Sarti
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 1
Maysee
Figyelmeztetve
Vendég



Nincs beírva úticél.
#149 Üzenet linkje2004-07-14 15:44:35  Sarti

Sziasztok, tömören, azon infókat leírva, amelyek engem is érdekeltek indulás elõtt (bár így is hosszú lett...)

Sarti, 2004 június vége, július eleje

Utazás:
Busszal, a Retour ui. szervezésében. (Életem elsõ buszos utazása, azt hittem rosszabb lesz...) Bp.-en a Hõsök terén szálltunk fel egy gyûjtõjáratra (a Retour kaposvári cég, így inkább arról jöttek most). A kisbusz Tompáig vitt minket - nagyon gyorsan ott voltunk. A nagy busz viszonylag kényelmes volt (Scania Ibizar), a 2 kisgyermekünk (7 és 3 évesek) élvezték az utat, semmi gond nem volt velük. A sofõrökrõl csak jót lehet mondani, mindent megtettek, hogy zökkenõmentes legyen ez az amúgy nem egyszerû út Szerbián és Bolgárián keresztül. Iparkodtak kulturált helyeken megállni (kb. 3-4 óránként)
Mi amúgy túllõtünk a kajával és az innivalóval is (túl sokat vittünk). Valójában a 22 óra alatt kb 1 liter folyadékot ittam, és (indulás elõtti bekajálás miatt is) csak 3 szendvicset, meg valami rágcsát ettem meg. Pedig tudok enni is meg inni is, csak nem kívántam többet. A szerb OMV benzinkúton (Belgrád után) amúgy minden kapható, nagyjából itthoni benzinkutas áron. Az eurót normálisan számolták, nem volt gond. Bolgár-Görög részeken már nem volt annyira jó a pihenõ (pl. a talpas WC-k miatt), de éjszaka jártunk arra, nem hiányzott a vásárlás.

A buszon mi legelöl ültünk, közvetlenül a sofõr mögött. Jó benne, hogy nagy a panoráma, és nem annyira uncsi az út. Viszont kényelmetlenebb, mert a felnõtt nem tudja a lábfejét az elõtte lévõ ülés alá dugni, és az a 10 centi is sokat számít. No meg nincs asztalka itt.

Tippek a buszos útra:
A buszra kispárna és egy meleg pulcsi estére javasolt. Gyermekeknek esetleg egy kisebb pokróc, vagy nagy törülközõ.
2-3 éves gyermekkel utazók vigyék fel bátran a hûtõtáskát a buszra, a gyermek ülése elé helyezve egészen kényelmes kis ágyikó alakítható ki. Nagyobbaknál már nem mûködik, mert nem tudja a lábát hova tenni.
Útközben mi kb. 8 eurót költöttünk - kisebbik részét WC-re, a nagyobbik részét csoki és cigi vásárlásra. Visszafelé kb. 2 eurót költöttünk az utazásra, a bolgár gagyishopban pedig kb 15 eurót. (kb 10-15%-kal olcsóbb a metaxa meg a csoki, mint a görögöknél. Azt nem tudom, hogy eredeti-e...)


