Melus!Erre a kompra is kell a foglalás?Lehet megkérdezem a sofőröket ,mit szólnak ehhez a verzióhoz,nekik lenne könnyebbség,mert tuti nagyon fáradtak lesznek.Tavaly Thassosi utunkon pont erőnk végére értünk oda.Kicsit aggódom ,ez legalább 200 km -el talán többel is hosszabb lesz.
Dragont, szerintem nem kell foglalás, ez jóval nagyobb hajó. Amúgy azt gondolom, hogy mivel több Samis járat van, levehetik egymás válláról a terhet, mert jobban eloszlanak az utasok. Persze, nem árt időben ott lenni.
A sofőröknek biztosan könnyebbség, hogy nem kell még a szigeten is hosszabban kocsikázni.
Ionian Pelagos - itt az oldaluk, minden fontos infóval.
#2302092015-06-11 17:41:28 Válasz a #230200. hozzászólásra
Nagyon köszönöm Melus a linket.Írtam nekik kell -e foglalni.Nagyon elgondolkoztatott ,hogy ezzel a hajóval menjünk-e?
Tapodyt ,te mit szólsz hozzá,ti Fiscardo felé jártok.Melyik lehet a jobb választás?Lehet megkérdezem a szállásadót is.
#2302272015-06-11 19:11:27 Válasz a #230209. hozzászólásra
Elfogult vagyok,sajnálom ,nekem Lefkadán át kell mennem.
Sokminden arra húz.Pl a 35km/h-s sebességkorlátozó tábla is a szivemhez nőtt,minden évben látnom kell annyira egyedi,ilyet máshol nem látni!Szinte majdnem veri még az Egnatia Odoson a tehenes veszélyjelző táblát is.
Komolyra véve szeretek átmenni Lefkadán, engem ez felvillanyoz,egyáltalán nem nyomaszt.
#2302412015-06-12 01:31:19 Válasz a #230229. hozzászólásra
Tamás! Idén Görögországon átutazva láttam pár medve-veszélyt jelző táblát is, az mégiscsak jobb, mint a tehenes
A személyi igazolvány kérdésre válaszolva: aki teheti, személyivel lépje át a határt, sokkal gyorsabb, igaz, autónál 2-4 főre nem számottevő, de akkor is
A Myrtos-Platia Ammos kérdést pedig tegyétek fel Marcsinak, Ő már kint van hetek óta!! Ha itt nem, a Grand fórumán megtalálhatjátok, szívesen segít friss infókkal!! ha tényleg a minapi rengéseknél a Myrtos barlangjában sérült meg 2 turista, akkor nyilván a barlang és környéke is sérülhetett, valszeg azért van lezárva, hogy biztonságossá tegyék a sziklaoldalt!
#2302422015-06-12 06:50:26 Válasz a #230241. hozzászólásra
Szia itthom Árpi!
Látom sikerült rendesen feltöltődni.
A medve táblák ott ahol vannak nálam teljesen belefér,bár nekünk szokatlan,elmosolyogtató,de érdemes ezeken a helyeken kicsit szemügyre venni a drótkerítést amit odaépítettek,egyáltalán nem tréfa.
Ellenben autópályán tehenes tábla,szalagkorlát, drótkerítés,ez így együtt mindig megmosolyogtat.
A tábla tavaly is kint volt . most viszont a pálya felett van kint görögül s angolul váltakozik Már nem emlékszem a bear habitat....... a teljes szövegre de valami olyasmi hogy ne állj meg vagy valami hasonló szöveg. Medve itt is van ahol lakunk volt már gombászó hogy kizavarta az erdőből.amúgy szoktunk járni túrázni de még nem láttunk s ez így van jól. De ezektől függetlenül nagyon jo volt Lefkada. még egy kis időt el tudnánk képzelni pedig nem olyan rövid ideig voltunk se mi,se Árpiék. S az út is jó volt függetlenül az úton folyó munkáktól. Viszont ennyi rendőr.rendőr autó se szokott lenni.nekem csak annyi volt hogy egyik szerb kapunál szolt kapcsoljam fel a lámpám.olyat láttam mellettem elhúzott s rá pár km-re már félre volt állítva s büntetek .
Bocs ha hülyeségeket kérdezek, kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Szerintetek gyerekekkel le lehet menni Myrtosra? Az aszfalt út végén lévő parkolótól milyen terepen kell menni? Tudom, hogy vannak hullámos napok, amikor nem lehet fürdeni, nem is ez a lényeg.
Szerencsére nem nyávogósak, tavaly a kicsi csak 8 hónapos volt, amikor Zakynthoson Porto Vromiból elhajókáztunk a Navaggiohoz, és semmi baja nem volt, sőt végigvigyorogta. Főleg a görög zenét a hajón, már most rajongó!
Ha Platia Ammos megközelíthető lesz, akkor fentről gyerekekkel meg tudjuk nézni?
Ha jól rémik Kako Lagadira valaki írta valahol, hogy gyerekekkel nem bevállalható. Mit gondoltok?
Ioa, mi is vasárnap indulunk (leszerveztem a módosítást), tehát kb egyszerre leszünk kint a szigeten:)
Myrthos biztos szép lesz, de nem valószínű, hogy a gyerekek kedvence lesz (legalábbis a tavalyi tapasztalatok alapján a köves részek nem jönnek be nálunk), de megnézni meg fogjuk.
Kako Lagadi a páromnak biztos tetszene, így ha kötélen is, de le kell eresztenünk oda a gyerekeket, nincs mese:) Deha már láttak ott a parton gyereket (mondjuk nem mindegy, hogy mekkora gyerek volt), akkor csak nem hegymászónak kell lenni, hogy lejusson az ember.
Esetleg tudja valaki, hogy melyik részen gazdag a tengeri élővilág?
#2303722015-06-15 14:53:30 Válasz a #230369. hozzászólásra
Csillag, szuper Én nagyon bízom benne, hogy bejön majd a vasárnapi indulás mindannyiunknak
Néztem hétvégén az alábbi linket, és voltak fent várakozási idők, én fogom figyelni indulás környékén:
http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo
Hááát igen, nem valószínű, hogy hatalmas fürdést csapunk a kicsikkel Myrthoson. Tavaly Navaggio is olyan hirtelen mélyült, hogy a nagyobb lányomat is kézben fogtam. De nagyon élvezte a hullámokat, volt visongatás!
Kako Lagadira nekem muszáj lemennem, valahogy csak lejutunk!
Ha jól tudom a Paliki fsz-en, a Petani beach jó snorkis hely... Többiek?
Sziasztok. Csak egy kis info a Kako Lagadira utazóknak...Ha Skala felől érkeztek, az út jobb oldalán van egy kis kavicsos rész, ahol meg lehet állni az autóval... Itt egyből van lefelé egy ösvény, de ezt nem ajánlom itt elég meredek sziklákat kell megmászni. Viszont, ha a szalagkorlát mögött visszasétáltok Skala irányába kb 15 métert és ott indultok el lefelé, sokkal járhatóbb utat találtok.