KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Hírek


Újabb megszorító csomag Görögországban
Újabb adóemeléseket fogadott el vasárnap este a görög parlament, két nappal az eurózóna pénzügyminisztereinek brüsszeli tanácskozása előtt. Itt születhet döntés arról is, hozzájuthat-e a súlyos adósságválságba süllyedt ország a mentőcsomag következő részéhez, írta az MTI. Athén azt reméli, hogy a megszorító csomag elfogadása hozzájárulhat ahhoz, hogy az eurózóna pénzügyminiszterei keddi ülésükön rábólintsanak a pénz kifizetésére.
Az intézkedéscsomag célja, hogy 1,8 milliárd euróval javítsa a központi költségvetés mérlegét, teljesítve ezzel a hitelezők elvárásait. Az intézkedések között szerepel, hogy egy százalékponttal 24 százalékra emelik az áfát, növekszik a jövedéki termékek és a vendéglátóipar adója is. Emellett lefektetik annak feltételeit, hogyan szabadulhatnak meg a görög bankok a mérlegeiket terhelő, nem teljesítő hitelektől. A csomag privatizációs alapot is felállít.
A mostani már a sokadik megszorító csomag, amelyet a görög parlamentnek el kell fogadnia, amióta az országról kiderült, hogy a korábbi kormányok sorozatosan eltitkolták a gazdaság valós állapotát, az államadósság és a költségvetés hiánya pedig tarthatatlanul az egekbe szökött. Tavaly januárban a megszorításokat és a mentőprogramot elutasító pártok kerültek kormányra, és az ország a nyáron hivatalosan is csődbe ment.

Forrás: index.hu


  2016-05-23 

  659 89% 





Szálláshelyek Görögországban

Több mint 50.000 szállásajánlat