A szállás:
Barracuda (Baraquda ... sokféleképpen láttam leírva) házban voltunk. A ház és az udvara - mint apartmanház építmény, a mi szempontjaink szerint az egyik legjobb Sartiban. (Nem a legszebb, mert volt nála szebb, csak az egyik legjobb). Így gondolom, mert tágas mediterrán kertje van, nincs alagsori apartmanja, nyugodt környezetben van. Amúgy minden más a görög átlagnak megfelelõ (szobák egyszerû, de kulturált berendezése, azok mérete stb.)
Hogy miért olyan fontos az a mediterrán kert? (Hisz mondhatnátok, egész nap az ember úgyis a parton van...) Amikor megérkeztünk (görögös habitussal) még nem készültek el az apartmanok takarításával. Amikor visszafele indultunk, 9-kor ki kellett jönni, s a busz csak du. 4-re volt várható. (Persze ez a szervezett út mizériája.) Szóval az árnyékos kert ezekben az idõpontokban nagyon jól jött - látva egy szomszédos apartmanház volt lakóit az út szélén a böröndök közt szenvedve a tûzõ naptól. A másik, hogy este saját grill-partit lehet rendezni ilyen grillezõvel felszerelt kertben, és az ott mulatozók mégsem zavarják a kisgyermekek nyugalmát - ilyen a Barracuda ház kialakítása. Valamint az utca forgatagából sem bámulnak be az ember átmeneti szállásába, többek között azért sem, mert a ház irányában nincs semmilyen utcai forgatag.
A ház Sarti legdélibb pontján fekszik, (gyermekekkel) kb 3/4 órás sétára Sarti magjától (bicajjal 5 perc - és a házban lehet bérelni biciklit, javaslatunkra talán gyermekülés is lesz nemsokára, illetve babakocsi). A ház a tengertõl - ahogy több helyen olvasható - kb 200 m-re fekszik. Gyermekekkel, felpakolva sem volt zavaró oda lesétálni.
Gyermekes családoknak a Barracuda ház ideális, de azoknak akik nyüzsgõ környezetben, vagy központban, esetleg közvetlenül a tengerparton szeretnek nyaralni, azoknak egyáltalán nem jó választás.

A tenger és a part:
Gyönyörû. Kék víz, aranyszín homok, zöld-barna sziklás-cserjés hegyek. A szállásunkhoz közeli tengerpart gyermekes családoknak van kitalálva. Széles, homokos, cseppet sem zsúfolt part, Befelé 30-40 méterig sekély (ott kb 1.20 lehet a mélység), átlátszó víz.
A tenger élõvilága itt leginkább aprócska halakból áll. Kagyló, tengeri csillag nem sok van, rák alig-alig, medúzával, tengeri sünnel itt nem találkoztunk. A búvárszemüveg azért jól jött, így is élvezték a srácok. A nagyobbak pár száz méterrel beljebb 4-5 méteres mélységben találhatnak normál méretû kagylókat, tengeri csigákat (no nem túl nagyokat, csak a partmentihez képest nagyobbakat.)
A parttal szemben magasodik a harmadik félsziget gigásza, az Athos hegy. Néma kegyeskedik megmutatni magát, de általában a ködös homályba burkolódzik, csak sejteni engedi magát hogy ott van. Lehet, májusban vagy szeptemberben jobban látható. Mi összesen kétszer láttuk teljes szépségében.

A tengerpartnak ezt a részét (a többit nem néztem meg Sartin) egyáltalán nem találtam piszkosnak. Bár szemetesek nincsenek kiállítva, úgy láttam, mindenki hazacuccolja nap végén a szemetét. Gondolom, szezon elõtt megtisztítják a partszakaszt a helybeliek, aztán jönnek a kulturált turisták, akik a nyár végére érkezõ honfitársaiknak meglepicsomagokat hagynak itt-ott a parton. Legalábbis másra nem tudom fogni a némely fórumon, itt-ott olvasható ebbéli észrevételeket. Szóval szerintem tiszta a part is, meg a tenger is.

Tengerparti zuhanyzóval nem találkoztam. Adriához szokottaknak talán rémisztõ lehet. De megnyugtatom õket, nem olyan töményen sós itt a tenger, szinte nem is hiányzik a zuhanyzó.

A tenger 5 napot hullámzott, abból 1 napon volt már-már ugrálható méretûek a hullámok. 2 napot sima volt mint a jégpálya.

