Megszületett a döntés: PARGA
Eddig Égei-tenger "fan"-ok voltunk...de most úgy gondoltuk, hogy kipróbáljuk a Jón-tengert is
A párommal kettesben utazom busszal az Apollon utazási iroda szervezésével 07.08-tól 10 napra. A Villa Dimitris-ben lesz a szállásunk. Pár napja fizettük be az előleget. Nagyon várjuk már....
Jön valaki a fenti időszakba az Apollonnal? Valaki szállt már meg itt? Van tapasztalatotok az apartmannal kapcsolatban?
Egy kis segítséget szeretnék kérni, hogy mi az amit mindenképpen érdemes megnézni Pargán és a környéken vagy inkább úgy fogalmazok, hogy mi az amit nem szabad kihagyni?
Annyi leírást olvastam, hogy most kavarognak a helyek...túl hosszú a lista...és próbáljuk úgy megszervezni, hogy az aktív kirándulós programok mellett maradjon idő a pihire, fürdésre is.Inkább a "saját magunk által szervezett" fakultatív programokat részesítjük előnyben, így tervben van az autóbérlés is. Aki bérelt itt autót Kb. mennyi annak az ára egy napra?
Júliusban kb. milyen meleg a víz- és a levegő hőmérséklete?
Hol kapható fincsi gyros és más tengeri étek?
Ha inkább a homokos strandot szeretem, akkor melyiket javasoljátok? A csapvíz itt iható vagy ásványvíz?
Most több kérdés nem jut eszembe..
Előre is köszi a válaszokat!! Minden jó tanácsot szívesen fogadok!
Programok gyalogosan:
Lichnos öböl a hegyen át, közben a hegytetőn a kápolnánál lehet gyönyörködni a kilátásban
Ali Pasa vára
Autóval érdemes elmenni az Acheron folyóhoz
esetleg szervezetten a Vikos kanyonhoz, Meteorákhoz, Paxi-Anti Paxi
Autóbérlés egy napra itt is olyan 35-40 Euro
Lefkada, Korfu szerintem nem érdemes egy napos programként, oda egy teljes nyaralásra inkább
Homokos strand inkább csak a Valtos északi fele, a többi kavicsos, köves
A csapviz iható
Az idő júliusban biztos meleg lesz, a tenger már most 20,8 fokos, jelenleg is sokan fürdenek, pedig még csak május eleje van, két hónap alatt 5-6 fokos simán melegedhet a viz
Sokan ajánlották a Gyros 33-at, nekem nem jött be, inkább az a kis hely, ami majdnem azzal szemben van, a tengerre néz a terasza, nevét sajnos nem tudom, de ha megyünk az utcán, akkor jobbra van a 33-as, balra szemben vele egy másik, és néhány lépéssel előrébb van, ami szerintem jobb. A kikötőnél sok taverna van, lehet válogatni, a várhoz közel pedig a Sakis, amit sokan ajánlanak.
Olyan kérdésem lenne, hogy tud-e valaki valamit a fakultatív jellegű kirándulásról Korfura? Mennyi időt lehet rá számolni, és miket lehet ennyi idő alatt meglesni?
Előre is köszönöm : )
Úgy emlékszem itt a fórumon olvastam, hogy nagyon kevés sz idő a nézelődésre, mert sok elmegy az oda-vissza útra.
Egyébként meg ilyen távolabbi helyeket szerintem akkor érdemes beiktatni ha sok időre megy az ember és már mindent megnézett a környéken. Én is azért döntöttem úgy, hogy a Lefkadai kirándulást inkább hagyni kéne.
#2019172013-05-07 12:38:49 Válasz a #201892. hsz-ra
Szia MaciG!
Igen ezt nézegettem és már mástól is hallottam Először nem is én akartam, azután rám is átragadt a lelkesedés. De az talán belefér, hogy egyik reggel busszal ellátogassunk Igoumenitsába. Mindig szeretünk egy picit csavarogni, remélem idén sem lesz másként.
#2019212013-05-07 13:01:37 Válasz a #201917. hsz-ra
Közben meg is találtam. Egyik fórumtársunk által készített videó szerint 3 és fél óra az út. Nem tudom ez oda-vissza ennyi-e ,de ha nem 7 óra azért elég húzós.
Én Syvotát javasolnám, mert közelebb is van, és van is ott elég sok látnivaló.
A víz az elég sekély, nagyon jókat lehet snorizni és van ilyen kis kirándulás a kisebb szigetek körül vízi taxival, és még a kék lagúnában is lehet fürödni.
#2019452013-05-07 20:43:12 Válasz a #201942. hsz-ra
Igen, lehet motorozni a hegyekben Parga fölött.
Ha arra a tóra gondolsz (Valtos Kalodikiou), ami a pargai bekötőút elején van, az nem nagy durranás.
Nem járható körül, nagy részét benőtte a vízinövényzet.
Ha A Lichnos strandra kis ösvényen szeretnénk eljutni gyalog (Amiről már volt szó) annak hol a "bejárata"? vagyis merre kell elindulni Pargárol, hogy megtaláljuk az ösvényt?
A Piso Krionery-től kifelé induljatok a Bakas apartman irányába,s ennek az útnak a végén megtaláljátok majd az ösvényt Gyönyörű,meseszép,nagyon hangulatos átmenni az olajfa ligeten
Üdvözlettel:
Napfény
Lassan lassan közeleg az indulás Pargára! )
Kérlek írjatok már pár aktuális árat mivel legutóbb 3 éve voltunk Görögországban!
Ásványvíz
Kimérős (szőlőből készült) fehérbor
Sör
Gyros
Tej
Kenyér
Tintahal karika
Zöldségek
Fagyi
Palacsinta
Esteleg ha valakinek van ötlete a bor , gyros , tintahal , fagyi jó minőségű fellelhetőségére azt is nagyon szívesen venném.
Biztosan sokan idéznék be újra + újra a hsz-t.
Sziasztok!
Sajnos az idei nyaralásunk nem fog összejönni egy külföldi munkavállalás miatt ezért gondoltam kiírom hát ha valaki szeretne utazni mivel úgy látom nagyon menő most Parga, átruháznám. Még januárban foglaltuk mi is le. Utazás busszal 2 hét 2 fő részére Villa Vasso januári ára, ultra first minute kedvezménnyel 153 e. Ft baleset biztosítás nélkül. Gondolom az irodával meg lehet beszélni az egy - egy hetes megoldásokat is. Abban az esetben nem tudom hogy változik az ára. Időpont: aug. 27- szept. 10. Utazás napja aug. 26 haza érkezés pedig szept. 11.
Akit érdekel írjon emailt és megírom az iroda kontakt személyének elérhetőségét. Fizetni az irodának kell!