#2033252013-05-31 19:20:31 Válasz a #203316. hsz-ra
A tavaly 8 éves lányom úszva (igaz egy biztonsági matraccal) simán átjött velem. Mi inkább a tengeri herkentyűktől tartunk, ezért nem mertem mindig lenézni magunk alá
Szerintem egy rövid úszással nyugodt időben nem egy embert próbáló feladat átjuni, viszont érdemes víziszandálban menni, hogy jobban lehessen a szigeten is közlekedni és a kövesebb partmenti részeken mászkálni.
Amúgy nagyon tuti fotókat lehet készíteni a szigetről és környezetéről a part menti országút feljebbi részéről.
Valtos túlsó (Pargatól távolabbi) végében lévő dombra való felmenetelkor nagyon figyeljetek oda, hogy fent van egy elkerített rész mentén haladó földes út (ahogy felértek jobbra halad tovább északi irányba), amelynél tavaly két kutya is elég vadnak bizonyult egy szintén elkerített telekenél, az egyik ki is ugrott a kerítésen át az útra, de a hirtelen jött siker őt is megfélelmítette, így gyorsan vissza is ment a helyére:)
#2033302013-05-31 19:57:33 Válasz a #203316. hsz-ra
Mi azt hiszem 3szor mentünk át a kis szigetre, nagyon klassz. A templomon kívül egyébként, ha felmész a sziget tetejére ott még pad is van és valami rom szerű építmény is.
Vízibicajt béreltünk mi is, de mivel fostosak vagyunk, nem nagyon mertünk messzire bemenni, bár a szigetet megkerültük.
Szia Sancho!
Úgy emlékszem, hogy este 6-kor megy utoljára föszezonban a kisvonat.
De szerintem amiket láttál késő esti képek a pargai várból készültek. Ahhoz nem kell a kisvonat, csak két erős láb, jó tüdő és szív, amivel megmászod a felfelé vezető lépcsőket.
Ez is egy nagyon jó esti program! Nagyon hangulatosak a kis szűk utcák a régi házak között. Sok kis bolt, taverna, bár... Mi kell még???
#2033922013-06-01 18:14:00 Válasz a #203391. hsz-ra
Szia Annamari!
Nagyon jók az összeállítások.
Engem mindig teljesen magával ragad a "parga érzés", amikor látom a fotókat, és szinte fáj, hogy nem tudom látom-e még újra ezeket a gyönyörű helyeket.
Ahogy a youtube-on néztem a felvételeidet ráakadtam az alábbi videóra. Kicsit hosszú (több, mint egy órás), de mindenkinek ajánlom figyelmébe, mert szerintem nagyon jó! http://www.youtube.com/watch?v=FpED_xZQaGs
A kis szigetre mi is átgyalogoltunk,vannak olyan "folyosók",ahol nincs növényzet,süni,de azért vízi cipőben mentünk Persze volt egy kicsi rész a táv közepénél,ahol eléggé pipiskednem kellett,de a férjem simán vette a 186 centijével az akadályt A cipő pedig kellett is,hogy fel tudjunk jutni a szigetecske tetejére a sok tűlevéltől.A kilátás lenyűgöző!