Unatkozó férjeknek tanácsok:
Maga a tengerpart nap közben - számomra - valami roppant unalmas dolog. Persze a feleségem és a családom nagyon szeretik, így muszáj beiktatni ilyen nyaralásokat. Vigyél magaddal hûtõládát sörrel, (viszonylag) kényelmes széket (lehet kapni itthon egy csõvázas, szétszerelhetõ, könnyen szállítható kisnyugágyat, az bevált!), legyen búvárszemüveged és pipád. 1 óra búvárkodás, 1 óra sörözés, 1 óra pancsolás a családdal majd elõlrõl. Ezzel 6 órát a parton le lehet tudni. (A görög nõk nem szépek, vagy csak ritkán. Így arra ne számíts, hogy egzotikus szépségekben gyönyörködsz a parton sörrel a kezedben... de szerencsére sok a magyar szépség..icon_smile.gif

Napozás:
Fák ill. egyéb természetes árnyék nincs a parton. Gyermekeknek (sõt, még a kezdõ felnõtteknek is) szigorúan min. 24-30-as faktorú naptejjel célszerû a napozás legalább az elsõ napokban. (Egy jótanács a naptejhez: még az appartmanban kend be magad, hogy bõröd felszívja a naptejet!) Hihetetlenül csúnya égéseket lehet összeszedni! Ez pedig tönkreteheti a nyaralást. Én a lábfejemet felejtettem el az elsõ napon bekenni...
Napernyõ alapszükséglet. Szélsátor is jól jön, fõleg kisgyermekeseknek (picire összecsomagolható, könnyen szállítható, itthon 2-3 eFt-ért lehet venni. Kint nem láttam, de napernyõt igen... kb annyiért mint itthon)

Sarti:
A falucska (inkább üdülõcentrum) jól érzékelhetõen 2 részre van osztva. Az egyik - ahol mi is voltunk - a Sarti Beach, alig 1-2 tucatnyi házból áll. Két vendéglõje van, és egy mindenes boltja. (Az Evros nevû vendéglõben ízlett a legjobban a gyros, és itt volt az egyik legkedvezõbb áron is. Bent a központban láttam olyan helyet, ahol bucizsömlébe tették pita helyett a gyrost, tzazziki helyett pedig lekecsöpözték... hmm... Na de az Evrosban minden kaja ízletes volt... és nagyon kedvesek voltak).
Sarti másik fele A Sarti. Nyüzsgõ ("mininyüzsi") élettér, boltok (kacatárusok), éttermek egymás hegyén-hátán. Fõtere roppant aranyos, bárokkal tarkított tengerparti sétánya szép és csalogató. A kacatárusok között itt-ott értékre/érdekességre is lehet lelni (pl. a fõtér egyik zugában egy ezüstmûves, aki egyedi ékszereket készít.) Vannak bárok, kajáldák, internetkávézó, cukrászda (nagyon ízlett a mézes-fahéjas tekercsük), pék, vegyesbolt, és minden, ami egy kis tömegturizmusnak kell. Minden megvan egy jó kis nyaraláshoz - legalábbis én szeretem az efféle világot is. Olvastam egy fórumon, egy elégedetlenkedõ megjegyzést Sartiról, miszerint "ott csak bûz van, magyarok az eladók, és csak mûanyagárusok vannak, és és és... de bezzeg Toló! az az igazi..." Nos, én voltam Tolóban is és immár Sartiban is. Nem tapasztaltam a kettõ között lényegi különbséget. Mûanyagárus, meg magyar itt is, ott is van. És bár feleségem németül, én angolul beszélek, egy cseppet sem zavartak az itt-ott látható magyar nyelvû feliratok, magyar nyelvû étlapok. Mi inkább így éltük meg: "jé! de jó!"

