Paralia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 9751
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Zolee84
Törzstag
Törzstag
563 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146654 Üzenet linkje2010-07-30 10:55:59 

Tegnap indultunk haza Paráliáról és mind az emberekkel,mind az árakkal elégedett voltam nagyon! Csak jókat tudok mondani! A hangulat a régi és a sétálóutcák tele emberekkel. Az idő folyamatosan jó volt. 20 nap alatt 1 nap volt végig rossz idő és egy délután esett. Szóval akinek Parália a cél annak biztos jó nyaralása lesz.
# 9752
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kobobe
Aktív fórumos
Aktív fórumos
399 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#147012 Üzenet linkje2010-08-01 20:19:59 

Sziasztok

Sajnos.. újra itthon...

Többeteknek is megígértem megírom a Macedón személyis határátlépéses tapasztalataimat.
Jövet, menet kártyás személyivel mentünk és simán elfogadják. Többen is mérgelődtek a buszokon, hogy az Utazási Irodákban félrevezették Őket és volt akinek több 10 e Ft útlevélkészítési többletkiadása volt emiatt, hát inkább másra költhették volna ezt tudva.
Kérdezés nélkül elfogadják és nem hogy többletfeladatuk lenne vele, hanem hazafele már le sem vitték a személyiket a buszról, csak az útleveleket pecsételni....

A kinti idegenvvezetők ( természetesen nem a mi magyar idegenvezetőnk ...aki mellesleg görögül sem beszélt icon_smile.gif)nekünk is felhívták a figyelmünket, hogy fokozottan figyeljünk a csomagjainkra, ne hagyjuk a bőröndöket egy pillanatra sem őrizetlenül , mert az utóbbi időben sajnos vannak rossz tapasztalataik.

Parálián lényegesen kevesebben vannak ,mint az előző években, de talán ettől lett számomra még szebb.

# 9753
Zolee84
Törzstag
Törzstag
563 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#147022 Üzenet linkje2010-08-01 21:48:10 

Szerintem elegen voltak! Az utcák tömve voltak, hömpölygő tömeg volt minden este. Szó szerint alig fértünk el egymás mellett! Képeket kedden töltök és megírom a tapasztalatokat! 20 nap alatt 1.5 nap esős idő volt csak!
icon_biggrin.gif Az árak viszont kedvezőbbek,mint tavaly.
Az oldalunkon lesz több is kedden,de ízelítőnek néhány.
G.dinnye: 0.2euró, frappe 0.5, gyros 2, kenyér 0.5kg 0.7euró, Pepsi1.5liter 1.3 euró.....

# 9754
Hella
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#147038 Üzenet linkje2010-08-02 08:51:12 

Nincs valakinek olyan paraliai térképe,ahol fel vannak tüntetve az apartmanok helyileg is?
Egyet találtam,de csak számok vannak,nevek nélkül és nem is biztos,h. rajta van,amit keresek.
A Jorgos apartman pontos helye érdekelne,azt tudom,h. a kikötő közelében van.
Köszönöm!

# 9755
Hella
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#147040 Üzenet linkje2010-08-02 08:57:08 

http://www.freeweb.hu/paralia/images/map_paralia_large.jpg

Belinkeltem az előző hsz-emben említett térképet. Lehetséges,h. a 6-os vagy a mellette levő lenne
a Jorgos (kikötőnél) vagy annyira azért nincs kint? Milyen a tenger a kikötő jobb oldalánál?
A kikötő miatt nem túl mély és zavaros? Mi anno 2006-ban elsétáltunk 1-szer oda,de nagyon hínáros volt és eléggé háborgott,így nem mertünk fürdeni.
Köszi!

# 9756
Timy29
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#147195 Üzenet linkje2010-08-02 20:01:50  oceanis apartmanház

sziasztok!

most indulunk pénteken görögországba az ibusszal, és az oceanis apartmanházban fogunk lakni. esetleg tud vki vmit a szállásról? már sokfélét olvastam itt, de azt nem tudom, hogy edények, meg mondjuk serpenyő, ilyesmi van? mert azért egy-két dolgot szeretnénk csinálni az apartmanban, meg viszünk itthonról pár kész ételt, hogy azt azért vmiben meg tudjuk főzni? remélem ágyneműt nem kell vinni.
hallottam olyat, hogy paralia tengerpartja bár homokos, mégis nagyon koszos, meg tele van hínárral. mennyi ebben az igazság?icon_biggrin.gif nektek mi a tapasztalatotok?
a fakultatív programokban látszólag nagyon megoszlanak a vélemények, ha esetleg vki nagyon ajánl vmit, szívesen várjuk az ötleteket.
ibusz elmondása szerint 22-24 órás lesz az út busszal, úgyhogy már előre felkészülünk, reméljük azért megússzuk egy kicsit kevesebbel:)

előre is köszi az információkat!

# 9757
Kriszta9
Aktív fórumos
Aktív fórumos
67 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#147196 Üzenet linkje2010-08-02 20:12:50 

Timi29: a 650. oldalon (előző), meg egy párral visszább is többször írtam az oceanis házról.
Egyébként csak néhány dolgot kell vinni. Serpenyő, nagykés, dugóhúzó, konzervnyitó (bár az azt hiszem, valamilyen volt is), szóval csak ilyen extra dolgokat kell itthonról vinni. Szerintem egy viszonylag jól felszerelt ház. Bár idén nem volt seprű a szobákban és a folyosón sem, úgyhogy a felhordott homokot csak úgy lehet eltakarítani, ha az egyik közértben veszel egy kisseprűt (mi ezt tettük). Vagy viszel itthonról.

