Sziasztok!
Én is olvastam az Ibusz honlapján,hogy a Mediterrán Tombolában benne van Karpathos.
Viszont ciki vagy éppen nem ciki, én még nem is hallottam róla. Azt se tudtam hol van bár ezt már meg néztem.
Úgy néz ki egyenlőre hogy újra benevezünk erre a Fortuna akcióra. Voltunk már velük igaz akkor buszos úton.
Írnátok nekem Karpathosról? Jövő szeptemberben mennénk akkor 22 hónapos lesz a lányunk. Élvezné ő is ? Vagy inkább zárjuk ki?
Akár privátban is írhatnátok róla mert biztos volt téma minden féle itt de egy 14 hónapos mellet nehéz visszaolvasni
Este van időm olvasgatni mikor alszik de akkor telefonról és úgy élvezhetetlen. A sziget amúgy gyönyörű,örülnénk ha ezt kapnánk!
Karpathos népszerűség tekintetében valóban nem tud versenyezni a többi felkapott dodekani szigettel: Kos és Rodosz szigetével. De ez egyáltalán nem válik a hátrányára szerintem! Aki a nyugalmasabb nyaralást keresi és a turizmus által kevésbé "fertőzött" helyet keres, az itt jó helyen jár. Látnivalók tekintetében Karpathoson inkább a természetiek dominálnak, (amik valóban lenyűgözőek) bár van pár történelmi is. Az nyugatra néző települések szelesebbek, pl. Lefkos, Arkasa, míg a keletiek, pl. Kyra Panagia, Apella szélvédettek. Ez utóbbi volt a mi kedvencünk.
Mi járművel voltunk, így a tömegközlekedésről nem tudok nyilatkozni. De meglátásom szerint autó bérlése ajánlatos, főképp, hogy kis gyerekkel lesztek.
Üzletek és boltok tekintetében az ellátás zöme a fővárosra, Pigadiára és közvetlen környezetére koncentrálódik (a sziget össznépességének kb. fele itt él ~3,000 fő). Összehasonlítva a fent említett szigetekkel, sokkal szegényesebb a választék, de az alapvető dolgok természetesen kaphatóak.
Karpathos úthálózata jó, információim szerint kész lett az Olymbosba vezető rész is. Így, ez az eddig relatíve elzárt település (a leírások szerint 2,000 évig csak szamárháton lehetett megközelíteni, bár jó pár éve már készült az odavezető út) is elérhető járművel. Ez persze nekünk turistáknak jó, de valahol mégiscsak egy kuriózummal lett szegényebb a világ...
A szeptember még ott is jó időt jelent, tehát fürdésre és kirándulásra is alkalmas.
Az "A" tervünk szerint, mi is megcélozzuk jövőre Karpathost a gyerekekkel...
#2115872013-12-20 10:07:22 Válasz a #211582. hsz-ra
ha jól emlékszem tervezitek már egy-két éve a visszatérést, úgyhogy nagyon drukkolok, h most minden, minden téren úgy alakuljon ahogy szeretnétek és vissza tudjatok térni a dodekániszoszba!
#2115902013-12-20 12:23:26 Válasz a #211557. hsz-ra
Igen vissza tudok olvasni és vissza is fogok,de nem szeptemberben áll szándékunkban foglalni hanem 2-3 héten belül. Addig meg bizony nincs időm visszaolvasni mikor 3-4 naponta kb 20 percre jutok géphez. Így egyszerűbb volt kérdezni.
Úgy meg nem foglalunk és soha nem is foglaltunk sehova szállást még itthon sem hogy nem tudtuk milyen! És mint írtam a szigetet egyáltalán nem ismerem!
Az meg hogy egy 22 hónapos élvezné e az igen gyerek és szülő függő. De arra voltam kíváncsi van e olyan program amit élvezne. Nem fogom elcipelni egy egész napos buszos szigetnéző kirándulásra. Az kínzás neki is,nekünk is és a többi utasnak is. Viszont egy rövidebb 2-3-4 órás hajózásra elvinném mert az biztos tetszene neki.
Nem vagyunk az olyan nyaralások híve,hogy kidőlünk reggel vagy a medence mellé vagy a partra és esszük a lecsót vagy a paprikás krumplit. Ezt a Balaton parton is meg tudjuk csinálni. Nekünk egész nap mehetnékünk van.