Éttermek, bárok:
A sétálóutcák éttermeit békén hagytuk, nincs tapasztalatom róluk (Nem szeretem a szûkös, számbanéznekmiteszek étkezdéket, még nyaralás alatt sem. Elõnyben részesítettük a fõtéren álló Nikosz éttermet (és a már említett Evrost, Sarti Beachen). Nem csalódtunk. A Nikoszban - annak ellenére, hogy elméletileg az egyik legjobb helyen van, mégsem drága. Bár az elsõ napon egy piros székes lugasos étterembe ültünk be, ott rendesen leszedtek minket - illetve akkor fel sem tûnt, mert nem tartottam soknak a 3 felnõttre + 2 gyermekre a cca 45 eurós vacsoraárat. Csak a többi napok átlagosan 25-30 eurós költségei miatt gondolom így.
A fiam szinte csak tengeri herkentyûket evett. Azokat rendszerint rántják, vagy grillezik. A Nikoszban egy vegyes tengeri tál (étlapon bár nincs így rajta, azért lehet kérni) 3 grilezett garnélából, egy marék panírozott apróhalból (mint a sprotni), panírozott kagylóból, 1-2 grillezett pici polipból, 4-5 panírozott tintahalkarikából + egy adag sültkrumpliból + némi zöldbõl és citromból állt. Ára 4 euró volt. Én persze duplát kértem, és az egyharmadát nem tudtam megenni...
Ha csak garnélát kértek, az elég drága tud lenni. Kilóra adják, általában 40 Euróért. 5-8 minimum kell, ami legalább 30 deka.
A gyros pitában (nem buciban), tzazzikival nagyon finom (1,5-1,8 eu), tányéron nagyobb az adag, és nincs pita (4-4,5 eu.). A bifteki (4-5 eu) nekem nem annyira ízlett, de a darált húsos fûszereses sülteket (csevapcsicsa-szerû) amúgy sem szeretem, így ezen véleményem nem mérvadó. A karhal (sword-fish, 7-8 eu/adag) finom volt, de kicsi az adag, nem túl laktató - így lefekvés elõtti vacsorának jó, farkasétvágyúaknak kevésbé (õk maradjanak inkább a gyrosnál).

Metaxa, illetve ouzo a vacsora után nem mindenhol dukál Sartiban. A Nikoszban mindig megkínáltak, az Evroszban néha (de itt volt olyan, hogy csak egy gyros pitáért szaladtam be a partról, és akkor kínáltak meg, amíg várakozok.) A pirosszékesben eszükbe sem jutott. Amúgy nem hiányzott, mert a tömény szeszt semmilyen formájában nem szeretem.

A tengerparti nyitott, pálmalevéltetõs bárok viszonylag drágák. Kétszer voltam bent, egyszer 4 sört ittam (3,3 dl-est) és fizettem 12 eurót, másodjára a feleségemmel 1 koktélt, meg 1 csokoládés akármit ittunk, fizettünk 10 eurót. Mivel mindkettõ a görög meccsek alatt volt, lehet, hogy speciális áron számoltak? De azért majdnem 800 Ft egy 3 decis sörért az sok... Tehát nagy bulit nem ilyen helyen érdemes szerveznetek, mégis célszerû beülni a hangulata miatt, fõleg ha telihold van, és a tengeren annak képe ringatózik, a bárban pislákoló kis mécsesek fényén túl. Nászutasoknak kifejezetten kötelezõ! icon_smile.gif


Narancspart:
Látványos, lenyûgözõ, pici. Amatõr búvárkodásra jobb, mint Sarti tengerpartja. Itt sincs különösebb élõvilág, bár kétségtelenül színesebb mint amott.
Nem találtam annyira szemetesnek a környékét mint amivel riogattak több fórumon. (Lehet, a szemetelõk még nem nyaraltak ott?) De rendezetlen, vagymi amolyan természetes, ahova az ember betette a lábát. Fantasztikus szikla-víz-öböl kombinációi vannak.


Fakultatív programok:
Nem voltunk. Nyári hõségben, kisgyerekekkel nem tartottuk jó ötletnek. Meteorákra szinte az egész görögországi szárazföldrõl szerveznek fakultatív programot, úgyhogy azt majd egy másik alkalommal, amikor majd nem 4 órányi buszozásra leszünk onnan. A hajókirándulásokhoz is buszozni is kellett, így azokat is elvetettük.
Sarti tengerparti nyaralásnak kiváló hely a természeti csodáival, azonban a klasszikus görög világ emlékhelyeitõl távol esik. Talán a bizánci, illetve vallástörténeti emlékek iránt érdeklõdõ, tengertparta is vágyó utasoknak lehet jó választás.

Vásárlás:
Mindenes boltok (élelmiszer+iparcikk vegyeskereskedések) szinte mindenhol vannak Sartiban. A legolcsóbb talán a faluközpont közelében lévõ nagy sárga (nevét nem tudom), de nagy különbségek nincsenek. Mi leginkább a szálláshoz közeli boltban vásároltunk. Az árak általában jóval magasabbak az itthoninál az alapélelmiszereket tekintve (de emlékezetem szerint nem anyival, mint mondjuk az olasz tengerparton).

Nagyjából:
1 kenyér (nincs egy kilós) cca 1 eu.
1 l. tej cca 1,10-1,50 eu.
1 l rostos üdítõ 1,20 - 2,00 eu.
1/2 l. kakaó 0,9 eu.
(kolbász, virsli, felvágott - drága, és nincs is jó íze. Ebbéli igényekre sokkal jobb itthonról vinni egy kicsi rúd téliszalámit.)
Fánk a tengerparti vándor-árusnál: 1,5 eu.
Sör cca 0,70 Eu (dobozos), üveges valamivel olcsóbb.
Görögdinnye: 0,40 Eu/kg.
Sárgadinnye: 0,80-1,00 Eu/Kg.
Barackok: cca 1,00-1,50 Eu/Kg.

Egy-egy átlagos reggelire való bevásárlásunk (+a napi hûtõtáska italadag) 10-15 Eu-ba került.

Általában elmondható, hogy minden nagyjából 1 eu-tól kezdõdik.
Benzint (95-öst) mindenhol 0,8 Eu alatt láttam.

Mi összesen az egész egy hét alatt kb. 500 eu-t költöttünk (4 fõs család + 1 nagymama), de semmit sem tagadtunk meg magunktól. Meglátásom szerint kicsit odafigyelve (fakultatív programok nélkül) egy 4 fõs család 1 hétre 300 Eu-ból kijöhet. (Éttermezést elhagyva, itthonról cuccolva talán ennél kedvezõbben is)

Idõjárás:
Útközben szakadt az esõ (Szerbiában), Bolgáriában jelentõsen felhõsödött, Sartiban "elpusztultunk" a melegtõl. Egyszer láttam felhõket a hegyek felõl, de azokat is elkergette a tengerparti szél. Bár 1 hét nem mérvadó, mégis, szerintem június közepétõl, augusztus közepéig itt is megbízhatóan napos az idõjárás, mint Görögország délebbi részein.
(Az ókori Görögországot keresõk egyáltalán ne nyáron menjenek, inkább tavasszal. Volt benne részem nyáron, nem véletlenül mondom!)

A Barracuda házban az emeleti apartmanokban vannak légkondik. Helyszínen lehetett bérelni õket, napi 5 eu-ért. A mi szállásunk olyan volt, hogy nyugatra néztek a nyilászárók, így elsõ nap este már kifizettem a légkondit. (Használatát tekintve csak délután kapcsoltuk be, amíg a Nap le nem nyugodott, elegendõ volt 26 fokra állítani. Ha ennél jobban leveszitek, pl. 22-23 fokra, akkor a kinti és a benti hõmérsékletkülönbség miatt a gyermekek nagyon könnyen megbetegedhetnek - legalábbis az enyéim érzékenyek rá. Mivel a légkondi szárítja a levegõt, a lakásból párát von el, és ez magasabb hõmérsékletnél is kellemesebb hõérzetet ad. Így már lehet aludni, s nem csak a teleizzadt ágyban forgolódni.)

Rovarvilág:
Sokmindenkitõl olvastam, hogy Sartiban rengeteg a légy (én spec tolói tapasztalatok alapján a szunyogoktól féltem). Szóval ahol mi voltunk, nem volt több légy, sem szúnyog mint általában Magyarországon. Sõt, légybõl még kevesebb is volt. A rovarinváziók egészen bizonyosan az idõjárás, és az apartman elhelyezkedése függvényében alakulnak. Mindettõl függetlenül nem hagyja otthon senki a szúnyogriasztóját, meg a rovarcsípésre a kenceficéjét. (A part fölött dombokon viszont megdöbbentõ méretû darazsakkal találkoztam... A helyiek szerint skorpió és kígyó is van a hegyekben. Szandálban, papucsban ne mászkáljatok úttalan utakon - bár a melegtõl úgysem tudtok.)

Nemzetek:
Némely fórumon azzal riogattak, hogy ha nem a legyek, akkor a szlovákok, magyarok, lengyelek, ukránok bunkóbb turistái keserítik meg majd a nyaralásomat. Lehet hogy szerencsém volt, de még rossznézésû emberrel sem találkoztam, nemhogy bunkóval, bármilyen nemzet tagja is volt.
Helybéliek és a görög turisták tették ki kb. az ottaniak 50%-t, magyarok 35-40%-ban lehettek, 10-15% volt a német, és szláv anyanyelvû turista ott tartózkodásunk idején. Ezt az autók és a megforduló autóbuszok rendszámából olvastam ki. Fura módon mindenki valahogy kedves volt. Egy szlovák családdal megbarátkoztunk, német családtól babakocsit kaptunk kölcsön 5
napra, és minden magyar nagyon jó fej volt...icon_smile.gif


Végezetül:
Ne higyjetek azoknak, akik kárognak Sartiról! Azoknak a fejükben van a baj, feltehetõen máshol sem érzik jól magukat, vagy csak egy helyen. Tengerparti nyaraláshoz ideális, családoknak ideális (szerintem még busszal is). Mindent egybevetve nekem az egyik legjobban sikerült tengerparti kiruccanásom Sarti (Spanyolországot, Olaszországot, Horvátországot megelõzve - de hát affenébe, azok is nagyon jók voltak!).
Kétségtelenül volt az utasok között most is hõbörgõ - nem velünk jött, lent találkoztam vele - de õ leginkább a görögök mentalitása, Görögország "rendezetlensége" miatt volt kiakadva. Én úgy gondolom, hogy hazánktól délkeletre csak az utazzon, aki nyitott a világra, és ha nem teljesen a "nyugati" normák szerint történnek a dolgok azt fel tudja dolgozni, meg tudja érteni.
Szívbõl ajánlom mindenkinek Sartit!

(UI: Nem biztos hogy újra fogom látni Sartit, mivel sosem megyünk oda nyaralni, ahol már voltunk. Ez amolyan hülye elv nálunk. Túl sok szép hely van a világon, és nagyon kevés nyarunk van. És inkább kockáztatjuk hogy rosszabb lesz egyik-másik a felfedezés reményében. De eddig nem volt rosszul sikerült, így nincs miért feladni az elvünket. Ha valami miatt mégis egyszer a már megjárt helyre mennénk nyaralni, akkor Sarti nagy esélyes lenne!
UIUI: A szöveget több olyan fórumra elhelyeztem, ahonnan én is nyertem információkat!)

# 2
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Fireman
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#161 Üzenet linkje2004-08-11 20:30:57 

HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ
Jó hosszú lett icon_smile.gif

Nagyon örülök neki, hogy ilyen jól sikerült a nyaralásotok maysee!
Bár néhány helyen tudtam volna ellenpéldát írni de mint te is írtad idõponttól és Sartiban való elhelyezkedéstõl is sok múlik.
Azért nem írom mert az megint legalább ennyi lenne.
Bár nekem is sokkal több pozitív élményem volt, annak ellenére, hogy mi az utazási irodával is megvívtunk.

