Hírek


Újabb megszorítások jönnek Görögországban
A görög parlament elfogadta szombat este a jövő évi költségvetést, amely újabb megszorító intézkedéseket és adóemeléseket is tartalmaz.
Az ötnapos vitát követően a parlament 152 tagja – a baloldali Szirizából és a nacionalista Független Görögökből (ANEL) álló kormánykoalíció politikusai – szavazott a büdzsé mellett, míg 146 képviselő ellene voksolt, ketten betegség miatt nem jelentek meg a szavazáson.
A 2017-es költségvetésről szóló voksolás fontos erőpróba volt az Alekszisz Ciprasz vezette kormány számára, a miniszterelnök a vitát lezáró beszédében hangsúlyozta, hogy a 2017-es az első “derűlátó” és “gazdasági növekedést” előrevetítő költségvetés. Ciprasz szavaival a hazai össztermék (GDP) kormány által jósolt 2,7 százalékos növekedésére utalt.
A görög költségvetést 2010 óta nemzetközi hitelek tartják működésben, a legutóbbi, jelenleg aktuális, sorban a harmadik mentőcsomag feltételeiben Athén 2015-ben állapodott meg a hitelezőkkel és átfogó reformok végrehajtása mellett kötelezte el magát 2018-ig, ugyanakkor az aktuális mentőcsomagban az IMF fenntarthatósági aggályokra hivatkozva már nem vett részt és jelenleg is kérdéses, hogy Görögország vissza tudja-e fizetni felvett hiteleit.
Forrás: kitekinto.hu

 2016-12-12 

 Jox LEGNÉPSZERŰBB KÉPEK
LEGUTÓBBI FRISSÍTÉSEK
LEGUTÓBBI FÓRUMTÉMÁK
LEGÚJABB BESZÁMOLÓK
LEGÚJABB ALBUMOK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK
AKTUÁLIS IDŐJÁRÁS
KÖZÖSSÉG: 21 330 TAG
ONLINE OLVASÓK: 3
FACEBOOK IDŐVONAL
LEGÚJABB GÖRÖG ZENÉK
STATISZTIKA
  • OnLine olvasók: 3

  • Látogatók ma: 388

  • Oldalletöltés ma: 24149

  • Összes látogató: 4 548 067

Repülőjegy - Online jegyvásárlás
Repülőjegy foglalás fapados és egyéb járatokra, több száz légitársaság ajánlatai, gyors és kényelmes.