# 9758
Zolee84
Törzstag
Törzstag
563 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#147229 Üzenet linkje2010-08-02 22:04:53 

Parálián sem piszkos a tenger,csak felkavarja a sok ember a homokot.
Parália környékén ,viszont hétköznap gyönyörű tiszta a víz.
Hétvégén amikor a görögök is csatlakoznak a túristákhoz, akkor jobban felkavarodik,de ez szombat és vasárnap. Nekünk Korinos mellett gyönyörű tiszta volt a tenger és 20 nap alatt 1db medúzát sem láttunk,pedig minden egyes nap a vízben voltunk!
Szúnyog kevés volt.

# 9759
Christee
Törzstag
Törzstag
502 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#147307 Üzenet linkje2010-08-03 12:33:40 

Szerintem elég változó az út hosszúsága,én volt hogy 16 óra alatt kiértem,de volt 24 óra is!
Lepedő és párna van minden apartmanban/ha nem tévedek/,szerintem mindenki elégedett a lepedővel,nem hiszem hogy ebben a melegben nagy takaróra áhítoznál!Lepedő persze alattad is van,és van az amivel betakarhatod magad,ha mégis fáznál! icon_lol.gif

# 9760
Hella
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#147442 Üzenet linkje2010-08-04 11:41:37 

Sziasztok!
Meg tudnátok mondani,hogyha nem azzal az irodával megyek kirándulni,aki kint a partneriroda,hanem
valami olcsóbbal,akkor mennyibe kerülne kb. Thessaloniki és Athén? A többi olcsóbb kirándulás árairól
(Skiathos, Pöpis kalózhajó) már olvastam itt korábban is,csak ezekről nem találtam infót.
Köszi

# 9761
Emici
Aktív fórumos
Aktív fórumos
172 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#147521 Üzenet linkje2010-08-04 16:16:59 

Szia Hella!

Egy korábbi kérdésedre válaszolnék.
Konkrétan a Jorgos apartmanházzal kapcs.-ban.
Megnéztem a térképed és nincs annyira,kint,mint gondolod.
Picivel beljebb van. Kb. az Olympou és a Delfon kereszteződéseében található,talán balra a 2. apartman.
Nekem ismerőseim voltak kint egyszer ott akkor,amikor én és ők ott laktak,ez 2007-ben volt(akkor én az Anna-Ritában voltam) ,szóval homályosak az emlékeim,de a
kikötő biztos,h. jobbkézre esett,ha a tenger felé nézel.
Nagyon jó helyen van,nem olyan messze az élettől,mint pl. az Ino vagy Menta,mert azért azokhoz jó fizikum kell.
Viszont nem csak a Dias teszi azt,amit rtál,h. tolói buszra tesz fel,hanem az Apollón is,mi most oda is és vissza is így jártunk.
Jómagam O. Beachen voltam,de voltak mentások is a buszon,akik Parálián nyaraltak és már reggel fél 6-kor ott voltunk,de nekünk (Apollónosoknak) mázlink volt,mert nekünk 3/4 12-kor indult a buszunk Bp.-ről,nem 8-kor. Értem a félelmed,h. mi lesz,ha a Dias feltesz benneteket egy tolói v. korfui járatra,mert akkor bizony (mivel ezek már reggel 8-kor indulnak)
akár éjjel 1-2-kor is kiérhettek. Ezek sajnos tényleg valós problémák még főszezonban is( hiába írja 1-2 emberke,h. csak valami különleges alkalom lehetett,hát nem az,csak ők mázlisták voltak eddig),de mivel Neked problémás a Bp.-re jutás,főleg ünnepnapon(nekem is az lenne,a legközelebbi gyüjtőhelyen Bp. lenne,én se érnék oda), szerintem hívd fel az utazás előtt 2-3 nappal az irodát,mert kb. akkor írják össze
az utaslistát és jelezd a problémát. Hátha találnak valami áthidaló megoldást.

# 9762
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762
Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#147536 Üzenet linkje2010-08-04 17:36:39 

hella írta:
... hogyha nem azzal az irodával megyek kirándulni,aki kint a partneriroda,hanem valami olcsóbbal,akkor mennyibe kerülne kb ...

Megírhattad volna, hogy mik a partneriroda tarifái, a kintiek biztos örömmel segítettek volna, de így nem tudni, hogy "olcsóbb-e az olcsóbb"
Nekem a tavalyi tapasztalatom az, hogy akár 10 €-s különbségek is lehetnek személyenként ha a legdrágább és legolcsóbb árat nézed, de szerintem ehhez ne ragaszkodj görcsösen, mert lehet, hogy az olcsóság a szolgáltatás színvonalának rovására megy.

# 9763
Hella
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#147549 Üzenet linkje2010-08-04 18:55:46 

Szióka!
Köszi Emici,küldtem privit is,légyszi olvasd el!
Köszi még1szer!

Szia Bitang!
Mi a Dias-zal megyünk,itt Athén 40, Thessaloniki 20 euró.
Skiathosról nincs infóm, a Meteóráknál és görög esten pedig már 4 éve jártam.
A fenti árak az iroda honlapjáról valók,nem tudom,h. tükrözik-e a valóságot.
Ja, és köszi a tippet!
Üdv: Helga

# 9764
Zolee84
Törzstag
Törzstag
563 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#147723 Üzenet linkje2010-08-05 16:15:14 

Esetleg,ha valakit érdekel a kalózhajós kirándulást 17 euróért láttuk,a templom közelében lévő hölgynél.
# 9765
Biiuska
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
38 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#147729 Üzenet linkje2010-08-05 16:28:23 

melyik utazási iroda áll szerződésben az odyssia apartmanházzal ?
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 650 651 652 ... 800 801 802   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu