Hírek


Lemondott Görögország gazdasági minisztere
Lemondott Görögország gazdasági és fejlesztési minisztere, miután a helyi sajtó megírta: neje, akivel együtt él, havi 1000 eurót (több mint 300 ezer forint) kapott lakbértámogatás címén. Az asszony munkaügyi államtitkár volt, és szintén távozott tisztségéből.
De előbb közölte, visszafizeti azt a 23 ezer eurót, melyet lakbértámogatás címén felvett a görög államtól. Ciprasz miniszterelnök elfogadta a házaspár lemondását, bár hangsúlyozta, semmilyen törvénytelenséget nem követtek el. Görögországban annak a miniszternek jár lakbértámogatás, akinek nincs lakása Athénben. Dimitri Papadimitriou sokáig Amerikában élt és dolgozott. Ott van a bejelentett lakásuk. Közös vagyonukat az amerikai adóhatóság két évvel ezelőtt több mint hárommillió dollárra becsülte. Ciprasz miniszterelnök közölte, megszüntetik a miniszterek lakbértámogatását – írja a Deutsche Welle.
Görögországban a lakosság többségének életszínvonala nem éri el a pénzügyi válság előtti nívót. A görög állam már kikecmergett a gödörből – számtalan megszorító csomag eredményeképp – de a görögök többsége még nem. Ezért is indított nagy korrupciós eljárást azok ellen a görög vezetők ellen a parlament, akik felelősek voltak Görögország nagy válságáért miközben ők maguk szépen gyarapodtak – különböző korrupciós pénzekből.
Ebben a légkörben a sajtó leleplezései a dúsgazdag házaspár havi 1000 eurós lakbér támogatásáról politikailag igen kínosan érintették Ciprasz kormányát. Azért is szüntetik meg a lakbértámogatást a minisztereknek, hogy bizonyítsák: elődeiktől eltérően ők nem meggazdagodni akarnak az államból, hanem annak problémáit próbálják megoldani. Közben pedig nem kérnek és kapnak extra juttatásokat attól az államtól, mely az egyszerű polgároktól a nadrágszíj összehúzását várja továbbra is Görögországban.
Forrás: hvg.hu

 2018-02-28 

  



LEGNÉPSZERŰBB KÉPEK
LEGUTÓBBI FRISSÍTÉSEK
LEGUTÓBBI FÓRUMTÉMÁK
LEGÚJABB BESZÁMOLÓK
LEGÚJABB ALBUMOK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK
AKTUÁLIS IDŐJÁRÁS
KÖZÖSSÉG: 21 805 TAG
ONLINE OLVASÓK: 1
FACEBOOK IDŐVONAL
LEGÚJABB GÖRÖG ZENÉK
STATISZTIKA
  • OnLine olvasók: 1

  • Látogatók ma: 142

  • Oldalletöltés ma: 10849

  • Összes látogató: 4 920 723

Fani Apartments - Vourvourou
Árajánlatkérés és szállásfoglalás közvetlen a szállás tulajdonosától.
25 EURO / éj -től