Hírek


Enyhítettek a szigorú lakossági korlátozásokon
A görög kormány péntektől részben enyhített a két éve elrendelt tőkekorlátozásokon, több pénzt vehetnek fel bankszámláikról a görögök.
A görög pénzügyminisztérium közlése szerint szeptember 1-jétől a lakosság összesen havi 1800 eurót vehet ki számláiról, bármilyen időpontban az eddigi kétheti, összesen 840 euró helyett.
A külföldre utazó görögök esetében továbbra is fennmarad az a két éve elrendelt intézkedés, hogy legfeljebb 2 ezer euró készpénzt vihetnek ki az országból. Az importtermékek vásárlása esetén a pénzátutalás pedig még mindig csak banki engedéllyel lehetséges.
A tőkekorlátozást 2015. június 28-án vezették be, hogy megállítsák a bankbetétek kivételét, ami már olyan nagy mértékű volt, hogy a bankrendszer összeomlásával fenyegetett.
2014 novembere és 2015 júniusa között csaknem 50 milliárd euró megtakarítást vettek ki a görögök, attól tartva, hogy Görögország kihullik az euróövezetből.
A tőkekorlátozás segített megállítani a folyamatot, de számos gazdasági hátulütője volt az intézkedésnek, lefékezte például a gazdaságot, a hazai össztermék (GDP) zsugorodni kezdett.
A tőkekorlátozások teljes feloldására várhatóan 2018 augusztusában kerül sor.
Forrás: inforadio.hu

 2017-09-04 

  LEGNÉPSZERŰBB KÉPEK
LEGUTÓBBI FRISSÍTÉSEK
LEGUTÓBBI FÓRUMTÉMÁK
LEGÚJABB BESZÁMOLÓK
LEGÚJABB ALBUMOK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK
AKTUÁLIS IDŐJÁRÁS
KÖZÖSSÉG: 21 763 TAG
ONLINE OLVASÓK: 2
FACEBOOK IDŐVONAL
LEGÚJABB GÖRÖG ZENÉK
STATISZTIKA
  • OnLine olvasók: 2

  • Látogatók ma: 179

  • Oldalletöltés ma: 12253

  • Összes látogató: 4 867 004

Charamoglou Eleni Rooms - Nikiti
Árajánlatkérés és szállásfoglalás közvetlen a szállás tulajdonosától.
25 EURO / éj -től