#2493162019-05-18 13:43:06 Válasz a #249315. hozzászólásra
gyorsan betepettem en is a Lidl-be vettem vagy 4 fajta bort, es 3 femdobozos szölölevelbe csomagolt rizst,(10 db van benn ) es egy dobozos Jigantis-t --oriasbabot paradicsomszoszban föttet . . . .
. Igen am, de a csomagolast valami barom mAGYAR CEG CSINALTA--csomagolta-- IGY NEM LEHETETT kinyitni a dobozt, granattal kellett lerobbantani a tetejet . .
egyszer.
masodszor ha mar Ouzot importaltak nem az olcso fajtat kellett volna ...igaz csak 10 Juro, de megis ....
mindegy 28 -an bar csak par napra Grazbol lemegyek, majd utana indulok le aztan az eves Tripp-re motorral .
a szölöleveles cucc nem volt rossz olajjal es ecettel . . .
Újra GÖRÖG napok a Lidl-ben!!! Ma még minden van itt nálunk (Pécs), olívabogyó kis és nagy kiszerelésben, tzatziki, retsina, baklava, halva, spenótos pite, rizzsel töltött szőlőlevél, halloumi grillsajt,pita, mavrodaphne, csavart sajtos pite....stb. kicsit visszahozza az ízvilágot!
Segítséget szeretnék kérni, mert nem boldogulok ( pedig a Google a barátom:-)
Létezik webshop ahonnét tudnék Görög élelmiszert rendelni?
Elsősorban kecske és juh joghurok, kemény reszelhető sajtokat szeretnék. Végig telefonáltam a fellelhető összes boltot, de csak tehéntejből készültek vannak, illetve a feta és lágy sajt.
A kisfiam tejfehérje allergiás, viszont ezeket nyugodtan eheti ezért lenne fontos számomra hogy hozzá juthassak. A Sajt azt hiszem kefalograviera PDO cheese , ez kecske és juh sajt keveréke, reszelhető...
Nem akarom elhinni, hogy szinte a világ bármely részről rendelhetek, de Görögországból nem:-)))
Próbálkoztunk haza termelőktől venni kecskejoghurtot, de az ízben és állagban meg sem közelítette,
Van valakinek ötlete?
#1804982012-03-04 12:31:07 Válasz a #180491. hsz-ra
Köszi a receptet .Hát nem mondom, hogy most nekiállok, de csábitó.Annyira imádom.Idén én is hozok egy pár üveggel,mert tényleg nem egyszerű...ráadásul honnan szerzek majd éretlen diót???
#1804912012-03-04 11:30:59 Válasz a #180487. hsz-ra
Nagyanyám szerint is macerás volt, ezért én nem is próbáltkozok vele, a leírás ellenére sem. De körül lehet nézni a neten, sok recept van, biztos van ennél részletesebb is.
Az én kedvenceim egyébként a zöld fügés és a birsalmás. Az előbbiből mindig hozok egy üveggel, az utóbbit én készítem.
Erdélybe kirándulók figyelmébe ajánlanám, hogy ott is lehet kapni zöld diót, a neve "Dulceata de nuca", még olcsóbb is, mint Görögországban
#1804872012-03-04 10:31:33 Válasz a #180481. hsz-ra
Imádom én is. Mindig hozok haza pár üveggel. Van még vagy 3 szem, ünnepi, amikor egy-egy szemet megeszek. Itthon a nagyon főzős barátnőim azt mondták, hogy készitése kissé macerás. Medi leirása alapján nem annnyira.
#1804832012-03-04 08:21:44 Válasz a #180481. hsz-ra
Szia!
Ezt a neten találtam, nagyanyám is valahogy így készítette, de szegfűszeg nélkül. Persze cukor helyett mehet mézzel is
A zöld diót, ami még teljesen puha, megmossuk, tűvel megszurkáljuk, majd naponta friss vizet öntünk rá, egy hétig állni hagyjuk. Utána vízben félpuhára főzzük. Minden kilogramm dióra 50 deka cukrot számítva, egy kevés vízzel szirupot főzünk, szegfűszeggel ízesítjük. A félig főtt diót belerakjuk, és lassú tűzön sűrűsödésig főzzük. Forrón üvegekbe töltjük, lekötjük, és szárazgőzben hagyjuk kihűlni.
Sziasztok!Van egy nagy kedvencem a görög édességek között.A nevét sajnos nem tudom,többféle változata létezik.Zöld diót tesznek mézes szirupba, kis üvegekben.Vagy ugyanigy meggyet, mandulát.Tudna valaki segiteni, hogy hogyan is készül ez a finomság?Főleg a zölddiós variáció érdekel, de gondolom a szirup mindig ugyanaz.Előre is kösz!
#1765562011-10-17 07:18:31 Válasz a #176405. hsz-ra
Tegnap a kisújszállási üzletben teljes volt a kínálat: mazsolabor, nemea, retsina, halva, meg a sajttal töltött gombafejek (nem jut eszembe a neve...) ezekből vásároltam.
#1712032011-07-28 09:26:40 Válasz a #171179. hsz-ra
Szurkolok, hogy még legyenek görög termékeke - mi múlt hét pénteken voltunk, azóta eltelt 6 nap.
A Lineion nevű, Metaxára hajazó égetett szeszesitalból ne vegyetek, mert pocsék!
Az olajbogyók és kencék viszont nagyon finomak (voltak)!