Megtudnátok mondani milyen paírok kellenek külföldön egy személyautóhoz. Kell valamit kiváltai? Az is érdekene milyen biztosítást érdemes kötni az autóra? Elõre is köszi.
Zöldkártya,az autó papírjai,jogsi.Nemzetközi jogsi nem kell.Biztosítást mi szerettünk volna kötni autónkra tavaly,de miután elolvastam az egészet millió kérdésem lett.Fel is tettem õket.A lényeg,hogy a biztosítás 1 hónapig érvényes,5 vagy 8ezer ft,DE :csak segítséget nyújtanak,azaz keresnek neked egy szervízt,akik bevontatják az autódat és keresnek neked gyári alkatrészt.A szerelést neked kell állni.Ja,és esetleg az autóban utazók részére biztosítják a haza utat.Ezt a Winthertur oldalán is elolvashatod.Érdemes.
Ha az autódra van CASCO az elvileg hazahoz autóstól, ekkor külön bizti nem kell. Egyébként erre lehet kötni a határozott idõre szólót, ami ugyanezt tudja csak. De a kárt egyik sem téríti az 2 országban.
Mert a lényeg, hogy a szerb és macedón területre senki nem köt biztit velünk (a terület tabu - kiszámíthatatlan kockázat)
Görögországra meg az EU szabályai érvényesek, azaz CASCO, vagy külön bizti.
A zöldkártya talán nem is lenne szükséges, de a 2 említett országban randomszerûen kérik, he meg nincs, akkor megvetetik az ott kiállítottat (amit itthon ingyen adnak)
Szia Rebeka!
Bocsi,de még nem ismerjük egymást azért zavarlak,mert idén mi is autóval mennénk Nei poriba.Már többször voltunk görögországban,vonattal.Csak tavaly a máv lefelejtette 25 embernek a kusett kocsi felkapcsolását ezért döntöttünk,hogy autóval megyünk.Szeretném ha leirnád nekem,hogy mire kell vigyázzni,hol lehet tankolni stb.Mi a E 75. uton mennénk,Tompán keresztül. Tartok egy kicsit a szerbektõl mert az a hir járja,hogy apro ajándékokat kell adni nekik.Igaz ez? Mit tudsz róla?Mennyivel kell kb. számolni útiköltséget?
Válaszodat elöre is köszönöm!!!!
Szia Éva68
Ha autóval mentek, javaslom, nézzétek meg a forgalmi, zöldkártya lejárati idejét. Mi tavaly egy akkor 2 éves új autóval voltunk, nem is gondoltuk az indulás elõtt hogy meg kellene újítani a zöldkártyát. Hát odafelé úton Pécs környékén megállított egy rendõr, hogy szabálytalanul, a kanyarodó sávban elõztünk, és a papírokat kérte. Ekkor vette észre hogy lejárt a zöldkártya kb 3 hete. Mivel egyedül volt, felajánlotta, hogy ......Ft-ért mehetünk tovább! Akkor egy kicsit meglepõdtünk, de mondtuk neki hogy Görög o-ba megyünk, csak x ft van nálunk, hát elfogadta, és elengedett.
Mi számit nem saját tulajdonu autonak? A lizingelt kocsi is vagy csak az aminek a forgalmija nem a saját nevemen van? Ugyanis a lizingelt auto forgalmijában a "tulaj" mint üzembentarto-lizingelõ szerepel!
A forgalmiban két rublikavan az egyik a tulajdonos, másik az üzem ben tartó.
A legjobb tudomásom szerint valamelyik rovatban szerepelned kell , és akkor nyugottan kimehetel külföldre, nekem még eddig nem volt gondom vele