Ma reggel érkeztünk Asprovaltáról. Odafelé minden simán gördülékenyen ment. A szerbeknél tankoltunk 1x (Eco), euróval fizettünk, átszámolva 1.75 a diesel.(Szívás volt). Macedónoknál 2-1-1 oda és vissza is. Stavrosnál 1.54 volt a diesel. Viszonylag kevés várakozás mindenhol.max 1 óra a befelé menő szerbeknél.
Visszafelé a szerb utolsó fizetőkapuknál torlódás, lassan haladva 1-1 óra. Röszke 5 óra várakozás, a többi türhető (0,5-1 óra).Belgrádnál a hídon mentünk folyamatos araszolással 1-1 óra kb.
Egyébként megvan a térkép ami Belgrád elkerülését mutatja,ez az amit osztogatnak,csak nem tudom feltölteni ide,de a honlapunkra feltöltöm,ott meglehet nézni.
Sziasztok!
Mostanában egyre többször olvasok a Belgrád környéki torlódás(ok)ról. Mivel lassan mi is útrakelünk, egyre jobban izgat a téma. Terv szerint kedden (aug. 9.) hajnal 3 körül fogunk kifelé menet átmenni Belgrádon, illetve következő héten csütörtök (aug. 19.) este 9 körül visszafelé.
Kérdéseim:
1. Hol lehet beszerezni az elkerülő út térképét? Ha le lehet tölteni valahonnan megnézném, ne ott kelljen rögtönözni, GPS-t átállítani stb.
2. Az elkerülőút megoldás az Aki által múlt héten említett Belgrád környéki völgyhíd felújítás miatti torlódásra is?
3. Kifelé is javasoljátok az elkerülőt a hajnali időpont ellenére?
4. Jól értem, hogy visszafelé már Tompánál is órákat kellett várni? Akkor esetleg el kellene gondolkodni a Horvátországon keresztüli hazatérésen?
5. Tavaly is kb. a fenti időpontban utaztunk, de akkor max. 1-1.5 órát vártunk hazafelé Röszkénél, és a kapuknál sem volt komoly torlódás. Ez most egy szokásos július végi tumultus, vagy készüljünk mi is hasonlóra 3 hét múlva?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a határokon mennyi alkoholt lehet átvinni fejenként Magyarországról Görögbe, és visszafelé is érdekelne. Gondolom házipáleszt (zárjegy nélkülit) nem lehet kivinni.
Köszi!
#1715632011-07-31 21:48:32 Válasz a #171556. hsz-ra
Kifelé "megkockáztatnék" amennyi csak kell,mert semmi ellenőrzés.
Visszafelé a magyar vámos szokott érdeklődni,de ,ha nem ipari mennyiségben gondolkozol simán átlehet hozni!
#1715642011-07-31 21:49:18 Válasz a #171534. hsz-ra
Szia!
Mi 18.-án hétfőn indultunk a határokon max. 1/2 órás várakozás, Belgrád délután 3 körül sima átjutás.
Vissza 28.-án csütörtökön este 9 körül értünk Belgrádba egy nagy felhőszakadás kíséretében, kb. 10 perc araszolgatás után simán tudtunk jönni. A röszkei határon nagy sor, kis érdeklődés után megtudtuk, hogy min. 4 óra várakozási idő van, ekkor lementem a leállósávba és addig mentem, amíg megtudtam fordulni és irány Tompa, ott 2 kocsi volt előttünk 5 perc alatt átmentünk.
#1715652011-07-31 21:49:29 Válasz a #171551. hsz-ra
Üdv hajnal79!
Az elkerülő térkép csak arra az esetre vonatkoz(ott)ik ,ha Belgrádban a Nis felé felhajtó (közvetlen a felüljáró alatti) csomópont le lenne zárva. Mivel talán csak nyár elején volt lezárva, szerintem aktualitását vesztette.
#1715662011-07-31 21:54:59 Válasz a #171565. hsz-ra
Így van,amikor feltetted tökéletes volt,de az a kerülő csak kis kerülőt jelentetett és a hidat nem is kerülte el,amíg útfelújítás volt akkor kellett csak!
Ez amit feltöltöttel egész Belgrádot elkerüli. Ezt osztogatják a fizetőkapuknál.
Szerintem amikor jó eséllyel bejöhet a kerülő az péntek és hétvége,tehát egy csütörtök hajnali vagy késő esti érkezéskor Én személy szerint nem kerülnék.
Legutóbb zolee84 szerkesztette (2011-07-31 21:56:21), összesen 1 alkalommal
Most nagyon sok újítás,javítás volt. Belgrád környéke és maga Belgrád, rossz időpontban katasztrófa,de pl. odafelé csütörtök 16óra körülkb. 30-40 perc alatt sikerült Belgrádon átmenni,de visszafelé Péntek 16óra körül,veszélyes volt.