KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
SZÁLLÁS AJÁNLATOK

Hírek


Lemondott Görögország gazdasági minisztere
Lemondott Görögország gazdasági és fejlesztési minisztere, miután a helyi sajtó megírta: neje, akivel együtt él, havi 1000 eurót (több mint 300 ezer forint) kapott lakbértámogatás címén. Az asszony munkaügyi államtitkár volt, és szintén távozott tisztségéből.
De előbb közölte, visszafizeti azt a 23 ezer eurót, melyet lakbértámogatás címén felvett a görög államtól. Ciprasz miniszterelnök elfogadta a házaspár lemondását, bár hangsúlyozta, semmilyen törvénytelenséget nem követtek el. Görögországban annak a miniszternek jár lakbértámogatás, akinek nincs lakása Athénben. Dimitri Papadimitriou sokáig Amerikában élt és dolgozott. Ott van a bejelentett lakásuk. Közös vagyonukat az amerikai adóhatóság két évvel ezelőtt több mint hárommillió dollárra becsülte. Ciprasz miniszterelnök közölte, megszüntetik a miniszterek lakbértámogatását – írja a Deutsche Welle.
Görögországban a lakosság többségének életszínvonala nem éri el a pénzügyi válság előtti nívót. A görög állam már kikecmergett a gödörből – számtalan megszorító csomag eredményeképp – de a görögök többsége még nem. Ezért is indított nagy korrupciós eljárást azok ellen a görög vezetők ellen a parlament, akik felelősek voltak Görögország nagy válságáért miközben ők maguk szépen gyarapodtak – különböző korrupciós pénzekből.
Ebben a légkörben a sajtó leleplezései a dúsgazdag házaspár havi 1000 eurós lakbér támogatásáról politikailag igen kínosan érintették Ciprasz kormányát. Azért is szüntetik meg a lakbértámogatást a minisztereknek, hogy bizonyítsák: elődeiktől eltérően ők nem meggazdagodni akarnak az államból, hanem annak problémáit próbálják megoldani. Közben pedig nem kérnek és kapnak extra juttatásokat attól az államtól, mely az egyszerű polgároktól a nadrágszíj összehúzását várja továbbra is Görögországban.
Forrás: hvg.hu

 2018-02-28 

  LEGNÉPSZERŰBB KÉPEK
LEGUTÓBBI FRISSÍTÉSEK
LEGUTÓBBI FÓRUMTÉMÁK
LEGÚJABB BESZÁMOLÓK
LEGÚJABB ALBUMOK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK
AKTUÁLIS IDŐJÁRÁS
KÖZÖSSÉG: 21 866 TAG
ONLINE OLVASÓK: 1
FACEBOOK IDŐVONAL
LEGÚJABB GÖRÖG ZENÉK
STATISZTIKA
  • OnLine olvasók: 1

  • Látogatók ma: 72

  • Oldalletöltés ma: 1355

  • Összes látogató: 4 976 533

Komp - Hajó - Online jegyvásárlás
Online hajó és komp jegyvásárlás.
Valassza ki 10 hajótársaság kínálatából és vásárolja meg online a kompjegyét!