Azt hiszem te írtad mit várunk el egy nyaralóhelytől. Legyen szép és tiszta,nyugodt de mégis pörgős nem vagyunk még nyugdíjasok,ha nem is a szállás helyen de legyenek látnivalók nem feltétlenül történelmi és ami már szempont gyerekbarát legyen
Azt hiszem leírtam mindent !
#2115922013-12-20 12:27:19 Válasz a #211558. hsz-ra
Bocsi de ezt én se értem hogyan került ide ez a sznob dolog! Nem tartom sznobnak aki nem felkapott szigeten nyaral. Örülök neki hogy megteheti és engedi a pénztálcája! Mienk valószínű soha nem fogja megengedni.
Pedig sok olyan hely van ahova elmennék. Ezért is csillant fel a szemünk a Fortunában erre a lehetőségre is
#2115952013-12-20 12:37:48 Válasz a #211590. hsz-ra
azt gondolom, h egy szép nyaralás elérésére fordítandó energiát nem fogod tudni 'áthátékázni' másokra, pl. egy fórum közönségére. hiszen ha neked nincs időd a saját nyaralásotokra, másnak miért lenne, nem igaz?
ez nem ügyfélszolgálat, ez egy fórum. sokan, sok mindenben igazán szívesen segítenek itt, ahogy most is tették neked, pedig az efféle nagyon általános kérdésekre a legnehezebb jól válaszolni szerintem (hiszen nagyon szubjektívek az ilyesmik).
viszont azért azt túlzás várni (végképp elvárni), h döntsenek is helyetted.
ha nincs időd, energiád megalapozott döntést hozni (természetesen előfordul az ilyesmi, nagyon is elő), akkor lehet az volna most a legokosabb, ha ezt a lehetőséget most elengednéd, és akkor döntenél ha megalapozott döntést tudsz hozni. karpathos megvár, ott lesz jövőre is. idén pedig esetleg egy olyan helyre kéne utaznotok, amiről többet tudsz, aminek olyan szintű megismerésére, ami alapján te döntést tudsz hozni, kevesebb energiát kell fordítanod.
de persze ez is a te döntésed, csak csacsogok. remélem sikerül megtalálnotok a tökéletes helyszínt!
Viszont egy rövidebb 2-3-4 órás hajózásra elvinném mert az biztos tetszene neki.
Akkor azt kell megkérdezni.
Tavaly Pigadiából nem volt, Diafaniból lehet rövidebb hajó(csónak)utakat találni, vagy kialkudni.
picimancs írta:
Azt hiszem te írtad mit várunk el egy nyaralóhelytől. Legyen szép és tiszta
Ez tök szubjektív.
picimancs írta:
nyugodt de mégis pörgős
Mit jelent a pörgős neked?
picimancs írta:
de legyenek látnivalók nem feltétlenül történelmi
Hanem?
picimancs írta:
és ami már szempont gyerekbarát legyen
Pontosabban?
Egyébként 2-3 hét is bőven elegendő arra, hogy a saját (!) nyaralásához az ember annyi infot összeszedjen, hogy eldöntse, érdekli-e egyáltalán az adott hely, vagy sem... Ám, ha te mégsem tudsz erre szorítani valamennyit, akkor tényleg legalább konkrét kérdéseket fogalmazz meg - és ezt abszolút építő jelleggel írom.
Sokan hallgattak már mindenféle netes infokra, utazási irodák hablatyaira, vadidegen emberek tanácsaira (mert kényelmesebb volt úgy) - és csalódtak. Karpathosról tudnod kell: bele lehet szeretni menthetetlenül, ám nagyon fogsz kínlódni egy hét alatt is, ha te a másik kategóriába tartozol, és nem találtok egymásra a szigettel.
Nem szoktam le- vagy rábeszélni bárkit is utazásról tök ismeretlenül, de most csatlakozom Rollohoz: ha most ennyire nincs időd foglalkozni vele, akkor inkább zárd ki, és hagyd a kalapban az általad ismert helyeket, aztán jövőre megcélozzátok ezt a szigetet - ha addigra úgy döntesz, nektek való lenne.
#2116002013-12-20 15:49:49 Válasz a #211594. hsz-ra
Rollo: jól emlékezel, valóban tervezzük egy ideje, hogy lemegyünk. Egyébként köszönöm a jókívánságot, remélem, hogy sikerül összehozni a visszatérést jövőre.
