KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Hírek


Hatalmas jegyáremelést hajtanak végre
Jelentősen emelkednek jövőre a műemléki helyszínekre szóló belépőjegyek árai Görögországban, miután az ország központi régészeti tanácsa kedden jóváhagyta a kulturális minisztérium vonatkozó javaslatát.

A legmagasabb jegyárakat az athéni Akropolisznál és a Kréta szigetén található Knósszosznál kell fizetnie a látogatóknak. A világhíres Parthenonnak is otthont adó fővárosi helyszín esetében 12 euróról 20 euróra, azaz 6200 forintra nő a normál belépőjegyek ára személyeként, míg a knósszoszi palota romjait a jelenlegi 6 euró helyett 15 euróért (4600 forint) lehet megtekinteni 2016. január 1-jétől - írja a New Greek TV internetes portál. Az epidauroszi Aszklépiosz szentély bejárásáért 6 euró helyett 12 eurót (3700 forint) kell fizetnie a turistáknak, míg az ókori Mükéné romjait és múzeumát a jelenlegi 8 euró helyett szintén 12 euróért lehet meglátogatni jövőre.

Az athéni agorát és az ókori Korinthosz romjait 8 euróért (2400 forint) láthatják az érdeklődők, a legnagyobb görögországi gyűjtemények megtekintéséhez - mint amilyen az athéni Nemzeti Régészeti Múzeum és az Irakliói Régészeti Múzeum - 10 eurót (3100 forint) kell majd fizetni személyenként. Több műemléki helyszín esetében, mint például Marathon, a Peloponnészoszi-félszigeten fekvő Nemea, a korinthoszi fellegvár és az attikai Amphiareion, nem nőnek jelentősen a jegyárak. A látogatói számokra alapozott jegyáremelés mellett a központi régészeti tanács jóváhagyta azt is, hogy a téli szezon alatt a látogatók féláron válthassanak jegyet a múzeumokba és régészeti lelőhelyekre - mondta el a kulturális minisztérium munkatársa, Maria Vlaziki-Andreadaki. A téli szezonba tartozó hónapok első vasárnapjain továbbra is ingyenes marad a belépés a műemléki helyszínekre.

Forrás: mult-kor.hu


  2015-10-15 

  602 88% 





Hirdessen itt!

..:: Bérelhető reklámfelület ::..