Skopelos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Szporádok
<   1 2 3 ... 64 65 66 ... 72 73 74   >
Üzenet
  Cofffos | #240204 Üzenet | 2016-06-30 08:43:58 | Idézet innen: #240067
MaciG írta:
A szigeten van valami uralkodó szélirány (Pl. Pargán délelőtt alig volt szél meg hullámzás, de kb délután 1-től minden nap menetrendszerűen megjött a szél és a hullámzás. vagyis snorizni délelőtt volt jó) ?
Illetve mit mikor érdemes megnézni (olyanra gondolok, hogy pl délelőtt, mert akkor jó fotózni,stb.) ?

Bár már ott vagytok, tehát vélhetően már megtapasztaltad a szélirányt. Ebben az időszakban már fúj a Meltemi, ami azért Agnondason nem annyira vészes, lévén ez a sziget "másik" oldala, és elég zárt öböl, de aki Skopelos városban van, annak meglepően érdekes tud lenni. (2013-as ottani nyaralásunk alatt 2 olyan éjszakánk is volt, hogy nem tudtunk aludni a szél okozta zajtól. Csörgött, csattogott, fütyült, sivított minden. A nagy fehér templom és a felettem említett várnál lévő taverna között laktunk, de a kikötői árbócok sivítása, kötelei csattogása nagyon durva volt.)
  Cofffos | #240205 Üzenet | 2016-06-30 08:54:45 | Idézet innen: #240113
dzoli írta:
A beszámoló a dátum szerint 2006-os. Ez tényleg arra az időre vonatkozik, vagy friss, mostani.
Most regisztráltam a fórumon, ezért sok dologgal nem vagyok tisztában.
Sürgősen segítségre lenne szükségünk. Nyaralásunk helyszíneként Polychrono vagy Szkopelosz jöhet szóba (nagyon korlátolt az időpont). Javaslatokat, illetve véleményt kérnénk.
Az Aeolus utazási irodával mennénk. Szkopeloszon a szállásunk Agmontas faluban lenne. Attól tartunk, hogy ez nagyon nyugis lenne nekünk. Esténkét szeretünk sétálni, bemenni a "nyüzsibe". Ott ez valószínű nem oldható meg. Tartunk az áraktól is. Illetve olvastunk 2015-ös beszámolót, mely szerint többször volt felhőszakadásszerű eső.
Ami Polyhcronot illeti. Sartin voltunk, az nem jött be. Túl sok volt a magyar.
Ott mennyire van esti élet. Hosszabb, 11 éjszakás turnusra mennénk.
Segítsetek a döntésben!

Jól gondolod, Agnondas tényleg uncsi egy nyüzsit szerető embernek. icon_smile.gif Igazi éjszakai élet Skopelos városban van. Mint MaciG is írta, keresztül a hegyen tényleg hamar megjárható az út. Arra azért készüljetek, hogy erős részen is halad az út.
Nekem tetszett, hogy Skopeloson nagyon sokan busszal járnak át a különböző beachekre.
Mi a második hetünket Panormoson töltöttük, ami nagyon klassz volt, és bár ott is van a parton több taverna, csak vacsorázós ücsörgős, romantikázós hely. icon_smile.gif Annak viszont nagggyon jó. icon_smile.gif
Az akkori beszámolómat itt olvashatod. ...és a következő oldalakon is még. icon_wink.gif

https://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?p=207815#207815
  Uuuu | #240220 Üzenet | 2016-06-30 15:27:38 |
Üdv Vreni!
Az autókölcsönzés mennyibe került?
  Görögmaci | #240250 Üzenet | 2016-07-01 19:59:11 |
MaciG által ajánlott autókölcsönzővel e-mailben felvettem a kapcsolatot. Gyorsan, kedvesen válaszoltak. Robogót bérlünk majd tőlük. 12EUR/nap ajánlatot küldtek. Kihozzák és elviszik ingyen a szállástól. Tud valaki 2016-os gyros illetve frappé árat küldeni, icon_smile.gif
  MaciG | #240299 Üzenet | 2016-07-03 13:25:06 |
Valaki tudja esetleg ez hol van pontosan? . Mert jártunk arrafelé a Glysteri beachen, de még csak hasonlót se táltunk.
  Cofffos | #240321 Üzenet | 2016-07-04 07:16:27 | Idézet innen: #240299
MaciG írta:
Valaki tudja esetleg ez hol van pontosan? . Mert jártunk arrafelé a Glysteri beachen, de még csak hasonlót se táltunk.