Picimancs: szívesen
Elsősörben azt kell végiggondolnotok, hogy egy 22 hónapos gyereknek mi a jó? Szeret bóklászni, gyűjtögetni dolgokat (kavicsok, falevelek, stb,) vagy nem annyira mozgékony és több időt is kibír egy helyben. Mennyire bírja az utazást? Tud-e idegen helyen aludni, stb, stb...Fokozottan fel kell készülni arra (főként mert idegen helyen lesztek), hogy egyikőtöknek mindig szömmel kell tartania a kicsit. Bár szeptemberben már nincs akkora forróság, de egy ekkora gyerek akkor sem lehet egész nap kint a parton, ezt is be kell kalkulálni...
Ezt kell összhangba hozni azzal, ami nektek is szükséges a nyaralás alatt. De az elsődleges akkor is a gyerek igénye és kényelme! Mert ha ő nyűgösködik és valami rosszul sül el, akkor a ti nyaralásotok is odalesz. Ezért mi pl. 2012-ben csináltunk egy "próbajáratot", hogy lássuk azt, hogy miként is működik ez a gyakorlatban. Autóval felmentünk a Balti tengerhez, az éppen egy éves kislányunkkal. Sok tapasztalatot gyűjtöttünk és ezek alapján már jobban tudunk tervezni a jövőben.
Karpathos jó is lehet, meg nem is...(szerintem ) pár dolgot kiemelve...
-jó, ha tudtok autót bérelni, amivel felfedezitek a szigetet és találtok egy megfelelő szállást. Végigjártok pár partot és megtaláljátok a nektek megfelelőt, ahol szívesen töltitek majd el az időt. Ha beéritek Pigadia "nyüzsgésével", ami tulajdonképp a kikötőre és környékbeli pár utcára (amik alapvetően nagyon hangulatosak) korlátozódik. Ezek pár óra alatt bejárhatóak. A többi kisebb településen, gyakorlatilag szinte nulla az éjszakai élet véleményem szerint.
-rossz, ha nem akartok autót bérelni és tömegközlekedéssel szeretnétek eljutni A-ból, B-be. Ezt én pl. a kisgyerek miatt nem vállalnám. Ha nem Pigadiaban lesz a szállásotok, fel kell készülni a nagy-nagy nyugalomra Ezeken a kisebb helyeken a pár helyi látnivalón kívül, max. a túrázgatás lehet alternatíva. Nagyobb üzletek csak a fővárosban vannak.
Mi ha megyünk jövőre, akkor Karpathos mellé bevesszük ismét Rodoszt is, mert a kettő jól kiegészíti egymást. Csak egy javaslat, mint Rollo írta, ha bizonytalanok vagytok, akkor hagyjátok Karpathost későbbre. Véleményem szerint (ezzel nem akarok befolyásolni senki sem!) Rodosz vagy még inkább Kos sziget alkalmasabb helyszín lenne a ti közös nyaralásotokhoz. Ezért nálunk "B" tervként önállóan Kos sziget szerepel, az "A" terv mellett, ahol Karpathos és Rodosz együtt lenne. Nem lebeszélésképpen, mert Karpathos valóban csodaszép (a tenger kékje és a fenyőerdők zöldje együtt gyönyörű és a sziget tényleg egy kis gyöngyszem és különlegesség) de mindenképp alaposan át kell gondolnotok a dolgot szerintem...
Rá kell szánni az időt és nézegessetek képeket, olvasgassatok róla (is) minél többet...
#2116082013-12-20 22:10:16 Válasz a #211593. hsz-ra
Szia Picimancs!
Úgy látom, ti sokkal inkább a gyerek miatt gondolkodtok Karpathos kizárásán, nem azért, mert eddig nem is hallottatok róla. Azt írtad, gyönyörű és örülnétek, ha ezt kapnátok, azaz már biztosan láttál szép képeket, s kettesben akár már kalandvágyból is elmennétek, hiszen kár lenne kihagyni egy ilyen jó lehetőséget. Kisgyerekkel viszont már más a helyzet, s nagyon is meg tudom érteni, hogy elsőgyerekes szülőként valaki egy fórumon kéri ki olyanok tanácsát, akik már jártak a szigeten, még ha nem is volt ideje visszaolvasni, tapasztalatból tudom, milyen kevés ideje van egy anyának egy 14 hónapos gyerek mellett, akire minden percben figyelni kell, alvásidőben pedig ott a sok házimunka. Valóban jobban örül az ember a konkrét kérdéseknek, mert sokkal könnyebb válaszolni, de nem kötelező válaszolni, viszont érdemes kérdezni, hátha valaki válaszol, s azzal is könnyebb lehet a döntés!
