KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Hírek


Athén logisztikai segítséget kért az EU-tól
Athén hétfőn logisztikai segítséget kért az Európai Uniótól a Törökországgal megkötött egyezség végrehajtásához, amely az Európa felé irányuló menekültáradat feltartóztatását célozza, miközben újabb migránsok érkeznek a görög égei-tengeri szigetekre.

A nehéz gazdasági helyzetben lévő Görögország hónapok óta az európai migránsválság epicentrumában van, ugyanakkor kiterjedt logisztikai műveletet igyekszik megszervezni, amely a továbbra is százával érkező migránsok menedékkérelmi eljárásainak feldolgozásához szükséges.

"Gyorsan és szervezetten kell cselekednünk az elkövetkező néhány napban, hogy a lehető legjobb eredményeket érjük el" - mondta Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök Dimitrisz Avramopulosz migrációs politikáért felelős uniós biztossal tartott találkozóját követően Athénban. "A személyzeti támogatásnak hamar kell jönnie" - tette hozzá.

Az Európai Bizottság korábban arról számolt be, hogy a megállapodás teljesítésén négyezer ember fog dolgozni, és ebből nagyjából kétezret a tagállamoknak kellene rendelkezésre bocsátaniuk. Eddig egyetlen szakember sem érkezett Görögországba egy görög tisztségviselő szerint.

Franciaország és Németország összesen hatszáz rendőrt és menekültügyi szakembert küld Görögországba az uniós tagállamok és Törökország vezetői között létrejött migrációs egyezmény hatékony végrehajtása érdekében - közölte hétfőn a Politico című brüsszeli hírportál. Avramopulosz szerint Hollandia is ígéretet tett arra, hogy logisztikai segítséget nyújt és személyzetet is biztosít.

Az uniós határvédelmi ügynökség, a Frontex pedig további 1500 rendőrt és 50 menekültügyi szakembert kérvényezett, akik a menekültek Törökországba való visszaküldésében segítkeznének. Jelenleg a Frontex 734 dolgozója van bevetésen Görögországban, különösen a tengeren és a migránsáradat által érintett szigeteken.

"Kulcsfontosságú fordulóponthoz érkeztünk ... az európai menekültválság kezelése teljes egészében a megállapodás végrehajtásától és sikerétől függ" - mondta Avramopulosz.

Ugyanakkor hétfőn, vagyis a megállapodás hivatalos hatályba lépését követő napon a hatóságok adatai szerint 1662 migráns érkezett a görög szigetekre a török partvonalról a kora reggeli órákban, ami kétszerese vasárnap regisztráltnak.

Forrás: inforadio.hu


  2016-03-22 

  441 100% 





Hirdessen itt!

..:: Bérelhető reklámfelület ::..