Ezt a Glysterin nem is fogod megtalálni, mert nem ott van. Ez is a Pelionon van, mint a korábbi helyszín, amit kérdeztél. Anno 2013-ban mi is kerestük, s mivel nem találtuk, már itthon jobban beleástam magam a témába. icon_smile.gif
Egy hasonló kaput van a Glysterin, de azt már a film után építették oda.
A Villa Donna egyébként díszlet volt.
  Pocahontas | #240341 Üzenet | 2016-07-04 14:17:21 |
Autót mi egy hétre béreltünk, napi 24 euért már van alap kategória min. 7 nap bérlés esetén......Gyros a legolcsóbb 2,50 volt,( de olyan is ) a Frappé volt ahol 3, de volt ahol 4 eut kértek érte..ez változó..Alonissosra áthajóztunk , ott szinte minden olcsóbb volt mint Skopeloson....
  Iszkaba | #240394 Üzenet | 2016-07-06 00:05:41 | Idézet innen: #240191
Kedves Pocahontas!
Mi a jövőhéten indulunk Skopelosra a Vithos házba. Tudnál pár közelebbi infót írni a szálláshelyről: konyha, kávéfőző, háziak, környezet, vagyis, hogy mire számítsunk. Nem vagyunk kényes fajták, ismerjük és szeretjük a "görögös" dolgokat és a nyugis helyeket. Indulás előtt jó lenne némi támpont, mire számíthatunk.
Köszönettel: Iszkába

