Gégé most már ne gyere vissza,elhasználtuk a maradék vizet is a tengerböl
hétfön reggel indultunk 3.15 kor peströl,délután 3 kor átléptük a görög határt,ötkor már lubickoltunk de elötte még a sátrat is felállitottuk a kempingben,a határokon 0 másodperc várakozás,fizetökapuknál ugyszintén,a sebesség korlátozásokat betartottuk, 40 es táblánál 50 el,60 as nál70 el,80 as nál 100 al,de a pályán is csak 110 el jöttünk,sehol sem mértek,nem kekeckedtek
Ja tényleg...mit jelent az, hogy sárga alapon van a sebességkorlátozó tábla? Van valami jelentősége?
Erre gondoltál?
2010 január 1. óta érvényes KRESZ módosítás: „A közúti jelzõtáblák az észlelést elõsegítõ sárga vagy fényvisszaverõ sárga háttéren is elhelyezhetõk.” (A kép Görögországban készült még 2008-ban.)
#1741312011-08-25 09:57:12 Válasz a #174128. hsz-ra
Pinga...
Azért őszre valamennyit töltsetek nekünk vissza, mert novemberben megyünk vissza Korfura . ne kelljen már a száraz mederben sétálgatni.. Szerencsétek volt a határokon, mi most visszafele kb 2.5 órát csesztünk el összesen a határokon. Egyedül a görög határon tudtunk .00001 másodperc alatt átmenni odafele. Pedig a mac bódékig ért a sor, de mi szépen szokás szerint kikerültük a sor aztán már megállás nélkül mentünk is át. Volt egy két magyar a sorban akik anyáztak, de nem foglalkoztunk velük. Ennyi előnyét vettem észre az unios belépésünknek hogy nem kell várakozni, amit mi szépen ki is használtunk, mint mindig......
#1741542011-08-25 13:08:15 Válasz a #174131. hsz-ra
Szia Gégé!
Visszafelé a SRB-HUN határra nincs véletlenül hasonló csalhatatlan technikád? Sokan örülnénk neki, ha azt is megosztanád!
Bár a mi határőreink szerencsére sokkal precizebbek a görögöknél, ezért ismeretlen fogalom nálunk a kábszer, csempész cigi stb.
Megpróbálom még egyszer itt mielőtt feladnám a postán, ha valaki kocsival megy Korfura annak lenne egy üzletem, ki kéne küldenem egy csomagot ami kb 40kg, szállítmányozási cégekkel nem tudom biztonságban megérkezne-e. Egy kozmetikai cikkeket gyártó cég mintakollekciója lenne, ha befér valakihez 30.000.-ft tudok adni a fuvarért!
Ha valaki elvinné írjon privátban!
Máskor is csak a baloldali két sáv van nyitva, de mi a buszsávon mentünk át ..
Két sáv .. na ti sem jártatok még arra szombaton.
(két hete ugy hozta a balsort, hogy pont szombat délután értünk a görög határra, hát azt a sok szerb és maci autót (de a külön megnyitott EU sáv működött )
Más. Tompa ma (szerda) reggel 7 óra. Kb 25-30 autós sor. Magyarok próbálnak hazajönni az Eu sávban, de (szolgálat átadás miatt) kb fél órát kell várni.
Szóval aki arra jár, ilyen időben számítson kicsit hosszabb várakozásra.
Ja tényleg...mit jelent az, hogy sárga alapon van a sebességkorlátozó tábla? Van valami jelentősége?
Erre gondoltál?
2010 január 1. óta érvényes KRESZ módosítás: „A közúti jelzõtáblák az észlelést elõsegítõ sárga vagy fényvisszaverõ sárga háttéren is elhelyezhetõk.” (A kép Görögországban készült még 2008-ban.)
Nem erre, hanem csak sima kör tábla és a háttér fehér helyett sárga.
Belgrád.
Nem tudom, volt-e már másnak is ilyen "szerencséje", nekem sokadik belgrádi átkelés alkalmával sikerült a nisi autópályára való felhajtást elbaltázni, így szépen elindultunk a belgrádi repülőtér felé (van, aki a felhajtón egy elegáns hátramenetet kapcsol ebben az esetben, de engem hajtott a kíváncsiság )
Szóval, ha más is ilyen marha lenne, nyugi, kb 5 perces autókázás után van egy lehajtó a reptér felé, és az autópálya alatt áthaladva a jobbos ív előtt van egy keskeny átvezető sáv balra, vissza, Nis felé (baromi könnyű elnézni, mert elég hülyén van kialakítva, de ki van táblázva!).