én is úgy gondolom, hogy szerbeknél jobb ha dinárral fizetek, de nem hiszem hogy megúszom a macis tankolást, mert görögben már nem akarok tankolni! macedonok simán elfogadják az eurot???
attila
elfogadják de mindig meg kell kérdezni és oda kell figyelni a váltásra, de ott eddig csak kártyával fizettem, a szerbeknél dinárral is és kártyával is
Hát ez az út torlasz nem egy jó hír. Remélem jött valaki haza az éjjel és tud valami jó hírt mondani, mert délután, vagy reggel indulnánk vissza.
Tankolásnál tőlem a master card-ot elfogadták, ha van kód. Tankoltam mac denárral is újabban, akkor 1 eurót 60 denárral váltottuk. A határon ( Gevgelija ) 1 euróért 61,50 denárt adtak.
Sziasztok ! a frissen hazaérkezettektől szeretném kérdezni, hogy Szerbiában Szabadka és Belgrád között illetve Vranje környékén hol tartanak az útépítéssel. Előre is köszi !
#1727442011-08-10 15:10:09 Válasz a #172645. hsz-ra
szerbiában az elsö mol kútnál tudsz váltani
a macedónoknál a spedicóknál szoktam váltani
hallotam már hogy a kártyás fizetésnél néha próbálnak limbózni
a macedónok.
mi péntek este indulunk.
Tegnap előtt jöttem Olimpyc Beach-re. A szerbeknél az utolsó 100-120 km nagyon rossz. Végig 60 km/h-s korlátozás, oda-vissza terelgetés. Néha följebb engedik a sebesség határt, de ott meg olyan az út, hogy 120-nál repültem, vagy két métert fölpakolt autóval. Előtte, még azért lehet haladni. Bár az sem egy magyar autópálya minőség. A szerbeknél OMV kutakon tankoltam, az Ignis ment vele. Mindenhol kártyával fizettem a benzint (szerbia-macedónia). A szerbeknél az autópálya díjakat is. Így mindenhol középárfolyamon számoltak. Akikkel jöttünk, ők Euróval fizettek mindenhol. Utólag számoltunk a nejemmel, mi olcsóbban jöttünk ki. A maciknál mindenhol 1 Eurót adtam, ott is ahol kettőt kellett volna. nem szólt semmit, csak adta a cetlit mindenhol. A kutaknál mindenhol megkérdeztem, hogy master card-dal lehet-e fizetni. Mindenhol lehetett, de azért illik előre kérdezni, vagy mutatni a kártyát kérdő tekintettel.
Egyenlőre ennyi. Ha valakinek kérdése van jelezze.
Sziasztok!Tegnap hajnalban érkeztünk haza Stavrosról. Az útvonal korlátozások azért kibírhatók, de persze nem tudsz olyan gyorsan haladni, azért inkább tartsd be a sebességhatárokat, mint fizess. Oda is és vissza is éjszaka értünk Belgrádba, ott nem éreztük a hídnál a korlátokat, rendesen haladt a forgalom. a maciknál és a szerbeknél is kártyával fizettünk a tankolásnál, tuti jobban jársz, mintha eurot adnál. Mielőtt tankoltunk volna felmutattuk a kártyát, hogy ezzel szeretnénk fizetni és ha elfogadják úgyis bólintanak, hogy igen vagy nem. A mi kártyánk sem dombor nyomott....
#1728872011-08-11 23:51:58 Válasz a #172802. hsz-ra
Így van, ha van kártyád, jobban jársz, ha azzal fizetsz (a közép árfolyamos váltás miatt). Nekem az elmúlt néhány évben (kb. 10 éve használok bankkártyát fizetésre) soha semmi gondom nem volt (no persze OMV, vagy MOL kutaknál tankoltam, a kicsiknél lehet probléma..általában nem jó a kártyaolvasó s, ez igen sz@r tud lenni, ha már porzik a tank).
A maciknál is lehet kártyával fizetni, az utóbbi időben egyre többfelé.
A tankolás miatt szerintem fölösleges a dínár, meg denár váltogatással szórakozni.