Pocahontas írta:
Mi tegnap értünk haza....csodás sziget Skopelos, mindenkinek ajánlom. a Vithosban fantasztikus szomszédaink voltak, ilyen csapat még sehol sem volt ahol eddig nyaraltam..az apartman fekvése és elrendezése is hozzásegíti a csapatépítést.....a robogót és autót aki kéri, kiviszik díjmentesen a szálláshoz! Partok közül Stafylost és Kastanit emelném ki, de mindegyik gyönyörű....Alonissosi hajókiránduláson delfinek is voltak...minden tökéletes volt!!!!!!! Skopelos városában pedig ajánlom mindenekinek a templom feletti várnál található Anatoli nevű tavernát, páratlan látvány tárult elénk vacsora közben a tengerre és a városra, az étel is fantasztikus volt...
  Pocahontas | #240399 Üzenet | 2016-07-06 13:53:04 |
Szia! Mi kellemeset csalódtunk a Vithosba, a 6os szobában voltunk fent az emeleten....azt tudnod kell, lent közös teraszrész van, fent pedig függőfolyosó szerű..mindeni szobája előtt van kis asztalka székekkel..de ha kint ültök, ott van a többi szomszéd..mi nem báántuk ugyanis nagyon kellemes társaságot sikerült kifognunk, idáig a legjobbat..így megvoltak a teraszon a közös evések, ivások, eszmecserék..és megkedveltünk mindenkit...kávéfőző nem volt fent,de a lenti közös részen volt kitéve..a lenti részt mindenki használhatja , én a halat ott sütöttem....fent volt minden alapfelszerelés igazából, ami kellett..nagyon tiszta apartman, naponta ürítették a szemetest, törülközőt kaptok, és azt is 2x cserélték minimum....Agnondas nagyon pici hely, egy garázsbolt található, de igazából volt minden ami kellett, ami meg olyan azt meg tudjátok venni Skopelosban....8km-re van, a buszok elég pontosan közlekednek, ha valaki nem bérel autót, az is meg tud nézni híresebb és szebb partokat, mert a busz megáll szinte ezeken a lehajtókon ( Kastani, Stafylos, Panormos Hovolo stb) Autó bérlésre ajánlom a magic cars-t, ott a tulajdonos felesége magyar, és a helyszínre kihozzák a kért járművet....
  Pocahontas | #240400 Üzenet | 2016-07-06 13:59:13 |
A VIthos utcácskában lesz egy kis templom, de nincs nyitva...Agnondasban az étterem a 2 ami van, a Mouria és Pavlos, hát em túl olcsók, érdekes hogy Skopelos városban ahol pazar kilátás is volt, ott olcsóbban vacsoráztunk....Partok ami nagyon tetszett: Kastani, Panormos, és Stafylos, a 3 fa a filmből gyalog is megközelíthető, kb 20 perc volt...Limnonariba is gyalog sétáltunk el....A Vithos ház amúgy csendes volt, de amikor megérkeztek a tulajdonos családja, kissé nagyobb volt a hangzavar, de hát görögök, el kell vegyülni icon_smile.gif ők általában a lenti teraszrészen voltak , ha ott voltak...ha fent kaptok szobát, lesz napellenző amit le tudtok tekerni ugyanis délután oda süt a nap, a 6os szobánál sajnos nem volt ilyen...tévé van, wifi nekünk jó volt ugyanis a mi szobánkban volt a router...Ha egyéb kérdésed van fészen keress, ott naprakészebben tudok válaszolni icon_smile.gif https://www.facebook.com/such.nikolett Mindent összevetve nagyon gyönyörű nyaralásban volt részünk, és már most indulnák vissza!
  Pocahontas | #240401 Üzenet | 2016-07-06 14:00:26 |
Itt van a Kikötő webcam, mióta hazajöttem, ha elkap a honvágy ránézek..csodás amikor jön be a Hellenic seaways...Ti itt fogtok majd leszállni a hajóról icon_smile.gif http://www.skopeloswebcam.com/
  Iszkaba | #240414 Üzenet | 2016-07-06 22:47:08 | Válasz a #240401. hozzászólásra Előzmény #240401
Kedves Pocahontas!
Köszönöm az infokat, szerintem hasznos lesz még pár útitársunknak is.
Megkeresünk még.
Nekünk a pargai webkamera segít a nosztalgiázásban és a készülésben: még 10-et kell aludni....
http://www.livecameras.gr/up/parga.html
Üdv: D&Á
  Klara66 | #240420 Üzenet | 2016-07-07 09:00:23 |
Kedves Pocahontas! Szeretném megkérdezni,hogy a busz milyen gyakorisággal közlekedik. Este,ha átmegyünk Skopelosra Agnondasból, haza tudunk-e menni busszal? Gyalogosan sem félelmetes az út?

Válaszod előre is köszönöm.
  Pocahontas | #240445 Üzenet | 2016-07-07 22:29:12 |
Lefotóztam a menetrendet de nem tudom ide betölteni, akkor bepötyögöm...
Agnondasból Skopelos városba: 8:45 , 11:45 , 12:30 ,15:15 , 16:15 , 17:15 , 18:30 , 20:45
Agnondasból Glossába: 7:15 , 10:15 , 13:30 , 16:45 18:45
A buszok elég pontosan közlekednek, nagyon tiszták és kulturáltak, minden beachnél és falunál szól a sofőr jelenleg hol vagytok..Skopelos városa laza 15 perc...nekünk a buszjegy 2 felnőtt és egy gyermek részére csak oda útra 4,80 eu volt., bár utána inkább autóval közlekedtünk..a Vithostól a buszmegállóra rálátni, és tényleg csak kb 40 mr icon_smile.gif
  Pocahontas | #240446 Üzenet | 2016-07-07 22:30:29 |
A visszafele menetrend a férjem telefonjában van, holnap megpróbálom azt is elküldeni icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Szporádok
<   1 2 3 ... 64 65 66 ... 72 73 74   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu