KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Hírek


Szerdán 24 órás sztrájk lesz Görögországban
Bár tegnap maratoni tárgyalások után létrejött Görögország és hitelezői között a megállapodás, ennek komoly ára van. Újabb megszorítások jönnek, amely jelenti a nyugdíjrendszer átalakítását, és a munkaerőpiac rugalmasabbá tételét is.

Huszonnégy órás munkabeszüntetést hirdetett meg a görög közalkalmazottakat tömörítő szakszervezeti szövetség (Adedy) szerdára, arra a napra, amelyen a parlament feltehetően szavazást tart a nemzetközi hitelezők és Görögország megállapodásáról, amelynek eredményeként újabb komoly megszorító intézkedések várnak a dél-európai országra.

Az Adedy, amely az egyik legnagyobb görög szakszervezeti szövetség, a 24 órás sztrájk mellett helyi idő szerint szerda este hét órára tüntetést is összehívott a parlament épülete elé, a belvárosi Szintagma térre.

Először hirdettek sztrájkot a közalkalmazottak azóta, hogy Alekszisz Ciprasz vezetésével január végén hatalomra jutott a Radikális Baloldal Koalíciója (Sziriza), amely 2010 és 2014 között a megszorítások ellen tartott nagy tüntetések és munkabeszüntetések főszereplője volt.

Nem lesz könnyű dolga a kormányfőnek, hogy elfogadtassa szerdán a parlamenttel a javaslatcsomagot, ugyanis a kisebbik kormánypárt már bejelentette, hogy nem támogatja, és a miniszterelnök saját pártján belül is vannak ellenzők.

A hitelezők a következő reformokat követelik a harmadik nemzetközi mentőcsomag fejében: ÁFA-emelést, a nyugdíjrendszer módosítását, 50 milliárd euró értékű állami vagyon privatizálását, a munkaerőpiac rugalmasabbá tételét, az állami áramszolgáltató magánkézbe adását és az üzletek hosszabb nyitva tartását, írja az Inforádió.

Forrás: hrportal.hu


  2015-07-14 

  832 83% 




Villa Oasis - Nea Potidea - Halkidiki
Privát homokos strand, csodálatos kilátás, mindössze 100 m-re a tengertől.
..:: Halkidiki, Kassandra, Nea Potidea ::..