Egyet mégis hozzáírnék, bár lehet, hogy már írtam.
Nagyon jó illat volt Sartin, a virágok a tenger és a finom ételek illata egy csodálatos állandó semmihez nem hasonlítható illatot árasztott.
Engem ez fogott meg a legjobban.
FM

# 3
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Fireman
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#171 Üzenet linkje2004-10-25 21:18:44 

Hát nekem finom gyros illat volt. Lehet, hogy te nem is szereted a gyrost ??? icon_evil.gif
fm

# 4
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#188 Üzenet linkje2005-01-27 11:23:37 

1994-ben jártunk elõsször Szartin, akkor egy egész hetet töltöttünk ott. Akkor nagyon tetszett, de késõbb más úticélokat vákasztottunk, mert már akkor is kicsit zsúfolt volt (nekünk).

Tavaly szeptemberben a nagy görög körúton elmentünk Szartira is, megnéztük mennyit változott 10 év alatt. Csak néhány órát (talán 2-3) töltöttünk ott, de alaposan kõrbejártuk a "falut".
Klassz kis hely még most is, a strandja még mindíg tiszta, kicsit több üzlet és sokkal több apartman van. És, szeptember közepén nem volt tömeg icon_cool.gif

Akinek a fürdésen és a szórakozáson van a hangsúly, nyugodtan válassza Szartit szálláshelynek.
Szartiról (is) érdemes elindulni és felfedezni az egész Halkidiki-félszigetet, mert ez a rész Görögország egyik nagyon szép része. És szerintem épp a középsõ, Szithónia-félsziget a legszebb a Halkidikin.

# 5
Vadevezõs
Figyelmeztetve
Vendég



Nincs beírva úticél.
#347 Üzenet linkje2005-05-08 17:49:30 

osztom hogy aki sartin nem érzi jól magát az sehol.Nekem a kedvencem,a buszozást is meglehet szokni. A napozásról,elsõ évben elsõ fokú égéssel jöttem haza,a doki azt mondta hogy idióta magyar turista.Atöbbit nem fordította a tolmács.Most már vigyázok,és én akkor is imádom sartit.Juni13-án indulok a kolléganõmmel,mert õt is megfeertõztem.sziasztok gia sou mindenkinek. icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif
# 6
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#348 Üzenet linkje2005-05-08 18:45:45 

vadevezõs: "... aki sartin nem érzi jól magát az sehol."

Ez akkor lenne igaz, ha mindenkinek egyforma lenne az ízlése, és az igyénye...
icon_cool.gif

# 7
Kriszti
Figyelmeztetve
Vendég



Nincs beírva úticél.
#469 Üzenet linkje2005-06-06 16:03:21  pallasz.baksay@freestart.hu

Sziasztok!
Mi augusztusban szeretnénk kocsival Szartiba menni. Szerintetek nagyon rizikós arra apellálni, hogy majd ott keresünk szállást (apartmant)?
Idén nem olyan rózsás a helyzetünk, próbálnánk ezzel is spórolni, de 2 gyerekkel nem szeretnénk az utcán éjszakázni, mert minden tele van.
Ha valakinek van valami ötlete, ottani e-mail címe vagy telefonszáma, azt szívesen várom. A görög nyelv nem probléma.
Köszi

Kriszti

# 8
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#470 Üzenet linkje2005-06-06 16:13:23 

Ha estleg Szartin nem is, de a környékén biztosan fogtok találni szállást. Emiatt nem kell izgulni... icon_cool.gif
# 9
Vendég
Figyelmeztetve
- Figyelmeztetve -