A szeptember jó időpont, valamennyit már enyhül a szél, de még mindig szerencse dolga, milyen időt fog ki az ember, Karpathost pedig a szelek szigeteként is emlegetik. A fő kérdés tehát az, van-e szélvédett, lassan mélyülő, lehetőleg homokos öböl, hiszen egy 22 hónapos gyerekkel ezek a legideálisabb körülmények, ha a szülő is szeretne magának néhány nyugodt percet. Van, akinek a kavicsos part sem probléma, mert a gyerek jól eljátszogat a kavicsokkal is, de biztosan jobban oda kell figyelni, nehogy akár véletlenül is eltaláljon valakit, s ez ebben az életkorban még teljes mértékben a szülő felelőssége. A jó hír az, hogy van , ezért írtam rögtön Ammopiról és Lefkosról, ráadásul az is szerencsés számotokra, hogy mindkettő az utazási irodák kínálatában is szereplő helyen illetve azok közelében van, s ezért adtam meg a linket ahhoz az oldalhoz, ahol már egyszer leírtam a két hely előnyeit és hátrányait (57. oldal: #852, #854), de most beillesztem ide is, hogy egy helyen legyen az információ, s Lefkosnál még ki is egészítem, amit akkor kifelejtettem:
Ammopi mellett szóló érvek:
- közel van Pigadiához, ami szerintem a görög szigetek egyik leghangulatosabb fővárosa (minket legalábbis rabul ejtett),
- ha az egész szigeten tombol a meltemi, itt van a legnagyobb esély a szélmentes strandolásra,
- különleges színű, kristálytiszta vizű öblei vannak, amelyeket kiépített sétány köt össze,
- homokos és kavicsos part is van, a kavicsos strandon érezhetően melegebb a víz,
- a főváros közelsége miatt mindenhová könnyű eljutni, s a közelben van a sziget összesen 4 benzinkútja,
- könnyen elérhető néhány igazán szép strand (Diakoftis, Damatria, Michaliou Kipos).
Hátrányok:
- a strandok főszezonban zsúfolttá válhatnak, mivel a legtöbben ide menekülnek a szél elől, így van egy kis üdülőtelep érzése, bár más szigetek felkapott helyeihez képest ez még mindig a jól tolerálható kategória,
- Karpathos északi feléhez képest elmarad szépségben és különlegességben, de ha van autója az embernek, szállás szempontjából igazán praktikus lehet.
Lefkos mellett szóló érvek:
- szintén több öbölben lehet strandolni, háttérben a sziget legmagasabb hegyével és a csúcsra szinte folyamatosan felkúszó felhőkkel, igazán különlegessé téve a tájképet,
- szintén van szélvédett homokos öble, ahol a víz lassan mélyül, így kisgyerekkel is jól használható,
- könnyen elérhető Olympos, ami garantáltan az egyik legkülönlegesebb élmény a szigeten, ahová most már aszfaltozott út vezet,
- az északi eldugott strandok is innen közelíthetők meg a legjobban, oda viszont nem árt a terepjáró,
- ha Apellára és Kyra Panagiára többször is el akartok menni, a sziget legszebb részén át vezet az út, ahol már a kilátás kedvéért is megéri sokszor végigmenni.
Hátrányok:
- ha valaki egy kis nyüzsgésre is vágyik a nyaralás során, Pigadiába kell autóznia, ami a sziget nagyobb É-D-i kiterjedése miatt viszonylag hosszú időt igényel, ráadásul megdrágítja a nyaralást az átlagosnál magasabb benzinárak miatt,
- az esti sétákat megnehezíti a part menti út szűkössége, ahol egymást kerülgetik a gyalogosok és az autók,
- a víz meglepően hűvös a sziget keleti partjaihoz képest, a homokos strandon sok a hangya, előfordulhat, hogy az egyébként kristálytiszta vizet apró algadarabkák teszik enyhén zavarossá,
- nincs benzinkút, bár autóbérléskor teli tankkal adják át az autót, de mindenképpen Pigadiába kell menni tankolni is.
