fut,csodás látvány az egész völgyre,jó minőségű,de a lakott területeken sokszor nagyon keskeny,de minimális forgalommal(Ag. Evfimia felől a Fiskardo táblát követni,Xiropotamosnál egyenest myrtos tábla szerint)3. lehetőség a völgy másik oldalán,ez fut keresztül Makriotikán,lasúbb időnként szűk ,és a burkolat sem tökéletes néha,messze nem olyan látványos mint a másik oldali út.
Köszi Marcsi az infót,akkor lelkileg felkészülök hogy ismét csak a Karya-Patrikata csapnivaló murvás úton tudok ASSOS-ba eljutni,igaz a hegygerincen átjutva elképesztő a látvny Assosra.
Szia Tapodyt!
Hú ez igen részletes magyarázat.A térképet nem tudnád teljes egészében feltenni valahogy .Én az útvonaltervező szerinti utat írtam,és igen ,végig mentem rajta a gool-el és nekem sem tetszett az oda vezető út ,pont írni is akartam ,hogy az Assosi sokkal szebb.Akkor nem a szép utat találtam meg.Tudom telhetetlen vagyok ,de a Myrtostól bejelölnéd az Assosba vezető utat.Valószínű ezt a kirándulást egy motoros napunkon fogjuk megtenni és akkor nem fontos annyira az út minősége.
Ez 1:50000 Kefallonia autóstérképből van,kb. 1.5 négyzetméter,sajnos még ezen is sok apró de bosszantó hiba van leginkább az út minőségének jelölésével,de a paliki részen komolyabb problémákkal is.(az átkötő út családi ház tyúkudvarában ér véget (ugye Kónyu)vagy csak tovább nem járható.mellesleg navik szintén beleszaladnak ugyonott ugyanebbe a hibába --érdekes--)
A szigeten hasonló görög térképet bárhol kapsz Fiskardóban is több helyen,7-8 eur ,verziószámosak a címlapon jelölve,természetesen a magasabb számú a frissebb,lehet hogy az pontosabb.
Ag. Evfimiaból Assos felé most a Xiropotamos-Neohori-Komitata-Karia-Patrikata-Assos útvonal van fantasztikusan látványos szinte végig.
A Myrtostól lehet menni a Divarata--Lekatsata--majdnem Karya--Patrikata-Assos úton is,ennek Lekatsata körüli része nagyon szűk és kacskaringós,a fölső szakaszán készült az a kecskés kép is ami az albumomban van.
Szia Tapodyt!
Térképet tuti venni fogunk,úgy látom szükségünk lesz rá,navigáció mellett is.Úgy nézem ,hogy az általad felvázolt úton érdemes a szigetre érkezésünk napján Fiscardoból Efimiába mennünk is ,mert értelmezésem szerint a másik út amit a google kiad egy szakaszon le van zárva.Ezt a googl-ra hagyatkozva mondom.Más lehetőségem most nincs.
Még egy nagy kérésem van ,hogy a Platia Ammoshoz vezető utat is le tudnád nekem írni.Mert szerintem még ezzel fogunk nehezebben boldogulni.Szerinted ezt érdemes motorral bevállalni ,vagy túl messzire van Efimiától?
Végig mentem googl-al az Assoshoz vezető úton ,na ez már tetszett,nagyon várom már ,hogy ott legyünk.
Félek annyi látnivalót összeszedtem ,hogy nem tudunk mindenhova elmenni!!!
Nagyon fogom sajnálni !Sok szép képet láttam már tőletek innen.A közelébe sem lehet jutni ,az út miatt ,vagy miért?
Egyébként a Paliki félszigeten ,mit érdemes megnézni?A Petani és a Xi beach-en kívül.Összeírtam a programunkat és ,látom ,ha pihenni is akarunk ,akkor kell egy lerohanós napot is beiktatnunk ,mert sok minden kimarad.
Nagyon fogom sajnálni !Sok szép képet láttam már tőletek innen.A közelébe sem lehet jutni ,az út miatt ,vagy miért?
Egyébként a Paliki félszigeten ,mit érdemes megnézni?A Petani és a Xi beach-en kívül.Összeírtam a programunkat és ,látom ,ha pihenni is akarunk ,akkor kell egy lerohanós napot is beiktatnunk ,mert sok minden kimarad.
tomi és másik tomi!
Most jutottam oda,hogy utánanézzek:valóban nem ott van a Lidl,ahol írtam...csak az emlékeimben volt arra,mert összekevertem a jövetet a menettel...Bocsi a téves infóért,de van,aki figyel és javít,ez a lényeg!Meg igazából az,hogy van Lidl.Aztán majdcsak megtaláljátok!!Bocs még egyszer!
Lehet, hogy el tudsz menni egészen a Platia Ammoshoz vezető kis földút végéig, de onnan lépcső vezet (vagy 200 fok!!) a beachre, talán fentről leláthatsz a partszakaszra, de másra nem igen lesz módod
Kivételesen belinkelek egy személyes fotót is fentről, mert csak olyan van, amin mi is látszunk, csak hogy lásd, mit láthatsz fentről a parkolószintről, aztán a további képek már a lépcsőről vannak, oda szerintem tuti nem juthatsz le manapság