sziasztok!
Azért gondolkoztam Astakos városban, mert tovább lehet menni pályán, lehet gyorsabb, mint a kis utakon:) Lefkadan már pár éve voltunk, tudom, hogy sietni nem igazán lehet:)
Astakosra vonatkozólag csak a júniusi menetrendet láttam, akkor 12.15-kor van egy járat, de akkor ez változik júliusban biztosan. Vasiliki azért szimpatikusabb, ha a határon, vagy egyéb ok miatt késünk, este még akkor is van egy komp...
Mivel déli részen lesz a szállásunk, jobb megoldás Sami-t választani szerintetek? itteni idő szerint akkor 10.30-ra ki kell érni a foglalás átvételéhez?
#2299952015-06-09 09:49:53 Válasz a #229986. hozzászólásra
Nekem is furcsa, hogy nem látom azt a dél körüli kompot. Kacérkodtunk vele, aztán inkább kifelé jöttünk arra, így csak Samiig kellett reggel igyekezni.
Azért ez nem biztos, hogy így marad, érdemes később is ránézni az oldalra, hátha változik a menetrend.
Arra talán kicsit jobban lehet haladni, és van egy parti út, amin érdekes lehet autózni.
szia Csillag77,
Mi is néztük anno az Astakos-Sami, sőt meg a Kilini-Poros verziot is. Vegul megis a Vassiliki-Fiskardonál maradtunk.
Mi is kisgyerekekkel jövünk (masfel és 6es fel evesek), este indulunk,hatha alszanak ejjel, pihenunk egy kicsit Ioanninában, este pedig egy ejszakat Vasilikiben toltunk.
Valahol azt olvastam, hogy az Astakos-Sami ut 3 ora, nem tudom hogy birnanak ki annyit kompon...
Lefkadan meg soha nem voltunk, így legalabb azt is latjuk. Es barhol megallhatunk ut kozben... akar furodni is...
Nalatok mekkorak a gyerekek?
Merre lesz a szallasotok? mi is delen, Lourdata-Vlachata regioban fogunk lakni.
Mi pénteken délután tervezzük az indulást, és terveink szerint Vasilikiig meg sem állunk, max a határnál..többi helyen csak lassítunk:) Remélhetőleg a gyerekek éjszaka alszanak + tablet és mese, mint vészkezelő is nálunk lesz. Samiba lenne jó kompozni, mert az közelebb van a szálláshoz, meg az út is kb 2 óra, addig kihajókázzuk magunkat a hétre, de a 3 óra az tényleg hosszú lenne, még nekem is. Hol lehet utánanézni, hogy milyen útdíjak vannak Görögországban?
#2300252015-06-09 14:20:31 Válasz a #230023. hozzászólásra
Köszönöm Jox, ezt néztem már, de itt csak a szerb és macedon díjak vannak, a görög fizetőkapuk nem. Erre esetleg valami görög (angol nyelven is elérhető) oldal nincs? Tavaly Pelionon voltunk, ott is útközben vagy 8 fizetőkapu volt, jó lenne ezeket előre ismerni.
Mi péntekről Tamás (tapodyt) javaslatára áttettük vasárnapra az indulást. Ő már nagyon rutinos, és nekik ez a vasárnapi indulás vált be a forgalom miatt. Bízom benne
A kisebb lányom miatt különösen fontos, hogy minél kevesebbet kelljen dugóban tölteni...
Igazad van, jobb lesz Samiba érkezni, ha így egyhuzamban mentek
Mi meg alszunk egyet Vasilikiben és a következő nap pihenten kompozás és indulhat a szigettúra Fiskardóból...
Az útdíjakról volt korábban szó, ha jól emlékszem egy szakaszon kell csak fizetni... de hogy mennyit és hol....
#2300332015-06-09 14:31:08 Válasz a #230026. hozzászólásra
Igen, a vasárnapi indulás biztosan jobb forgalom szempontjából, de nekünk a munka szempontjából így megoldható. Bár majd még megbeszéljük, és megkérdezem a szállást is, lehet-e variálni.
Mi tavaly ugyanebben az időszakban mentünk, pénteken indultunk, Szerbia-Macedonia határon álltunk 2,5 órát, meg az első macedon fizetőkapunál, de a többi helyen normál időt futottunk. Idén is biztosan kell majd várni sokat, de igyekszünk hamarabb indulni.
Az elmúlt évben 1.40, 2.40, 2.40, meg a Preveza alagút 3.00 Eur volt az útdíj Vassilikiig.
ioa!A legnagyobb szurkolótok ezekután a sima útért én leszek!
Röszkét mindenképpen el kell kerülni,az júliusi hétvégéken halálos,az 55-ös utat Szeged-Baja végig csinálják 40-60-as tábla végig + többször lámpás forgalomirányítás.Szerb oldaltól már nagyon ok.
Én ezért megyek,Ásotthalomnak az idén is,tavaly nyitásra mentem,20 perc volt.Csak az kár hogy nem nyitnak hamarabb.
Csillag!
Karavados beach közepén van egy kimondottan kicsi gyerekeknek való fullhomok szakasz,lassan is mélyül,igaz viszonylag rövid.