Persze ami valakinek előny, az másnak lehet hátrány is, de úgy gondolom, ebben azért sok számotokra fontos információ is van, ami alapján mérlegelhettek, hogy cserébe az olcsóbb árért megéri-e az utazási irodára bízni a döntést, vagy inkább most nem éltek a lehetőséggel és máshová mentek. Még Arkassa szokott szerepelni az ajánlatok között, amiről elmondanám, hogy szintén van egy szép, lassan mélyülő, homokos öble, csak gyakran erősen szeles és hullámzik, azaz kisgyerekkel nem a legjobb választás, kisebb az esély a nyugodt strandolásra (néhány gyerek akár ijesztőnek is találhatja, s bár időnként határozottan jólesik ugrálni a fehér habokban, a napokon át folyamatosan tartó hullámzás már idegesítő lehet). Ammopi ebből a szempontból sokkal megbízhatóbb, s Lefkos központi, homokos öble még az, ahol a legnagyobb szélben is van esély a nyugodt vízfelszínre, csak itt hidegebb a tenger, mint a sziget keleti oldalán, ahol ráadásul Karpathos legszebb strandjai is vannak: Apella, Kyra Panagia, Achata. Mindhárom kavicsos, de gyönyörű, ráadásul nagy szélben is élvezhető lehet, Apellán előfordul, hogy a hegyről lezúduló szél pont a strandot kerüli ki, Kyra Panagiát és Achatát pedig szikla védi a nyáron jellemző erős északi széltől. Elég gyorsan mélyülnek, de úszógumival bevehetőek még egy 22 hónapossal is!
Ha van lehetőségetek autót bérelni lehetőleg több napra, akkor már nyert ügyetek van, azzal mindig oda mehettek, ahová akartok, érdemes figyelni a szélelőrejelzéseket és ahhoz igazítani a programot. Utazási irodával a legszerencsésebb szálláshely Pigadia lenne, nagyon hangulatos kisváros még barátságos nyüzsgéssel, este ráadásul lezárják a kikötőbe vezető parti utat, így jókat lehet sétálgatni, ahol még a gyerek sem fog túlzottan elfáradni, mert nem egy nagy helyről van szó, pont ettől olyan bájos. Mi magánszervezésben utaztunk és Kyra Panagián laktunk, de sokszor mentünk esténként Pigadiába, annyira tetszett. Bármikor visszamennék!!!
Ha visszagondolok az első nyaralásunkra gyerekkel, aki akkor 19 hónapos volt, először nem is a hely, hanem a lányunk turpisságai jutnak eszembe, már ezért is megéri gyerekkel nyaralni menni, örök emlék lesz, az biztos! Mi is sokáig a homokos partokat kerestük pont a gyerek miatt, lehetőleg a parton laktunk, így volt a legkönnyebb a délutáni alvás, s persze minden programunkat a lányunk igényeihez igazítottunk. Nyilván kevesebb lehetőségünk volt a felfedezésre, mintha csak ketten lettünk volna, de másfélévesen megjárta Krétát repülővel és onnan Santorinit hajóval, amire azóta is nagyon büszke és imádja a képeket és a róla szóló történeteket. Azóta is minden évben visszük, így az elmúlt tíz évben rengeteg különleges közös emlékünk született, s ma már tényleg mindenhová mehetünk, ahová csak akarunk, a mély vízbe is gond nélkül beúszik velünk. A kiskori videók pedig egyenesen aranyat érnek, sikerült jópár vicces jelenetet is megörökíteni, s milyen jót lehet derülni ezeken hideg téli estéken! Megfizethetetlen és megér minden fáradozást!!!
#2116192013-12-22 10:18:24 Válasz a #211608. hsz-ra
Talán nem túlzok azzal, hogy jót tesz a fórumnak, hogy Bea itt van
Elég sok helyen járt, és így le tudja írni ...
Nálunk is "kívánságlistás" Karpathos egy ideje és nagyon sok hasznosat leírtál így egy hozzászólásban, itt is köszi Bea !!
Ha jól tudom, jövő évtől már az Apollon is utaztat ide, de kérdés, hogy árban megéri-e majd, Olympic-kel sem drága a repjegy Athénből ...
off: nézegetve a látnivalók listáját, azért ez rövidebb, mint Milosé, talán össze lehet mérni, hisz mind2n a természeti adottságok dominálnak. Vagy rosszul gondolom? Itt is van 2 hétre bőven látnivaló?