Nincs beírva úticél.
#499 Üzenet linkje2005-06-10 15:58:32  hozzászólás

krisztinek.Menjetek el a shiton travel irodába,nagyon rendesek biztosan tudnak segíteni.szia vadevezõs icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
# 10
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#501 Üzenet linkje2005-06-11 17:29:57 

Mindenkinek: a Shiton Travelt mindenkinek jó szívvel ajánlom, bár ha szervezetten mentek valszeg kapcsolatba lépnek veletek. Olyan segítõkészséget mint náluk soha, sehol nem tapasztaltam. Ha õk nem oldanak meg valamit, azt már nem is lehet.
# 11
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#891 Üzenet linkje2005-07-20 11:05:15 

István elküldte újabb 2005-ös beszámolóját (képekkel) Szartiról.
Már olvashat ó az Élménybeszámolók oldalon...

# 12
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Vadevezõs
Aktív fórumos
Aktív fórumos
373 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#959 Üzenet linkje2005-07-23 19:16:09  új üzenet

Sartiról csak jót és szépet tudok írni,az emberek nagyon barátságosak segítõkészek.Az utazási irodában a srácoktól nem lehet olyat kérni amit ne oldanának meg,Nekem ez 7 éves tapasztalatom.Még azokkal is kedvesek és jó fejek akik mindent fikáznak.Sarti fõ nevezetessége és alakja Pedró az öszvéres minden nyelven tud pár szótremekül elszórakoztatja az öszvértúrán résztvevõket.Én voltam ja az öszvérek csak neki fogadnak szót speciális vezényszavakkal tartja kordában az állatokat.Feltétlenül próbáljátok ki nagyon fogjátok élvezni. icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif Én egy ideje görögül is tanulok nagyon örültek az ottani õslakosok mikor megmertem szólalni,nindenütt barátságos emberekkel találkoztam,nagyon jó volt,és szerintem a buszozást is ki lehet bírni.Szeptemberben újra megyek már most be vagyok sózva.Aki még nem volt szabin annak jó utat és jó pihenést,a már haza térteknek jó munkát kíván vadevezõs icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif
# 13
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kiscsillag
Aktív fórumos
Aktív fórumos
237 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#1176 Üzenet linkje2005-08-16 11:31:37 

Sziasztok!

Remélem nem haragszik senki, hogy nincs kedvem most végigolvasni az összes írást, úgyhogy inkább kérdezek!

Valahol azt hallottam, hogy Sartinak van gyorsan mélyülõ partja is! Ez igaz? És tud valaki ajánlani apartmannt a lassan mélyülõ részen?

Még valami! Ugye itt is, mint általában az üdülõhelyeken, ki lehet próbálni azt az ejtõernyõs-motorcsónakos balhét!

Elõre is köszi a segítséget!

# 14
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kiscsillag
Aktív fórumos
Aktív fórumos
237 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#1178 Üzenet linkje2005-08-16 11:53:13 

Ja és persze mi a helyzet a jetskivel? Lehet bérelni?
# 15
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rs1958
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
14 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#1207 Üzenet linkje2005-08-17 15:57:46 

Szia Kiscsillag!
Sarti méretébõl adódóan minden közel van,nincs olyan hogy messze! A régi kikötõ környéke köves,gyorsan méjülõ sok sünnel ,kb. a parkolóig kavicsos gyorsan méjülõ,azt követõen homokos a part. Legjobb ,és legenyhébben méjülõ kb a sportpálya közepétõl Sarti Beach végéig. Sportolási lehetõségek is itt vannak, közvetlen Beach elõtt,már ami egyáltalán van!Sportolásról több infót nem tudok mert tavaly voltam ott utoljára,így a jelenlegi lehetõséget nem tudom.Bõvebb infót találsz a környékrõl:
www.sithonia-sarti.hu

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
1 2 3 ... 1105 1106 1107   >


Copyright © 2003-2024 Hellasz.hu