#2116202013-12-22 11:10:39 Válasz a #211619. hsz-ra
hát, ez megint teljesen szubjektív. ha olvastad bea blogját láthattad, h ők többször is visszamentek ugyanazokra a partokra is, ennek ellenére (vagy éppen ezért, inerciarendszer kérdése) minden sorból érződik (azt hiszem ), h nagyon is kitöltötték a két hetet.
mi egy hetet töltöttünk ott (reklám: nekem is van erről poszt a blogomon ), szintén voltak helyek ahol többször megfordultunk, miután számunkra csak a pigadiától északra lévő része volt bejövős a szigetnek (viszont az rendkívül), az alatta lévő nem nagyon illetőleg bizonyos részei nagyon nem.
vagyis, nekünk meg azt hiszem elég volt az egy hét-ennek ellenére visszamennék, h a pontikos által ajánlott közeli szigettúrát megcsináljam, valamint egyszerűen csak ott lenni, ejtőzni, érezni.
Talán nem túlzok azzal, hogy jót tesz a fórumnak, hogy Bea itt van
Állította valaha valaki az ellenkezőjét?
Hidalgo írta:
Olympic-kel sem drága a repjegy Athénből ...
Ám egy éj athéni szállás vagy reptéren alvás pluszban benne van a pakliban, mert odafelé a budapesti géphez nincs csatlakozás aznap este.
Hidalgo írta:
Itt is van 2 hétre bőven látnivaló?
Ez tök szubjektív, és itt jön be a képbe az, hogy van pl. Bea leírása egy adott nyaralásról, van a fórum, vannak az útikönyvek, és mindenki maga tud csak dönteni, ami bizony olvasás/idő kérdése.
#2116542013-12-25 22:27:42 Válasz a #211619. hsz-ra
Szia Hidalgo!
Azt hiszem, Karpathos az a sziget, ami eddig a legjobban megbabonázott, nálam még mindig ez a #1, abszolút szerelem első látásra! A karpathosi táj azzal a sok különleges széltépte fával, Apella, Kyra Panagia, Olympos és Pigadia valahogy jobban el tudták csavarni a szívemet, bár Paliorema, Agios Ioannis és Kastanas már igazán méltó ellenfelek, de az összhatás még így is Karpathos felé billenti a mérleg nyelvét, viszont Milost sem hagynám ki semmi pénzért! Mindkét szigetet a természeti adottságai teszik egyedülállóvá, s ha valaki tengerimádó és szeret különleges partokban gyönyörködni úszás közben, már meg fogja találni a számítását, bármelyiket választja.
Hogy kinek mennyi idő elég egy szigetre, az teljesen szubjektív, én akár egy teljes hónapot is el tudnék tölteni bármelyiken unatkozás nélkül, nem darabra mérem a látnivalókat. Ha tetszik egy part, oda többször is szeretek visszamenni, hogy minél jobban megismerhessem a hely arcait, szélben, szélcsendben, délelőtt, délután, este, mert így sokkal mélyebb nyomot hagy az emberben, mintha csak futószalagon nézném meg őket, kipipálva a látnivalókat. Szeretem érezni a hely hangulatát, amit a képek soha nem tudnak teljesen visszaadni, ahhoz el kell menni, meg kell tapasztalni, minél többször, minél tovább, annál jobb, annál mélyebbek és elevenebbek lesznek az ember emlékei. S soha nem szoktuk előre megtervezni, melyik nap hová megyünk és mennyi időt töltünk el egy-egy helyen, majd ahogy alakul a nap és a kedvünk, pont ezt élvezzük a legjobban az egészben: a teljes szabadságot. Pont ezért szeretjük annyira a görög szigeteket, itt valahogy még a szél is azt susogja, olyan szabad vagy, akár egy madár!
#2119542014-01-07 16:37:32 Válasz a #211654. hsz-ra
Karpathos valóban az a sziget, ami magával tud ragadni. Legalábbis minket is sikerült és bármikor szívesen visszamennénk. Nagyon különös hangulata van és mi a 11 napot épp elegendőnek találtuk, de azt nem mondom, hogy nem tudnék akár többet is ott sütkérezni. Bármennyit
Én is csak ajánlani tudom, mert bár Miloson még nem voltunk, de sok más Görög szigeten igen és ez viszi a pálmát magasan eddig. Nagyon sokszor megnézzük a videókat és fotókat és mindig nagyon átjön még így is a hangulat, hát még személyesen.